Obuolių actas yra vienas iš populiariausių šiuolaikinės virtuvės ingredientų. Jis gaminamas fermentuojant obuolius į rūgštų, aštrų skystį. Šis produktas jau ilgą laiką yra naudojamas maistui, gėrimams ir buitinėms valymo reikmėms. Obuolių actas gerina patiekalo skonį ir tekstūrą ir yra dažnai randamas įvairiuose receptuose, tokiuose kaip salotų padažai, kepsnių padažai ir gėrimai.

Kas yra obuolių actas?

Taip pat vadinamas obuolių sidro actu jis iš esmės yra skystis, pagamintas iš fermentuotų obuolių. Jis turi pakankamai rūgštingumo, kad padėtų suardyti ląstelių sieneles mėsoje ir kietesnėse daržovėse, o maistui suteiktų aštrų skonį. Obuolių actas gaminamas supjaustant obuolius, dedant į stiklainį, pripildytą išvalyto vandens, ir įdedant į jį medaus ar cukraus. Tada jis suplakamas, uždengiamas audiniu ir paliekamas, kad įvyktų natūrali fermentacija, kuri užtruks nuo trijų iki keturių savaičių. Mišinys perkošiamas, o likęs skystis paliekamas dar tris keturias savaites. Po šio proceso jį jau galima naudoti tokį, koks yra, arba vėl palikti fermentacijai. Ant sidro acto paviršiaus gali plaukioti kietos masės gabalėliai, mielių ir bakterijų derinys, susidarantis, kad sugertų cukrų ir sukurtų actą. Tai nekenksminga ir paprastai nugrimzta į dugną, kai butelis paliekamas stovėti. Nors maisto prekių parduotuvių lentynose galima atrasti labai daug įvairių obuolių acto prekių ženklų, jie visi yra panašūs vienas į kitą. Didžiausias rūšių skirtumas yra tarp filtruotų ir nefiltruotų. Nefiltruotame butelyje plūduriuoja kietos masės gabalėliai. Filtruotas sidro actas, priešingai, yra skaidrus, rausvai rudos spalvos ir geriausiai tinka padažams ir obuolių acto gėrimui gaminti.

Kur naudojamas obuolių actas?

Obuolių actas užpilams ir padažams suteikia malonų atspalvį ir skonį. Sumaišytas su žolelėmis ir alyvuogių aliejumi, sidro actas yra puikus padažas sodrioms salotoms iš lapinių kopūstų, rukolos ar špinatų, pagardintų riešutais, sūriu, pupelėmis ir sėklomis. Juo taip pat galima lengvai marinuoti daržoves, tokias kaip morkos, ridikai ir agurkai, kurias skanu valgyti vienus arba dėti į gaminamą sumuštinį.Obuolių actas taip pat naudojamas Barbekiu padažui gaminti. Šis actas puikiai tinka gaminti aštrų prieskonį, kuris puikiai dera su kepta ir rūkyta kiauliena. Apskritai, obuolių actas yra puikus ingredientas, kurį galima lengvai pritaikyti receptams, įskaitant sočią mėsą, kad padėtų ją suminkštinti ir sumažinti mėsos riebalų kiekį.
Sidro actas taip pat gali būti naudojamas gaminti gėrimus. Puodelį obuolių acto taip pat galite pabarstyti tokiais prieskoniais kaip imbieras, cinamonas, medus, krienai ir česnakai. Arba tiesiog įpilkite į stiklinę šviežių sulčių. Dėl produkto rūgštingumo actas išsilaiko labai ilgai, tačiau rekomenduojama buteliuką laikyti vėsioje, tamsioje spintelės vietoje. Jei sidro actas yra nefiltruotas, jis gali iškilti, jei skystis laikomas šiltoje vietoje, todėl visų rūšių obuolių actą geriausia saugoti nuo karščio ir saulės.

Obuolių acto nauda organizmui

Obuolių actas yra įvairiapusis produktas, kurio panaudojimo galimybės tampa praktiškai beribėmis. Pastarasis gerina kraujotaką, mažina menstruacijų keliamą skausmą, padeda apsinuodijus maistu, saugo žarnyną nuo įvairių infekcijų. Tačiau, actą galima naudoti ir išoriškai. Šis produktas pagelbės skaudančiai galvai, prisidės prie nagų grybelio nykimo. Taipogi, kai kurie asmenys jį naudoja net anginos gydymui, mat actas itin tinka kaip priedas prie kompresų. Tokį produktą galima įtraukti ir į kai kuriuos grožio ritualus. Pastarasis suteikia plaukams žvilgesio, apsaugo nuo slinkimo, be to, pagelbėja kovojant su celiulitu. Galų gale, actas – tai nepamainomas pagalbininkas ir buityje. Taigi, šio panaudojimo galimybės yra begalinės.

GHEE sviesto nauda organizmui

GHEE sviestas pasižymi didele sveikatai naudingų savybių gausa. Pastarasis ne tik stiprina nervinę sistemą, tačiau pagelbėja tvarkytis su jaučiamu stresu, taipogi apsaugo nuo depresijos. Šis sviestas gerina atmintį, saugo nuo kai kurių akių ligų. Be to, toks produktas skatina ląstelių atsinaujinimą, pagelbėja efektyviau dirbti kepenims, mažina skrandžio spazmus. Apskritai, GHEE sviestas yra puikus virškinimo sistemos pagalbininkas. Jis tinka kenčiantiems nuo vidurių pūtimo, varginamiems padidėjusio rūgštingumo. Pastebėta, jog šis produktas mažina migrenos sukeltą skausmą, skatina žaizdų gijimą, stiprina imuninę sistemą ir efektyviai saugo nuo infekcijų. Be to, pastarąjį galima naudoti net ausies uždegimo gydymui. Tad, tai išties puikus produktas, kurį į savo racioną įtraukti derėtų kiekvienam.

Rezultatų: 1

Filtruoti

Produkto tipas

Savybės

Gamintojas

Filtruoti
0
    Krepšelis
    Krepšelyje produktų nėraGrįžti į parduotuvę
    Scroll to Top