Avokadų aliejus: viskas, ką reikia žinoti
Neabejotinai pastebėjote, kad avokadų aliejus nepaprastai išpopuliarėjo per pastaruosius metus. Šis aliejus, išgaunamas iš avokadų, puikiai tinka tiek maisto gamybai, tiek odos ir plaukų priežiūrai. Kiekvienas, kuris nori mėgautis sveika ir skania mityba, turėtų artimai susipažinti su šiuo nepaprastu produktu. Avokadų aliejus - tobulas pasirinkimas Šis produktas yra populiarus daugelyje šalių, ypač tarp žmonių, kurie …
Makaronai: visuotinė meilė ir mėgavimasis
Pasaulis visada buvo susižavėjęs makaronais. Tai maisto produktas, kurio populiarumas niekada neišblėsta, o skirtingose šalyse ir kultūrose jis yra naudojamas vis įvairesniais būdais. Jie yra neįtikėtinai universalus produktas, kuris gali būti paruoštas beveik bet kokiu būdu, naudojant beveik bet kokius ingredientus, ir jis bus skanus. Jie yra maistingi, lengvi ir greiti gaminti, o svarbiausia - …
Perlinis kuskusas – egzotinių patiekalų karalius
Kiekvienas, kas bent kartą atsidūrė prie virtuvės puodų, žino, kad naujas ingredientas gali sukelti nerimą, tačiau kartu ir suteikti naujo postūmio kulinariniams išbandymams. Šiandien kalbėsime apie perlinį kuskusą, kuris, esant tinkamai motyvacijai ir šiek tiek laisvo laiko, gali tapti tikru kulinariniu atradimu. Nors ši kruopų rūšis Lietuvoje nėra tokia populiari kaip ryžiai ar makaronai, vis …
Pagrindiniai kavos privalumai ir trūkumai
Kava – tai produktas, apie kurį žinome daug ir mažai vienu metu. Nors didelis kiekis žmonių kasdien aptarinėja šio gėrimo privalumus, visuomenėje vis dar sklando nemažai mitų apie pastarojo trūkumus. Be abejo, teiginių patikimumas labai priklauso ir nuo to, kokį produkto tipą vartojate patys. Juk šiais laikais jų gausu – malta ar tirpi kava, su …
Paprastas vs. Nerafinuotas cukrus – ką pasirinkti?
Žodis cukrus daugeliui žmonių asocijuojasi su neigiamais dalykais. Be abejo, taip yra visai ne be reikalo. Vartojamas saikingai pastarasis gali puikiai papildyti mūsų mitybą. Visgi, nemaža dalis asmenų persistengia – tokiu atveju, cukrus ima kenkti sveikatai. Kita vertus, neretai susitelkiame vien į tradicinį, mums visiems puikiai žinomą produkto variantą. Tačiau, gana mažai kalbama apie nerafinuotą …
Kakava – ar ji naudinga mūsų sveikatai?
Vieni šį gėrimą mato kaip naudingą mūsų sveikatai. Kiti – lyg nekaltą skanėstą vaikams. Treti – kaip produktą, kurio turėti savo virtuvėje apskritai neapsimoka. Tad, kas yra kakava? Pastaroji buvo atrasta Pietų Amerikoje, vėliau pristatyta ir visai Europai. Dabartiniais laikais kakavos pupelės yra naudojamos labai plačiu mastu. Pastebėta, jog kiekvienais metais suvartojama apie 4,5 milijono …
6 priežastys, kodėl į savo mitybą turėtumėte įtraukti makaronus
Makaronai – tai produktas, apipintas daugybe įvairių mitų. Kai kurie į šiuos žvelgia lyg į didžiausią priešą manydami, jog pastarieji netinka į sveiką mitybą, sukelia svorio prieaugį, neturi jokios maistinės vertės. Tačiau, iš tikrųjų yra atvirkščiai. Makaronai yra ganėtinai naudingas produktas, kuris puikiai dera subalansuotoje mityboje. Tad, pateikiame 6 priežastis, kodėl pastaruosius turėtumėte pradėti valgyti …
5 populiariausios miltų rūšys – naudojimas, pagrindiniai privalumai ir kiti patarimai
Miltus savo kasdienybėje, daugiau ar mažiau, naudoja beveik kiekvienas žmogus. Su jais kepame gardžiausius blynus pusryčiams, kuriame desertus, apkepame net mėsą ar daržoves, taip pat panaudojame dalies lietuviškų patiekalų gamybai. Visgi, šiais laikais, parduotuvių lentynose atsiranda vis daugiau skirtingų miltų rūšių. Kai kurie žmonės lieka ties tradiciniu pasirinkimu, tačiau kiti yra linkę ieškoti alternatyvų. Į …
Viskas, ką reikėtų žinoti apie avižines kruopas
Avižinės kruopos yra ganėtinai dažnas pasirinkimas pusryčių meniu. Iš pastarųjų gaminamos košės puikuojasi tiek restoranuose, tiek daugelio asmenų namuose. Tai išties protingas, maistingas ir įvairiapusiškai mums naudingas pasirinkimas. Be to, avižinės kruopos suteikia ilgalaikį sotumo jausmą, o tai užtikrina puikią dienos pradžią bene kiekvienam žmogui. Visgi, nors nemaža dalis asmenų šį produktą vartoja praktiškai kasdien …
Kuskusas – ar jis naudingas mūsų sveikatai?
Kuskusas – tai įvairiapusis, maistingas ir puikiu skoniu pasižymintis produktas. Šios kruopos gali pasigirti tiek didele savo sudėtyje esančių medžiagų įvairove, tiek nemaža nauda kiekvieno iš mūsų sveikatai. Ir visgi, pastarosios dar nėra naudojamos taip dažnai, kaip kai kurie kiti tos pačios kategorijos produktai. Tad, skubame priminti, jog kuskusas yra be galo naudingas, skanus ir …
Sezamų aliejus – kiek jis naudingas kiekvienam iš mūsų?
Šiais laikais, daugybės žmonių virtuvėse puikuojasi įvairiausi produktai. Galime sau leisti kaip niekada daug, įskaitant ir skirtingo, mūsų organizmams naudingo maisto įtraukimą į kasdienį racioną. Valgome įvairias daržoves, išbandome egzotiškus vaisius bei daugybė kitų produktų. Taipogi, vis didesnė žmonių dalis nusprendžia įsigyti skirtingų aliejų. Pastarieji yra įvairiapusiškai naudingi mūsų sveikatai. Visgi, nemažai asmenų susitelkia tik …
Sezamų aliejus – kiek jis naudingas kiekvienam iš mūsų? Read More »
Kokosų aliejus vs. Kokosų sviestas – ką pasirinkti?
Kokosų aliejus yra puikiai visiems pažįstamas produktas. Tarp kitų aliejų šis išsiskiria savo universalumu, plačiomis panaudojimo galimybėmis, gera maistine verte. Tuo tarpu, kokosų sviestas nėra taip plačiai pagarsėjęs mūsų visuomenėje. Dalis žmonių galvoja, jog tai apskritai yra vienas ir tas pats produktas. Be abejo, šie išties turi nemažai panašumų. Be to, kartais kokosų aliejus yra …
7 makaronų rūšys ir kaip geriausia jas panaudoti
Skanūs, įvairiai panaudojami ir labai populiarūs – būtent tokie yra šių dienų makaronai. Rūšys ir skirtingos kainos, taip pat daugybės patiekalų galimybė, be jokios abejonės, kai kuriuos iš jų padaro kiek labiau mėgstamais nei kitus. Tačiau, nors egzistuoja nemažai skirtingų makaronų, dauguma asmenų tiksliai nežino, kaip šiuos panaudoti geriausia. Tad, šį kartą apžvelgsime 7 populiariausias …
Ar rapsų aliejus iš tiesų yra sveikas pasirinkimas?
Kasdien besisukiojantys virtuvėje į savo rutiną yra įtraukę daugiau nei vieną aliejų. Populiariausiais pasirinkimais vis dar išlieka alyvuogių, saulėgrąžų, kokosų ir avokadų. Dar vienas ganėtinai dažnas variantas – tai rapsų aliejus. Ir visgi, nemaža dalis žmonių yra linkę šią produkciją skirstyti į blogą bei gerą. Tačiau, tai daryti ne visai teisinga. Juk, kai kurie aliejai …
Viskas, ką reikėtų žinoti apie kanapių aliejų
Maistingas, naudingas, skanus ir universalus – būtent toks yra kanapių aliejus. Kaina, skirtingi poreikiai bei informacijos trūkumas dažnai paskatina žmones šį produktą nustumti į šalį. Juk pastaruoju metu diskutuojama vien apie alyvuogių ar kokosų aliejų. Tačiau, egzistuoja ir daugiau naudingų produktų, kuriuos pravartu įtraukti į savo racioną. Kanapių aliejus – vienas iš jų. Nustebtumėte, kokiu …
Kuskusas ar ryžiai – ką pasirinkti naudingiau?
Maistinės skaidulos, lėto pasisavinimo angliavandeniai, baltymai, vitaminai, mineralai – visa tai galima apjungti į dar kitą žodį kuskusas. Nauda, palyginus su tuo, ką gauname iš kai kurių kitų kruopų yra tiesiog nepamatuojama. Tačiau, vis dar galima pastebėti, jog kuskusas nėra toks populiarus kaip dalis kitų produktų, pavyzdžiui, ryžiai. Kita vertus – galbūt pastaruosius rinktis yra …
Kaip kasdienybėje panaudoti kokosų aliejų
Kokosų aliejus – tai augalinis produktas išgaunamas tiesiai iš kokosų. Pastaruoju metu šis išties populiarėja mūsų visuomenėje. Kokosų aliejus prisideda prie geresnės širdies sveikatos, yra siejamas su svorio metimu. Be to, jis dažnai naudojamas ir kosmetikos pramonėje – dantims, plaukams ar odai. Kita vertus, aplinkui išties gausu patarimų, kaip į pagalbą pasitelkti kokosų aliejų. Tačiau, …
Jūros druska – naudojimo ypatumai, privalumai ir trūkumai
Jūros druska yra tai, ką daugelis žmonių savo virtuvėje naudoja nuo neatmenamų laikų. Tačiau, labai svarbu atskirti dvi sąvokas – jūros druską ir įprastą druską, mat tai yra šiek tiek skirtingi produktai. Įprasta druska yra išgaunama iš akmens telkinių. Jūros druska gaunama garinant sūrų vandenį. Pastaroji yra kur kas naudingesnė, mat savo sudėtyje turi jodo. …
Gaminimo ABC – kurį aliejų saugu naudoti kepimui?
Ne kiekvienas aliejus yra tinkamas gaminimui aukštoje temperatūroje. Kai kurie iš jų kur kas labiau pagardina sriubas, salotas, taip pat įvairius padažus. Vienu iš labiausiai kepimui tinkančių ir vis labiau populiarėjančių variantų vis dar išlieka ghee sviestas. Kaina, be abejo, dalį žmonių gali paskatinti pasirinkti ką nors pigesnio. Tokių variantų rinkoje taip pat gausu. Kita …
EKKO ekologiškas rafinuotas aliejus – metų gaminys!
EKKO LT kokybės vadovė išskyrė naudingas rapsų aliejaus savybes
Ekologiškų produktų nauda žmogaus organizmui
Ekologiškų produktų nauda žmogaus organizmui
EKKO LT kokybės vadovė išskyrė naudingas rapsų aliejaus savybes
EKKO LT kokybės vadovė išskyrė naudingas rapsų aliejaus savybes
Varžybų dalyviai džiaugėsi CUPPER ekologiškomis arbatomis
Varžybų dalyviai džiaugėsi CUPPER ekologiškomis arbatomis
Tvarios aplinkos puoselėjimas EKKO LT gamykloje
Ekko aliejus – metų gaminys! Iškilmingos apdovanojimų ceremonijos metu įteiktas aukso medalis
Ekko aliejus – metų gaminys! Iškilmingos apdovanojimų ceremonijos metu įteiktas aukso medalis
Ekko aliejus – metų gaminys! Iškilmingos apdovanojimų ceremonijos metu įteiktas aukso medalis
NATURALISIMO ALYVUOGIŲ ALIEJUS – Nugalėtojas pakuotės dizaino konkurse!
Mūsų kurtas pakuotės dizainas, pateko tarp konkurso nugalėtojų ir buvo paskelbtas geriausiu pakuotės dizainu visoje Lietuvoje.
Ghee sviestas- puikus produktas kasdieniam naudojimui
Pasaulyje sparčiai populiarėjantis indiškas lydytas sviestas „ghi“ – produktas, kurį atranda ir dažnas lietuvis.
Apie actą. Kuo ypatingas vyno, balzamiko bei obuolių actas?
Pagrindinės acto rūšys bei jų savybės- kuom jie ypatingi ir kur galima naudoti.
Alyvuogių aliejus – kaip išsirinkti geriausią produktą?
Toks kasrytinis ritualas yra ypač naudingas gerai savijautai.
Kuo ekologiška kava naudingesnė už paprastą – reguliarią?
Ekologiškai užaugintos pupelės – be sintetinių cheminių medžiagų.
Dietologė išgyrė saulėgrąžų aliejų: patarė rūšį, kurią reikėtų rinktis
Jeigu mūsų mitybos racione vyrauja tik riebalai, tai nėra palanku sveikatai.
Acto įvairovė – kam juos naudoti?
Saujomis ryjamos česnakų skiltelės apsisaugoti nuo virusų nepadės, kaip ir kas rytą geriamos apelsinų sultys.