Sezamų aliejus

Tikriausiai jau esate girdėję ar net naudojate savo virtuvėje rapsų aliejų, alyvuogių aliejų ir net avokadų aliejų, bet ar kada nors bandėte sezamo aliejų? Populiarus aliejus, naudojamas gaminimui kinų, japonų ir Rytų virtuvėje, sezamų aliejus gaminamas iš žalių arba skrudintų sezamo sėklų. Sezamo aliejus, gaminamas iš neapdorotų sėklų, būna šviesios spalvos ir subtilaus, neutralaus skonio. Skrudintos veislės, atvirkščiai, yra tamsesnis, sodresnio ir riešutiškesnio skonio. Abiejų rūšių aliejai turi daug kulinarinių pritaikymų. Lengvas sezamų aliejus paprastai naudojamas kaip neutralus patiekalų gaminimo aliejus, o skrudintas sezamų aliejus naudojamas kaip padažų, sriubų ir kitų patiekalų gardinimui.

Sezamų aliejaus rūšys

Skrudintų sezamo sėklų aliejus yra žinomas kaip tamsus, juodasis arba azijietiškas sezamų aliejus. Šio aliejaus spalva dažniausiai būna spektre nuo šviesiai rudos iki tamsiai rausvai rudos spalvos. Tamsus aliejus gaminamas iš skrudintų sezamo sėklų, jis turi stiprų aromatą ir skonį. Šios rūšies sezamų aliejus dažnai naudojamas kaip užbaigiamasis aliejus, kuris prideda skrudintą riešutų skonį karštam ar šaltam patiekalui. Paprastai kuo tamsesnis skrudintų sezamų aliejus, tuo stipresnis būna jo skonis ir tuo stipresnį poveikį jis turi patiekalui. Šviesus sezamų aliejus, dar vadinamas baltuoju arba paprastu sezamų aliejumi, dažniausiai būna šviesios spalvos. Jis gaminamas naudojant neapdorotas sezamo sėklas, todėl išgaunamas gan silpno skonio aliejus. Šalto spaudimo sezamų aliejus gaminamas nenaudojant šilumos ar cheminių medžiagų jo apdorojimo proceso metu. Jis yra labai vertinamas dėl savo grynumo ir jo dažnai galima rasti sveiko maisto parduotuvėse. Taip pat yra ir maišytų aliejų, kuriuose skrudinto sezamo aliejus būna derinamas su kitais aliejais, ko pasekoje jis būna pigesnis pasirinkimas ir mažiau intensyviu skoniu.

Kur naudojamas sezamų aliejus?

Įprastas sezamo aliejus gali būti naudojamas panašias tikslais kaip rapsų ar bet koks kitas augalinis aliejus. Jis turi panašų neutralų skonį ir gali atlaikyti aukštą karštį kepant ar skrudinant. Pasitelkite jį gruzdinimui ir troškinimui, arba naudokite bet kur, kur reikia neutralaus skonio aliejaus. Skrudintą sezamų aliejų geriausia naudoti gaminant žemoje temperatūroje arba įpilti gaminimo pabaigoje arba į jau pagamintą patiekalą. Tamsus sezamų aliejus gali būti naudojamas gaminant maistą ant silpnos arba vidutinės ugnies, tačiau jis praranda savo skonį, jei kepamas per ilgai arba su pasitelkus itin aukštą temperatūrą. Nepaisant to, jo smilkimo taškas yra gana aukštas – 232 C. Jis dažnai yra užpilamas ant jau pagamintų patiekalų, pvz., sriubų ir keptų bulvyčių. Taip pat jis gali būti naudojamas salotų padažams, marinatams ir kitokiems padažams gaminti. Skrudintą sezamų aliejų naudokite skrudintų daržovių patiekalą pagardinti. Panaudoję įprastą sezamų aliejų kepti makaronus, užbaigimui įpilkite šiek tiek skrudinto aliejaus. Paprastai kalbant, taisyklė yra tokia: pradėkite nuo įprasto sezamo aliejaus, o pabaikite skrudintu sezamo aliejumi. Sezamų aliejus turi ilgą galiojimo laiką ir gali būti laikomas sandariai užsuktu dangteliu, vėsioje, tamsioje vietoje. Šviesų sezamų aliejų geriausia laikyti kambario temperatūroje, jis taip gali išlikti naudojamas iki metų. Skrudinto sezamo galiojimo laikas yra šiek tiek trumpesnis, tačiau idealiomis sąlygomis jį galima laikyti nemažai mėnesių. Jis taip pat gali būti laikomas šaldytuve, taip prailginant jo naudojimo laiką. Šaltas aliejus bus šiek tiek tirštesnis, bet vis tiek lengvai pilamas. Mūsų parduodamas Ekologiškas nerafinuotas sezamų sėklų aliejus BIONATURALIS puikiai tiks kepti, virti, troškinti ir marinuoti patiekalus, gardinti salotoms ar kitiems šaltiems patiekalams. Taip pat jo galima išgerti po arbatinį šaukštelį kasdien.

Tikriausiai jau esate girdėję ar net naudojate savo virtuvėje rapsų aliejų, alyvuogių aliejų ir net avokadų aliejų, bet ar kada nors bandėte sezamo aliejų? Populiarus aliejus, naudojamas gaminimui kinų, japonų ir Rytų virtuvėje, sezamų aliejus gaminamas iš žalių arba skrudintų sezamo sėklų. Sezamo aliejus, gaminamas iš neapdorotų sėklų, būna šviesios spalvos ir subtilaus, neutralaus skonio. Skrudintos veislės, atvirkščiai, yra tamsesnis, sodresnio ir riešutiškesnio skonio. Abiejų rūšių aliejai turi daug kulinarinių pritaikymų. Lengvas sezamų aliejus paprastai naudojamas kaip neutralus patiekalų gaminimo aliejus, o skrudintas sezamų aliejus naudojamas kaip padažų, sriubų ir kitų patiekalų gardinimui.

Sezamų aliejaus rūšys

Skrudintų sezamo sėklų aliejus yra žinomas kaip tamsus, juodasis arba azijietiškas sezamų aliejus. Šio aliejaus spalva dažniausiai būna spektre nuo šviesiai rudos iki tamsiai rausvai rudos spalvos. Tamsus aliejus gaminamas iš skrudintų sezamo sėklų, jis turi stiprų aromatą ir skonį. Šios rūšies sezamų aliejus dažnai naudojamas kaip užbaigiamasis aliejus, kuris prideda skrudintą riešutų skonį karštam ar šaltam patiekalui. Paprastai kuo tamsesnis skrudintų sezamų aliejus, tuo stipresnis būna jo skonis ir tuo stipresnį poveikį jis turi patiekalui. Šviesus sezamų aliejus, dar vadinamas baltuoju arba paprastu sezamų aliejumi, dažniausiai būna šviesios spalvos. Jis gaminamas naudojant neapdorotas sezamo sėklas, todėl išgaunamas gan silpno skonio aliejus. Šalto spaudimo sezamų aliejus gaminamas nenaudojant šilumos ar cheminių medžiagų jo apdorojimo proceso metu. Jis yra labai vertinamas dėl savo grynumo ir jo dažnai galima rasti sveiko maisto parduotuvėse. Taip pat yra ir maišytų aliejų, kuriuose skrudinto sezamo aliejus būna derinamas su kitais aliejais, ko pasekoje jis būna pigesnis pasirinkimas ir mažiau intensyviu skoniu.

Kur naudojamas sezamų aliejus?

Įprastas sezamo aliejus gali būti naudojamas panašias tikslais kaip rapsų ar bet koks kitas augalinis aliejus. Jis turi panašų neutralų skonį ir gali atlaikyti aukštą karštį kepant ar skrudinant. Pasitelkite jį gruzdinimui ir troškinimui, arba naudokite bet kur, kur reikia neutralaus skonio aliejaus. Skrudintą sezamų aliejų geriausia naudoti gaminant žemoje temperatūroje arba įpilti gaminimo pabaigoje arba į jau pagamintą patiekalą. Tamsus sezamų aliejus gali būti naudojamas gaminant maistą ant silpnos arba vidutinės ugnies, tačiau jis praranda savo skonį, jei kepamas per ilgai arba su pasitelkus itin aukštą temperatūrą. Nepaisant to, jo smilkimo taškas yra gana aukštas – 232 C. Jis dažnai yra užpilamas ant jau pagamintų patiekalų, pvz., sriubų ir keptų bulvyčių. Taip pat jis gali būti naudojamas salotų padažams, marinatams ir kitokiems padažams gaminti. Skrudintą sezamų aliejų naudokite skrudintų daržovių patiekalą pagardinti. Panaudoję įprastą sezamų aliejų kepti makaronus, užbaigimui įpilkite šiek tiek skrudinto aliejaus. Paprastai kalbant, taisyklė yra tokia: pradėkite nuo įprasto sezamo aliejaus, o pabaikite skrudintu sezamo aliejumi. Sezamų aliejus turi ilgą galiojimo laiką ir gali būti laikomas sandariai užsuktu dangteliu, vėsioje, tamsioje vietoje. Šviesų sezamų aliejų geriausia laikyti kambario temperatūroje, jis taip gali išlikti naudojamas iki metų. Skrudinto sezamo galiojimo laikas yra šiek tiek trumpesnis, tačiau idealiomis sąlygomis jį galima laikyti nemažai mėnesių. Jis taip pat gali būti laikomas šaldytuve, taip prailginant jo naudojimo laiką. Šaltas aliejus bus šiek tiek tirštesnis, bet vis tiek lengvai pilamas. Mūsų parduodamas Ekologiškas nerafinuotas sezamų sėklų aliejus BIONATURALIS puikiai tiks kepti, virti, troškinti ir marinuoti patiekalus, gardinti salotoms ar kitiems šaltiems patiekalams. Taip pat jo galima išgerti po arbatinį šaukštelį kasdien.

Showing all 2 results

Filtruoti

Produkto tipas

Savybės

Gamintojas

Filtruoti
Dėl šiuo metu labai didelio užsakymų kiekio siuntų pristatymas gali užtrukti ilgiau nei įprastai. Atsiprašome už laikinus nepatogumus ir užtikriname, kad dedame visas pastangas, kad jūsų užsakymą pristatytume kuo greičiau.
x
    Krepšelis
    Krepšelyje produktų nėraGrįžti į parduotuvę
      Calculate Shipping
        Scroll to Top