Žolelių arbatos yra pagrindinė arbatos pasaulio dalis, bet ar žinojote, kad tai nėra arbata? Tai, kas paprastai vadinama „žolelių arbata“, iš tikrųjų yra užpilas arba nuoviras, pagamintas iš kito augalo nei Camellia sinensis – augalo, iš kurio gaminamos tikrosios arbatos (žalioji arbata, juodoji arbata, oolong ir kita). Žolelių arbatos būna be kofeino ir gali būti patiekiamos karštos arba šaltos. Žolelių arbatos turi ilgą istoriją, siekiančią senovės Kiniją ir Egiptą, kur nuovirai buvo geriami tiek malonumui, tiek medicininiais tikslais. Savo pirkėjams mes siūlome išskirtinės kokybės ekologiškas žolelių arbatas, maloniam arbatos puodeliui šeimos ar draugų rate.

Žolelių arbatos rūšys

Žolelių arbatos paprastai skirstomos į kategorijas pagal tai, iš kokios augalo dalies jos yra pagamintos. Štai keletas kiekvienos iš pagrindinių kategorijų pavyzdžių:
Lapų arbatos: melisa, mėtos, citrinžolė ir prancūziška verbena.
Gėlių arbatos: rožė, ramunėlės, hibiskas ir levandos.
Žievės arbatos: cinamonas, slidžioji guoba ir juodosios vyšnios žievė.
Arbatų šaknys: imbieras, ežiuolė ir cikorija
Vaisių/uogų arbatos: avietės, mėlynės, persikai ir obuoliai
Sėklos/prieskoniai: kardamonas, kmynai ir pankoliai
Kartais žolelių arbatos gaminamos iš augalų rūšių mišinio arba iš kelių to paties augalo dalių. Kartais gaminamos iš samanų, stiebų ar kitų augalinių medžiagų. Kombucha dažnai priskiriama žolelių arbatoms, tačiau techniškai tai yra simbiotinė mielių ir bakterijų arbata.
Dauguma žolelių arbatų gali būti ruošiamos kaip užpilas arba nuoviras. Tam, kad paruošti užpilą – augalines medžiagas užpilame verdančiu vandeniu. Nuoviras ruošiamas augalines medžiagas įdėjus į verdantį vandenį. Tokiu būdu paruošta arbata išsiskiria daugiau eterinių aliejų ir turi ryškesnį skonį. Nuovirai dažnai naudojami augalinėms medžiagoms, kurių paviršius yra kietas arba mažesnio paviršiaus ploto. Dėl šios priežasties lapų, gėlių ir sėklų arbatos dažniausiai mirkomos (ruošiamas užpilas), o žievės, šaknų ir uogų arbata dažniausiai ruošiama kaip nuoviras.
Žolelių arbatos paruošimo laikas ir proporcijos gali labai skirtis. Tai gali trukti vos dvi minutes arba net 15 minučių, o vienam puodeliui vandens gali prireikti vos žiupsnelio augalinės medžiagos arba net kelių šaukšt. Laimei, dauguma pardavėjų pateiks jums kiekvienos arbatos rūšies paruošimo instrukcijas.
Žolelių arbatos gali būti labai universalios, priklausomai nuo to, kokio skonio pageidaujate. Galimybių yra begalė, juolab, kad galite sumaišyti kelis birių lapų variantus, kad sukurtumėte bet kokį trokštamą skonį, nesvarbu, ar jums labiau patinka desertinė rooibos arbata, ar vaisinės ramunėlės. Žolelių arbatos taip pat gali būti puikus pasirinkimas, jas užpilant alkoholiu ir ruošiant unikalų kokteilį, arba gali būti naudojamos nealkoholinių kokteilių receptuose. Jas taip pat galima gerti bet kuriuo paros metu. Kai kurie žmonės žolelių arbatas renkasi gerti ryte, norint skaniai užkąsti. Taip pat žolelių arbata gali būti puikus šiltas gėrimas, kurį galima gurkšnoti ilgos dienos pabaigoje.

Filtruoti

Produkto tipas

Savybės

Gamintojas

Filtruoti
0
    Krepšelis
    Krepšelyje produktų nėraGrįžti į parduotuvę
    Scroll to Top