Kanapių aliejus

Kanapių sėklų aliejus yra viena iš kanapių aliejų rūšių. Jis gaminamas šalto spaudimo būdu iš kanapių sėklų. Kanapių aliejus dažniausiai būna nerafinuotas. Tai skaidrus žalias aliejus, kuris turi švelnų riešutų skonį. Dauguma kanapių sėklų aliejų yra gryni (pagaminti iš grynų kanapių sėklų), šalto spaudimo ir nerafinuoti. Pernelyg subtilus, kad atlaikytų bet kokį karštį, jis yra kvapnus užbaigiamasis aliejus, kurį galima lengvai pilti į sriubas ar ant patiekalų. Kalbant apie populiarumą, kanapių sėklų aliejus tikrai nėra toks visiems gerai žinomas kaip alyvuogių ar net kokosų aliejus, tačiau jis gali būti puikiai naudojamas tiek kulinarijoje, tiek grožio industrijoje.
Kanapių aliejaus rūšys

Kanapių aliejus yra skirstomas į tris populiariausias rūšis: Kanapių aliejaus ekstraktas, kanapių sėklų aliejus ir kanapių CBD aliejus. Kanapių aliejaus ekstraktas išgaunamas iš kanapių augalo lapų, žiedų ir stiebo dėl vietinių naudingų junginių, vadinamų fitokanabinoidais. Labiausiai žinomas iš šių junginių yra CBD. Tačiau, skirtingai nuo izoliuoto CBD ekstrakto, viso spektro kanapių aliejus yra viso augalo ekstraktas, todėl jame yra daugelio skirtingų fitokanabinoidų. Kanapių sėklų aliejus – kaip jau ir rodo pavadinimas, tai aliejus, išgautas iš kanapių sėklų. Skirtingai nuo kanapių aliejaus, kanapių sėklų aliejuje yra mažai fitokanabinoidų arba jų visai nėra, o jis išgaunamas dėl sveikų riebalų rūgščių. Paprastai jis naudojamas kulinarijos tikslais, taip pat sveikai odai, nagams ir plaukams palaikyti. Kanapių CBD aliejus yra izoliuotas fitokanabinoido kanabidiolio ekstraktas (dar žinomas kaip CBD izoliatas). Tai reiškia, kad jame yra tik fitokanabinoidų CBD.

Kur naudojamas kanapių sėklų aliejus?

Geros kokybės šalto spaudimo kanapių sėklų aliejus šiek tiek primena graikinių riešutų ar saulėgrąžų sėklų skonį, todėl puikiai tinka naudoti salotų užpilams gaminti arba duonos padažui. Tačiau dėl stipraus skonio kanapių sėklų aliejus netinka naudoti desertų ar bet kokio kito saldaus maisto gamyboje, kadangi jo skonis gali būti per intensyvus. Galbūt norėsite jį sumaišyti su švelnesniu aliejumi saldžiam salotų padažui, pavyzdžiui, aviečių vinigretėje. Kanapių sėklų aliejus yra tamsesnis ir intensyvesnis skonio, nei kiti neutralūs aliejai, prie kurių galbūt jau esate pripratę, pavyzdžiui, augalinis aliejus. Jis taip pat turi žemą smilkimo tašką, o tai reiškia, kad jis pradeda degti kepinamas net ir žemoje temperatūroje, kas neigiamai veikia skonį. Kitaip tariant, kanapių sėklų aliejus nėra tinkamas pasirinkimas kepti maistui. Kanapių sėklų aliejus puikiai tinka aplaistyti ryžių ar grūdų salotoms, naudoti duonos mirkymui, arba gaminti padažams ir net naminiam majonezui. Įpilkite nedidelį kiekį į smoothie kokteilį arba užpilkite ant humuso, keptų daržovių ar lėkštės makaronų, ar į dubenėlį sriubos. Atidarytą kanapių sėklų aliejų reikia laikyti šaldytuve arba šaldiklyje ir suvartoti per tris mėnesius. Neatidarytas kanapių sėklų aliejus gali būti laikomas sandėliuke. Visada atsižvelkite į galiojimą datą, nurodytą ant pakuotės.

Kanapių sėklų aliejaus kaina

Mūsų parduodamas ekologiškas kanapių sėklų aliejus Bionaturalis yra spaudžiamas iš aukščiausios kokybės ekologiškų kanapių sėklų, kurios auginamos Europoje.

Šis aliejus yra nerafinuotas, spaudžiamas šaltuoju būdu. Jis puikiai tinka gardinti šaltus patiekalus, žaliuosius kokteilius, salotas, sriubas ar jau pagamintus bet kokius patiekalus. Tinka ir naudojimui kosmetinėms reikmėms ar kūno priežiūrai. Netinka maistui kepti. Kanapių sėklų aliejaus kaina svyruoja nuo 3€ iki 30€, priklausomai nuo butelio talpos. Mūsų kanapių sėklų aliejus išsiskiria tuo, kad jis yra ekologiškas, o jo kilmės šalis yra Lietuva.

Kanapių aliejaus nauda organizmui

Jeigu ieškote produkto pagardinti salotoms ar sriuboms, kuris pasižymėtų itin turtinga sudėtimi, greičiausiai Jus sudomins būtent kanapių aliejus. Kaina svyruoja atsižvelgiant į produkto kiekį, tačiau investuoti į pastarąjį tikrai verta. Šiame aliejuje gausu įvairių vitaminų, mikroelementų, baltymų bei riebalų rūgščių. Jis ne tik mažina gliukozės kiekį kraujyje, tačiau ir gerina virškinimą, apsaugo nuo širdies bei odos ligų. Kanapių aliejus taip pat yra plačiai naudojamas grožio srityje. Pastarasis sustiprina plaukus ir nagus, aprūpina kūną būtiniausiomis medžiagomis. Kai kurie tyrimai rodo, jog šis produktas yra puikus onkologinių ligų prevencijos šaltinis. Be to, jis tinka ir norintiems numesti svorio – mat veiksmingai mažina apetitą.

Kanapių sėklų aliejus yra viena iš kanapių aliejų rūšių. Jis gaminamas šalto spaudimo būdu iš kanapių sėklų. Kanapių aliejus dažniausiai būna nerafinuotas. Tai skaidrus žalias aliejus, kuris turi švelnų riešutų skonį. Dauguma kanapių sėklų aliejų yra gryni (pagaminti iš grynų kanapių sėklų), šalto spaudimo ir nerafinuoti. Pernelyg subtilus, kad atlaikytų bet kokį karštį, jis yra kvapnus užbaigiamasis aliejus, kurį galima lengvai pilti į sriubas ar ant patiekalų. Kalbant apie populiarumą, kanapių sėklų aliejus tikrai nėra toks visiems gerai žinomas kaip alyvuogių ar net kokosų aliejus, tačiau jis gali būti puikiai naudojamas tiek kulinarijoje, tiek grožio industrijoje.
Kanapių aliejaus rūšys

Kanapių aliejus yra skirstomas į tris populiariausias rūšis: Kanapių aliejaus ekstraktas, kanapių sėklų aliejus ir kanapių CBD aliejus. Kanapių aliejaus ekstraktas išgaunamas iš kanapių augalo lapų, žiedų ir stiebo dėl vietinių naudingų junginių, vadinamų fitokanabinoidais. Labiausiai žinomas iš šių junginių yra CBD. Tačiau, skirtingai nuo izoliuoto CBD ekstrakto, viso spektro kanapių aliejus yra viso augalo ekstraktas, todėl jame yra daugelio skirtingų fitokanabinoidų. Kanapių sėklų aliejus – kaip jau ir rodo pavadinimas, tai aliejus, išgautas iš kanapių sėklų. Skirtingai nuo kanapių aliejaus, kanapių sėklų aliejuje yra mažai fitokanabinoidų arba jų visai nėra, o jis išgaunamas dėl sveikų riebalų rūgščių. Paprastai jis naudojamas kulinarijos tikslais, taip pat sveikai odai, nagams ir plaukams palaikyti. Kanapių CBD aliejus yra izoliuotas fitokanabinoido kanabidiolio ekstraktas (dar žinomas kaip CBD izoliatas). Tai reiškia, kad jame yra tik fitokanabinoidų CBD.

Kur naudojamas kanapių sėklų aliejus?

Geros kokybės šalto spaudimo kanapių sėklų aliejus šiek tiek primena graikinių riešutų ar saulėgrąžų sėklų skonį, todėl puikiai tinka naudoti salotų užpilams gaminti arba duonos padažui. Tačiau dėl stipraus skonio kanapių sėklų aliejus netinka naudoti desertų ar bet kokio kito saldaus maisto gamyboje, kadangi jo skonis gali būti per intensyvus. Galbūt norėsite jį sumaišyti su švelnesniu aliejumi saldžiam salotų padažui, pavyzdžiui, aviečių vinigretėje. Kanapių sėklų aliejus yra tamsesnis ir intensyvesnis skonio, nei kiti neutralūs aliejai, prie kurių galbūt jau esate pripratę, pavyzdžiui, augalinis aliejus. Jis taip pat turi žemą smilkimo tašką, o tai reiškia, kad jis pradeda degti kepinamas net ir žemoje temperatūroje, kas neigiamai veikia skonį. Kitaip tariant, kanapių sėklų aliejus nėra tinkamas pasirinkimas kepti maistui. Kanapių sėklų aliejus puikiai tinka aplaistyti ryžių ar grūdų salotoms, naudoti duonos mirkymui, arba gaminti padažams ir net naminiam majonezui. Įpilkite nedidelį kiekį į smoothie kokteilį arba užpilkite ant humuso, keptų daržovių ar lėkštės makaronų, ar į dubenėlį sriubos. Atidarytą kanapių sėklų aliejų reikia laikyti šaldytuve arba šaldiklyje ir suvartoti per tris mėnesius. Neatidarytas kanapių sėklų aliejus gali būti laikomas sandėliuke. Visada atsižvelkite į galiojimą datą, nurodytą ant pakuotės.

Kanapių sėklų aliejaus kaina

Mūsų parduodamas ekologiškas kanapių sėklų aliejus Bionaturalis yra spaudžiamas iš aukščiausios kokybės ekologiškų kanapių sėklų, kurios auginamos Europoje.

Šis aliejus yra nerafinuotas, spaudžiamas šaltuoju būdu. Jis puikiai tinka gardinti šaltus patiekalus, žaliuosius kokteilius, salotas, sriubas ar jau pagamintus bet kokius patiekalus. Tinka ir naudojimui kosmetinėms reikmėms ar kūno priežiūrai. Netinka maistui kepti. Kanapių sėklų aliejaus kaina svyruoja nuo 3€ iki 30€, priklausomai nuo butelio talpos. Mūsų kanapių sėklų aliejus išsiskiria tuo, kad jis yra ekologiškas, o jo kilmės šalis yra Lietuva.

Kanapių aliejaus nauda organizmui

Jeigu ieškote produkto pagardinti salotoms ar sriuboms, kuris pasižymėtų itin turtinga sudėtimi, greičiausiai Jus sudomins būtent kanapių aliejus. Kaina svyruoja atsižvelgiant į produkto kiekį, tačiau investuoti į pastarąjį tikrai verta. Šiame aliejuje gausu įvairių vitaminų, mikroelementų, baltymų bei riebalų rūgščių. Jis ne tik mažina gliukozės kiekį kraujyje, tačiau ir gerina virškinimą, apsaugo nuo širdies bei odos ligų. Kanapių aliejus taip pat yra plačiai naudojamas grožio srityje. Pastarasis sustiprina plaukus ir nagus, aprūpina kūną būtiniausiomis medžiagomis. Kai kurie tyrimai rodo, jog šis produktas yra puikus onkologinių ligų prevencijos šaltinis. Be to, jis tinka ir norintiems numesti svorio – mat veiksmingai mažina apetitą.

Rodomi visi rezultatai: 4

Filtruoti

Produkto tipas

Savybės

Gamintojas

Filtruoti
Pirkite už 35 eurus ar daugiau ir gaukite dovanų pakelį ekologiškų Bionaturalis spageti makaronų!
x
0
    Krepšelis
    Krepšelyje produktų nėraGrįžti į parduotuvę
    Scroll to Top