Šis brangus, subtilus, šviesios spalvos, nerafinuotas unikalus aliejus paprastai gaminamas Prancūzijos Perigordo ir Burgundijos regionuose. Skirtingai nuo kitų riešutų aliejų, nerafinuotas graikinių riešutų aliejus gaminamas iš riešutų, kurie iš pradžių yra džiovinami, o po to šaltai spaudžiami. Ekologiškas graikinių riešutų aliejus turi sodrų riešutų skonį, kuris puikiai tinka salotų padažams, žuviai ir kepsniams pagardinti, makaronams ir desertams paįvairinti. Graikinių riešutų aliejų geriausia naudoti termiškai neapdorotą arba pilti į šaltus padažus, nes kaitinant jis gali tapti šiek tiek kartokas. Tačiau šis skonis gali būti ir itin malonus, kai naudojamas saikingai.

Graikinių riešutų aliejus – kas jis?

Graikinių riešutų aliejus gaminamas iš graikinių riešutų, kurie būna spaudžiami tol, kol iš riešutų išgaunamas visas aliejus. Tai rudos aukso spalvos aliejus, turintis saldų riešutų skonį, kuris per daug kaitinant tampa šiek tiek kartokas, nes graikinių riešutų aliejus yra tas produktas, kurio smilkimo temperatūra yra žema. Tai tikrai nėra tas kepimo aliejus, kurį norite naudoti kepimui didelėje temperatūroje. Yra nemažai būdų, kaip gaminamas graikinių riešutų aliejaus. Viena pigesnių versijų – graikiniai riešutai būna maceruojami į neutralią ir nebrangią aliejaus bazę, tokią kaip rapsų aliejus.Tai nebūna grynas, tikras graikinių riešutų aliejus, tai labiau atitinka sumaišytą aliejų variantą. Brangus ir tikras variantas gaminamas tik iš riešutų, kurie džiovinami, po to šaltai išspaudžiami, o tuomet jau kaitinami. Geriausias ir brangiausias ekologiškas graikinių riešutų aliejus yra šalto spaudimo nerafinuotas variantas. Jis gaminamas 100% iš graikiškų riešutų, be jokių priedų priemaišų. Ši rūšis išlaiko daugumą aliejaus maistinių medžiagų ir suteikia subtilų skonį, geriausiai tinka šaltiems arba jau pagamintiems patiekalams gardinti. Antroji graikinių riešutų aliejaus rūšis yra rafinuotas aliejus. Graikiniai riešutai presuojami ir prisotinami tirpikliu, kurio pagalba išgaunaunamas aliejaus, tačiau vėliau aliejus būna termiškai apdorojamas, kad pašalinti tirpiklį. Trečioji ir pigiausia graikinių riešutų aliejaus rūšis yra augalinis aliejus su graikiniais riešutais, kuris gal ir suteikia produktui panašių natų, bet neturi to pačio maistingumo, aromato ar kepimo apribojimų. Šiame gintaro spalvos aliejuje pajusite medžio ir riešuto skonio natas. Dėl subtilaus skonio graikinių riešutų aliejus yra puikus užbaigiamasis pagardas. Taip pat jis puikiai tinkamas naudoti ant salotų. Jis ypač gerai išryškina gilesnius moliūgo, brandinto sūrio ir tamsių lapinių daržovių skonius.

Kur naudojamas ekologiškas graikinių riešutų aliejus?

Užlašinkite kelis lašus graikinių riešutų aliejaus ant mėgstamų salotų porcijos ir pajusite nuostabų ir subtilų riešutų prieskonį. Arba pasimėgaukite šiuo pagardu prie laukinių ryžių ar puikiai iškeptos žuvies gabalėlio. Nors šis aliejus labiau tinkamas naudoti kaip pagardą, tačiau jo pagalba galima švelniai troškinti patiekalą, taip pat jį galimą sumaišyti su kitu aliejumi kepimui, ypač jeigu norite suteikti subtilų riešutų skonį savo patiekalui. Kepdami su graikinių riešutų aliejumi visada įsitikinkite, kad kepimo temperatūra yra žema, kadangi aukštos temperatūros atveju aliejus tampa kartokas. Į vištienos ar kalakutienos salotas įpilkite ekologiško graikinių riešutų aliejaus, pagardinkite jas vynuogėmis ir kapotais graikiniais riešutais. Prieš patiekdami ant grotelių keptą žuvį ar mėsos kepsnį, patepkite jį plonu ekologišku graikinių riešutų aliejaus sluoksniu. Įmeskite ką tik išvirtus makaronus į graikinių riešutų aliejaus ir prieskonių mišinį. Išbandykite graikinių riešutų aliejų desertų receptuose, kurių skonį dar labiau sustiprins riešutų natos. Nors graikinių riešutų aliejų tikrai labai skanu naudoti maisto gardinimui ir gaminimui, tačiau jo panaudojimas neapsiriboja ties tuo. Jis taip pat buvo naudojamas medinių dubenėlių ir indų apdailai, kaip valgymui tinkamas lakas, kad dubenėliai kuo ilgiau išliktų geros būklės ir išvengtų įtrūkimų. Mūsų ekologiškas šalto spaudimo graikinių riešutų aliejus BIONATURALIS puikiai tiks salotų, padažų gamybai bei jau paruoštiems žuvies, mėsos, makaronų bei sūrio patiekalams gardinti.

Graikinių riešutų aliejaus nauda

Graikinių riešutų aliejus savo sudėtyje turi nemažai gerųjų riebalų, įvairių mineralų bei vitaminų. Specialistai rekomenduoja šį produktą įsigyti tiems, kurie serga žvyneline. Taipogi, pastarasis efektyviai drėkina odą, yra naudojamas kosmetikos pramonėje. Graikinių riešutų aliejus pasižymi ir tokiais privalumais, kaip cukraus kiekio reguliavimas, kraujospūdžio mažinimas, širdies bei imuniteto stiprinimas. Be to, pastarasis gali apsaugoti plaukus nuo slinkimo, todėl yra tinkamas naudoti tiek maisto gamyboje, tiek grožio srityje. Taipogi, šį produktą vertėtų įsigyti tiems, kurie kovoja su bloguoju cholesteroliu. Graikinių riešutų aliejus yra naudojamas net aromaterapijoje. Taigi, tai išties unikalus bei visapusis produktas, kurį į savo racioną vertėtų įtraukti kiekvienam.

Rezultatų: 1

Filtruoti

Produkto tipas

Savybės

Gamintojas

Filtruoti
Pirkite už 35 eurus ar daugiau ir gaukite dovanų pakelį ekologiškų Bionaturalis spageti makaronų!
x
0
    Krepšelis
    Krepšelyje produktų nėraGrįžti į parduotuvę