Kruopos yra įvairūs javų grūdai, įskaitant miežius, kviečius, rugius ir avižas. Kruopos, kaip nesmulkinti grūdai, išlaiko gemalus, sėlenas ir endospermą po lukštenimo – šis procesas pašalina jų išorinę dangą, vadinamą lukštu. Išmesti lukštai kartais vadinami pelais. Žodis kruopos kilęs iš Škotijos, tuo metu jis reiškė nesmulkintas avižų kruopas. Tačiau dabar jis vartojamas kalbant apie bet kokius neapdorotus grūdus, nuo avižų branduolių iki rudųjų ryžių. Kadangi kruopos nėra apdorotos, jos išlaiko visą maistinę grūdų vertę ir turi sočią, kramtomąją tekstūrą net ir po virimo. Kaip ir kitų rūšių grūdai, kruopos turi subtilų riešutų poskonį ir sugeria patiekalo, į kurį jos dedamos, skonį. Jei norite iš tikrųjų išskirti natūralų kruopų skonį, prieš dedami į patiekalą galite jas šiek tiek paskrudinti arba apkepti, tačiau tai tikrai nėra būtinas žingsnis, nes šis produktas ir be papildomo apdirbimo būna labai skanus.

Kruopų rūšys

Yra trys pagrindinės kruopų rūšys: avižinės, kvietinės ir miežių kruopos. Grikiai, nors jie techniškai ir nėra grūdai, tačiau gali būti ir grikių kruopų pavidalu. Pažvelkime į kiekvieną konkrečią kruopų rūšį atidžiau.
Avižos – Avižos yra javų grūdai, auginami vidutinio klimato zonose. Jie gerai auga vėsiame klimate ir gali toleruoti daugiau lietaus nei kiti javų grūdai. Avižos naudojamos kaip grūdai ir kepiniuose. Jie taip pat dažnai naudojami kaip pašaras gyvuliams ir kartais naudojami sriuboms. Avižų kruopos turi ne vieną pavidalą ir priklausomai nuo jūsų norų, galima pasirinkti tokią jų formą, kurios virimo laikas ir gaminimo būdas jums labiausiai tinka. Kapotos avižos ir avižų dribsniai jau yra iš dalies virti, todėl juos galima gaminti ir paliekant mirkti per naktį. O jeigu nusprendėte virti, tai jų virimo laikas nebus itin ilgas.

Kuskusas – Nepaisant populiarių įsitikinimų, kad kuskusas yra viena iš nesmulkintų grūdų rūšių, nes jis atrodo kaip ryžiai, bet iš tikrųjų tai yra makaronai, pagaminti iš manų kruopų ir kvietinių miltų, kurie drėkinami ir maišomi, kol susidaro maži rutuliukai.Trys labiausiai paplitusios kuskuso rūšys yra marokietiškas, izraelietiškas ir libanietiškas. Kuskusas gali būti naudojamas kaip garnyras, kaip salotų dalis, dedamas į sriubą arba kaip patiekalo sudedamoji dalis, kai jis derinamas su kitais sočiais ingredientais.

Grikiai – Pavadinimas grikiai sukelia tam tikrą painiavą; ši sėkla be glitimo nėra susijusi su kviečiais. Nors grikius galima naudoti vietoj kviečių grūdų, tokių kaip bulguras, kviečių uogos ir spelta, naudojant tą patį virimo būdą. Grikių skonis, palyginus su kitais grūdais, gali būti šiek tiek kartesnis. Tačiau tai gan universalus produktas, kurį mes dažnai valgome vieną arba dedame į įvairiausius patiekalus. Taip pat grikiai puikiai tinka kaip garnyras prie mėsos.

Avinžirnių kruopos – atsirado Viduriniuose Rytuose maždaug prieš 7500 metų ir dabar yra nebrangus ir būtinas virtuvės ingredientas visame pasaulyje, ypač Šiaurės Afrikoje, Ispanijoje ir Indijoje. Šios mažos ankštinės daržovės taip pat paprastai žinomos kaip garbanzo pupelės arba ceci (chee-chee) pupelės. Avinžirniai taip pat yra universalus produktas ir yra plačiai naudojamas šiuolaikinėje pasaulio virtuvėje.
Perlinės kruopos – techniškai nėra priskiriamos nesmulkintiems grūdams, nes išorinis sėlenų sluoksnis buvo nupoliruotas. Šios kruopos yra nebrangios, lengvai prieinamos ir lengvai paruošiamos, todėl jomis galima pakeisti ryžius daugelyje patiekalų. Perlinių kruopų pilno grūdo versiją virti užtrunka šiek tiek ilgiau.

Filtruoti

Produkto tipas

Savybės

Gamintojas

Filtruoti
0
    Krepšelis
    Krepšelyje produktų nėraGrįžti į parduotuvę
    Scroll to Top