Alyvuogių aliejus

Alyvuogių aliejus tikriausiai yra vienas iš plačiausiai naudojamų aliejų maisto gaminime. Šis aliejus yra spaudžiamas iš šviežių alyvuogių. Dažniausiai alyvuogių aliejus yra gaminamas Viduržemio regione, o tiksliau – Italijoje, Ispanijoje ir Graikijoje. Žinoma, jis yra gaminamas ir kituose regionuose. Labai panašiai kaip ir vyno gamyboje, aliejaus kokybei daro didelę įtaką klimatas, dirvožemis, derliaus nuėmimo bei spaudimo būdas. Alyvuogių aliejus dažniausiai būna vertinamas atsižvelgus į tris kriterijus – vaisiškumą, kartumą ir aitrumą. Skonis, kvapas ir spalva gali labai skirtis nuo to, kurioje šalyje jis yra pagamintas. Taip pat ir nuo to, ar aliejus yra itin tyras (extra virgin) ir aukščiausios kokybės, ekologiškas aliejus, ar ne. Gerai žinoma, kad kuo šiltesnio klimato šalyje buvo gaminamas aliejus, tuo stipresnis bus jo skonis. Įdomus faktas, kad alyvuogių aliejus gali būti gardinamas įvairiais prieskoniais ir žolelėmis. Labai patogu įsigyti alyvuogių aliejų internetu. Nereikia niekur eiti iš namų, prieš jus platus ir kokybiškas alyvuogių aliejų pasirinkimas.

Alyvuogių aliejaus rūšys

Itin tyras alyvuogių aliejus pasižymi aukščiausia kokybe ir dažniausiai būna brangesnis nei kiti tipai. Jis išgaunamas iš pirmojo šalto spaudimo metodu, kad aukšta temperatūra nepakeistų natūralaus aliejaus turinio. Šis aliejus turi mažesnį rūgštingumą, palyginti su standartiniu tyru aliejumi. Jis vadinamas pačiu geriausiu dar ir todėl, kad išlaiko natūralų skonį ir aromatą. Mūsų parduotuvėje ypač tyras alyvuogių aliejus internetu gali būti įgyjamas akimirksniu.
Tyras alyvuogių aliejus yra nerafinuota aliejaus forma. Jis taip pat yra išgaunamas šalto spaudimo būdu ir išlaiko natūralų aromatą ir skonį, tačiau jo skonis yra kiek švelnelnis, palyginus su ypač tyru aliejumi. Tyro aliejaus rūgštingumas yra kiek didesnis, nei ypač tyro alyvuogių aliejaus, dažniausiai tarp 1% ir 4%. Šios rūšies aliejus turi atsparumą temperatūrai ir tinka kepimui žemoje temperatūroje.
Rafinuotas alyvuogių aliejus išgaunamas iš juodųjų ir prinokusių alyvuogių vaisių. Šis aliejus yra tinkamas kepimui ir gaminimui aukštoje temperatūroje.
Grynas alyvuogių aliejus – tai yra itin tyro arba tyro alyvuogių aliejaus mišinys su rafinuota alyvuogių aliejaus forma. Šis maišymo metodas dažnai būna naudojamas tada, kai ekstrahavimo kokybė nebūna tokia gera, kaip tikėtasi. Siekiant pagerinti kokybę, rafinuotas aliejus būna maišomas su geresnės kokybės alyvuogių aliejumi.
Alyvuogių išspaudų aliejus yra žemiausios kokybės alyvuogių aliejus. Jis išgaunamas iš alyvuogių likučių, kurie lieka spaudžiant alyvuogių vaisius. Spaudžiami vaisiai palieka vandens ir aliejaus išspaudų, o pašalinus vandenį ir aliejų, vis dar lieka šioks toks aliejaus kiekis ir jis gali būti panaudotas išspaudų aliejaus gamybai. Kadangi išspaudų aliejus išgaunamas tik iš likučių, jis būna maišomas su kitu aliejumi, siekiant pagerinti gaminio kokybę. Dėl šios priežasties jis yra pigiausias rinkoje ir tinka tik gaminimui aukštoje temperatūroje.

Kur kokį alyvuogių aliejų naudoti?

Ypač tyras alyvuogių aliejus plačiausiai naudojamas salotų gardinimui, pilti į sriubas, košes, kitokį pagamintą maistą. Taip pat jis puikiai tinka duonos gardinimui ar paprasčiausiai įmerkus į jį duonelės gabaliuką. Jis netinka kepimui, tačiau geriausiai atsižvelgti į instrukciją, esančią ant aliejaus pakuotės. Šį alyvuogių aliejų įsigykite internetu kelių mygtukų paspaudimu.
Tyras alyvuogių aliejus gali būti naudojamas taip pat, kaip ir ypač tyras aliejus. Jis puikiai tinka Viduržemio patiekalams ruošti, kadangi priduoda jiems savotiško, įmantraus ir autentiško skonio. Šio aliejaus rūšis neturėtų būti naudojama kepimui.
Grynas alyvuogių aliejus turi gan blankų skonį, todėl salotų gardinimui jis netinkamas. Tačiau šios rūšies aliejus puikiai tiks kepimui (gruzdinimui dažniausiai jis netinka).
Ispanijoje gaminami aliejai paprastai būna saldūs, vaisingi ir glotnūs. Meliono ir riešutų užuominos ir labai silpnas kartumas daro juos gana universaliais aliejais.
Itališkų aliejų skonis skiriasi priklausomai nuo regiono, kuriame būna gaminami. Šiaurėje gaminami švelnaus skonio, šiek tiek riešutiniai aliejai, kurie labai tinka žuvies patiekalams. Alyvos iš šalies centro yra stipresnio ir intensyvesnio skonio, dažnai su žolinėmis natomis. Pietų Italija, įskaitant Siciliją, gamina aliejus, kurie turi sausesnį, žolelių skonį.
Graikijoje gaminami ekologiški aliejai yra gan universalūs, dažniausiai turintys žolelių ir vaisių poskonį, o kartais ir pipirų.

Alyvuogių aliejus tikriausiai yra vienas iš plačiausiai naudojamų aliejų maisto gaminime. Šis aliejus yra spaudžiamas iš šviežių alyvuogių. Dažniausiai alyvuogių aliejus yra gaminamas Viduržemio regione, o tiksliau – Italijoje, Ispanijoje ir Graikijoje. Žinoma, jis yra gaminamas ir kituose regionuose. Labai panašiai kaip ir vyno gamyboje, aliejaus kokybei daro didelę įtaką klimatas, dirvožemis, derliaus nuėmimo bei spaudimo būdas. Alyvuogių aliejus dažniausiai būna vertinamas atsižvelgus į tris kriterijus – vaisiškumą, kartumą ir aitrumą. Skonis, kvapas ir spalva gali labai skirtis nuo to, kurioje šalyje jis yra pagamintas. Taip pat ir nuo to, ar aliejus yra itin tyras (extra virgin) ir aukščiausios kokybės, ekologiškas aliejus, ar ne. Gerai žinoma, kad kuo šiltesnio klimato šalyje buvo gaminamas aliejus, tuo stipresnis bus jo skonis. Įdomus faktas, kad alyvuogių aliejus gali būti gardinamas įvairiais prieskoniais ir žolelėmis. Labai patogu įsigyti alyvuogių aliejų internetu. Nereikia niekur eiti iš namų, prieš jus platus ir kokybiškas alyvuogių aliejų pasirinkimas.

Alyvuogių aliejaus rūšys

Itin tyras alyvuogių aliejus pasižymi aukščiausia kokybe ir dažniausiai būna brangesnis nei kiti tipai. Jis išgaunamas iš pirmojo šalto spaudimo metodu, kad aukšta temperatūra nepakeistų natūralaus aliejaus turinio. Šis aliejus turi mažesnį rūgštingumą, palyginti su standartiniu tyru aliejumi. Jis vadinamas pačiu geriausiu dar ir todėl, kad išlaiko natūralų skonį ir aromatą. Mūsų parduotuvėje ypač tyras alyvuogių aliejus internetu gali būti įgyjamas akimirksniu.
Tyras alyvuogių aliejus yra nerafinuota aliejaus forma. Jis taip pat yra išgaunamas šalto spaudimo būdu ir išlaiko natūralų aromatą ir skonį, tačiau jo skonis yra kiek švelnelnis, palyginus su ypač tyru aliejumi. Tyro aliejaus rūgštingumas yra kiek didesnis, nei ypač tyro alyvuogių aliejaus, dažniausiai tarp 1% ir 4%. Šios rūšies aliejus turi atsparumą temperatūrai ir tinka kepimui žemoje temperatūroje.
Rafinuotas alyvuogių aliejus išgaunamas iš juodųjų ir prinokusių alyvuogių vaisių. Šis aliejus yra tinkamas kepimui ir gaminimui aukštoje temperatūroje.
Grynas alyvuogių aliejus – tai yra itin tyro arba tyro alyvuogių aliejaus mišinys su rafinuota alyvuogių aliejaus forma. Šis maišymo metodas dažnai būna naudojamas tada, kai ekstrahavimo kokybė nebūna tokia gera, kaip tikėtasi. Siekiant pagerinti kokybę, rafinuotas aliejus būna maišomas su geresnės kokybės alyvuogių aliejumi.
Alyvuogių išspaudų aliejus yra žemiausios kokybės alyvuogių aliejus. Jis išgaunamas iš alyvuogių likučių, kurie lieka spaudžiant alyvuogių vaisius. Spaudžiami vaisiai palieka vandens ir aliejaus išspaudų, o pašalinus vandenį ir aliejų, vis dar lieka šioks toks aliejaus kiekis ir jis gali būti panaudotas išspaudų aliejaus gamybai. Kadangi išspaudų aliejus išgaunamas tik iš likučių, jis būna maišomas su kitu aliejumi, siekiant pagerinti gaminio kokybę. Dėl šios priežasties jis yra pigiausias rinkoje ir tinka tik gaminimui aukštoje temperatūroje.

Kur kokį alyvuogių aliejų naudoti?

Ypač tyras alyvuogių aliejus plačiausiai naudojamas salotų gardinimui, pilti į sriubas, košes, kitokį pagamintą maistą. Taip pat jis puikiai tinka duonos gardinimui ar paprasčiausiai įmerkus į jį duonelės gabaliuką. Jis netinka kepimui, tačiau geriausiai atsižvelgti į instrukciją, esančią ant aliejaus pakuotės. Šį alyvuogių aliejų įsigykite internetu kelių mygtukų paspaudimu.
Tyras alyvuogių aliejus gali būti naudojamas taip pat, kaip ir ypač tyras aliejus. Jis puikiai tinka Viduržemio patiekalams ruošti, kadangi priduoda jiems savotiško, įmantraus ir autentiško skonio. Šio aliejaus rūšis neturėtų būti naudojama kepimui.
Grynas alyvuogių aliejus turi gan blankų skonį, todėl salotų gardinimui jis netinkamas. Tačiau šios rūšies aliejus puikiai tiks kepimui (gruzdinimui dažniausiai jis netinka).
Ispanijoje gaminami aliejai paprastai būna saldūs, vaisingi ir glotnūs. Meliono ir riešutų užuominos ir labai silpnas kartumas daro juos gana universaliais aliejais.
Itališkų aliejų skonis skiriasi priklausomai nuo regiono, kuriame būna gaminami. Šiaurėje gaminami švelnaus skonio, šiek tiek riešutiniai aliejai, kurie labai tinka žuvies patiekalams. Alyvos iš šalies centro yra stipresnio ir intensyvesnio skonio, dažnai su žolinėmis natomis. Pietų Italija, įskaitant Siciliją, gamina aliejus, kurie turi sausesnį, žolelių skonį.
Graikijoje gaminami ekologiški aliejai yra gan universalūs, dažniausiai turintys žolelių ir vaisių poskonį, o kartais ir pipirų.

Rodomi visi rezultatai: 5

Filtruoti

Produkto tipas

Savybės

Gamintojas

Filtruoti
    Krepšelis
    Krepšelyje produktų nėraGrįžti į parduotuvę
      Calculate Shipping
        Scroll to Top