Kaip paprastai suprantama, žodis gnocchi reiškia įvairius itališkus virtinukus, pagamintus iš bulvių ir miltų. Iš tiesų, žodis gnocchi italų kalba reiškia „virtinukai“. Ir vis dėlto visi gnocchi nėra itališki – ir ne visi jie pagaminti iš bulvių. Prancūzų kulinarinėje tradicijoje yra gnocchi versija, kuri gaminama iš choux tešlos, iš kurios gaminami pyragaičiai, pavyzdžiui, eklerai, o ne iš bulvių. Kitas, mums visiems nėra toks įprastas gnocchi variantas yra pagamintas iš špinatų ir rikotos sūrio, taip pat šiek tiek miltų ir kiaušinių trynių, kad viskas būtų sujungta. Vis dėlto dažniausiai plačioje rinkoje yra sutinkami itališko stiliaus gnocchi, kurie gaminami iš bulvių. Ir jei jums pasiseks, jie bus šviežiai paruošti, o tai yra geriausias būdas mėgautis gnocchi. Mūsų siūlomi Gnocchi yra purūs ir minkšti tikrų bulvių virtinukai be glitimo! Tai ne tik praktiškas pasirinkimas, kai norisi taupiai ir skaniai, bet ir vienas iš puikių patiekalų tiems, kurie netoleruoja glitimo. Al Dente bulvių virtinukai – sertifikuoti tarptautinės organizacijos AOECS, tad galite būti tikri, kad nerasite jokių glitimo pėdsakų!

Kaip gaminami Gnocchi bulvių virtinukai

Iš tikrųjų gaminant virtinukus svarbu, kad jie išliktų lengvi ir purūs. Visada stengiamasi išlaikyti šią konsistenciją. Trinant iš bulvių išsiskiria per daug krakmolo, todėl gnocchi tampa guminiai, o ne purūs. Išvirtos bulvės sumaišomos su miltais, kad susidarytų tešla, kuri išlyginama ir supjaustoma juostelėmis, kurios savo ruožtu susukamos į cilindrus, o paskui supjaustomos į atskirus kukulius. Tradiciškai gnocchi spaudžiami tarp nykščio ir šakutės dantukų, kad virtinukuose susidarytų šiam patiekalui būdingi įdubimai, tačiau kai kurie virėjai tiesiog naudoja savo nykščius ir visai nenaudoja šakutės. Taip pat yra specialios gnocchi lentos su specialiais įbrėžimais, kurie yra skirti įspausti žymes į gnocchi. Supjaustyti ir suformuoti virtinukai tada būna trumpai troškinami. Kai gnocchi ima plūduriuoti ant virimo skysčio viršaus, jų paruošimas būna baigtas. Paprastai jie patiekiami kaip pirmasis patiekalas. Yra daug padažų, skirtų patiekti su gnocchi, bet jie ypač gerai dera su paprastu pesto padažu.

Kaip patiekti Gnocchi virtinukus?

Šalavijas ir bulvės yra natūralus derinys, todėl tokie patiekalai kaip gnocchi alla salvia (gnocchi su šalaviju) yra italų klasika. Tradiciniam receptui paprastai reikia šalavijų, sviesto, druskos ir pipirų. Kad skonis būtų riešutiškesnis, sviestą pakepinkite ir pridėkite česnako. Prieš patiekdami užpilkite plonai pjaustytu parmezanu.
Pesto dažnai apibrėžia kaip padažą, pagamintą iš baziliko, alyvuogių aliejaus, pušies riešutų, parmezano ir česnako. Tačiau šiais laikais galite naudoti bet kokius žalumynus (špinatus, petražoles, mėtas ir bet kuriuos kitus), taip pat bet kokius riešutus, tokius kaip graikiniai riešutai, pistacijos ar migdolai. Ir nors kietasis parmezano sūris, pagamintas iš karvės pieno, yra visiška tradicija pesto padažo gamybai, jūs taip pat galite eksperimentuoti ir su minkštesniais sūriais, pavyzdžiui pagamintais iš ožkos ar avies pieno. Gaminant pesto padažą reikia sutrinti žalumynus, česnakus ir riešutus, o tada įmaišyti aliejų ir sūrį. Kaitinkite labai trumpai, jeigu norite išlaikyti ryškią šio padažo spalvą. Tada sukurkite jums tinkamą ir patinkančią konsistenciją, pridėkite prieskonius ir patiekite užpylus ant šviežiai išvirtų Gnocchi virtinukų.

Rezultatų: 1

Filtruoti

Produkto tipas

Savybės

Gamintojas

Filtruoti
0
    Krepšelis
    Krepšelyje produktų nėraGrįžti į parduotuvę
    Scroll to Top