Žmonėms žodis “kokosas” dažnai primena atogrąžų atostogas ir tropinį maistą. Botaniškai kokosai žinomi kaip sausieji kaulavaisiai arba vienasėklis kaulavaisis. Kaulavaisiai yra vaisiai, kurių centre yra viena sėkla, kiti kaulavaisiai, neminint kokoso, yra alyvuogės ir persikai. Kokosas dažnai vadinamas riešutu, vaisiu ir sėkla dėl jame esančios sėklos. Kokosai yra žinomi dėl savo universalumo. Jie yra unikalūs dėl skaidraus juose esančio skysčio, žinomo kaip kokosų vanduo arba pienas. Žmonės naudoja kokoso lapus ir kevalus dekoravimui ir baldams. Kokosas netgi turi religinę ir kultūrinę reikšmę kai kuriose visuomenėse, pavyzdžiui, Indijoje. Pas mus rasite aukščiausios kokybės kokosų produktus, pagamintus iš saulėtoje Šri Lankoje užaugintų kokosų. Didžioji dauguma mūsų produktų – ekologiški. Tai jūsų pamėgti ir nepakeičiami produktai maisto gamyboje: ekologiškas kokosų aliejus, ekologiškas kokosų pienas bei ekologiški kokosų miltai. Visi mūsų maistiniai aliejai – šalto spaudimo, gali būti naudojami ruošiant maistą, taip pat tinka kūno bei plaukų priežiūrai.

Gaminiai iš kokoso

Kokosų kremas yra kondensuotas, skanus kremas, panašus į kokosų pieną, bet mažiau vandeningas. Skirtumas tarp kokosų kremo ir kokosų pieno yra panašus į nenugriebto pieno ir grietinėlės skirtumą. Švelnaus kokoso skonio konsistencija primena pastą. Kokosų kremas turi didesnį riebumą nei kokosų pienas ir yra šiek tiek salstelėjęs. Šis kremas yra puikus produktas, kurį galima dėti į kokteilius, pavyzdžiui, Pina Colada, bei padažus. Daugelis Pietryčių Azijos kultūrų naudoja kokosų kremą kaip pagrindinį ingredientą savo receptuose. Jis puikiai tinka gaminti kokosų kario padažą, tailandietišką žuvies arba vištienos karį, kokosų grietinėlės pyragą ir kokosų – šokolado putėsius.
Kokosų pienas – nepriklausomai nuo savo pavadinimo, nėra pieno produktas. Tačiau jis beveik tokios pačios kreminės konsistencijos. Kokosų pienas išgaunamas susmulkinant subrendusius kokoso vaisius, sumaišius su vandeniu ir ištrinant tyrę. Po to pienas nukošiamas, kad neliktų minkštimo. Kokosų pienas nėra tas pats, kas ir kokosų vanduo, gaunamas iš žalių, nesubrendusių kokosų. Kokosų pieną naudokite kaip sveiką pieno produktų pakaitalą kokteiliuose, grūduose, arbatoje ir kt.
Kokosų aliejus. Šio produkto galima įsigyti dviejų rūšių – gryną ir rafinuotą. Pagrindinis skirtumas tarp gryno kokosų aliejaus ir įprasto kokosų aliejaus yra ekstrahavimo procesas. Neapdorotas kokosų aliejus gaminamas iš šviežių kokosų ir sukamas centrifūgoje. Šio proceso metu nebūna jokio karščio ar balinimo etapo. Šis procesas duoda gryną, visavertį aliejų, kuriame gausu maistinių medžiagų, nes išsaugomi natūralūs fitoelementai ir antioksidantai. Neapdorotas kokosų aliejus puikiai tinka gaminant tokius patiekalus kaip krevetės, pyragaičiai ir kokteiliai “Margarita”. Tai universalus produktas, suteikiantis skonį bet kokiam patiekalui. Bionaturalis yra puikus kepimo aliejaus prekės ženklo pavyzdys.
Kokosų sviestas – kai kokosų aliejus ir kokosų minkštimas sumalami kartu, susidaro į žemės riešutų sviestą panaši pasta, vadinama kokosų sviestu (taip pat žinoma kaip kokosų mana). Jis suteikia sodresnį kokoso skonį nei aliejus. Šalto jo konsistencija yra labiau primenanti vašką, o šiltas jis būna kreminis. Tepkite kokosų sviestą ant krekerių arba juodojo sezamo bananų pyrago gabalėlio. Šiek tiek įmaišykite į kavą kaip grietinėlę. Leiskite jam ištirpti ant saldžiųjų bulvių vaflių. Arba pasigaminkite kokosų žolelių sviestą.
Kokosų miltai – šis produktas gaminamas sumalant džiovintą kokoso minkštimą. Kokosų miltai yra smulkios, minkštos tekstūros. Juose gausu skaidulų ir jie būna be glitimo. Naudojant kokosų miltus receptuose, šie priduos jiems šiek tiek kokosų poskonio. Darydami dangą kepimui ar troškinimui, kokosų miltų naudokite tiek pat, kiek ir bet kokių grūdų miltų. Tačiau kepdami nekeiskite kokosų miltų 1:1 receptuose. Kokosų miltai yra tokie sugeriantys, kad 1 puodeliui kvietinių arba grūdų miltų jums reikia tik 1/4–1/3 kokosų miltų.

Filtruoti

Produkto tipas

Savybės

Gamintojas

Filtruoti
4
    Krepšelis
    Scroll to Top