Kokosas yra tropinis skanėstas, kurį vis dažniau matome meniu ir receptuose, ypač dėl išaugusio Azijos ir Indijos virtuvių populiarumo. Kokosas yra vaisius, riešutas ir sėkla, kuris yra sudarytas iš trijų sluoksnių, iš kurių išgaunamas kokoso minkštimas ir skystis, iš kurių gaminami įvairūs maisto produktai ir gėrimai, įskaitant kokosų kremą, kokosų pieną ir kokosų vandenį. Esant panašiems pavadinimams, gali būti sunku juos atskirti. Bet kai žinosite, kas jie yra, kaip jie gaminami ir kaip jie naudojami kulinarijoje, galėsite pasirinkti tinkamą kokoso ingredientą savo receptui. Kokosų pienas – gardus ir maistingas karvės pieno pakaitalas. Puikiai tinka įvairių sriubų, desertų bei egzotiškų patiekalų gamyboje.

Kokosų kremas

Kokosų kremas suteikia patiekalui malonaus tirštumo, nepridedant stipraus skonio ar saldumo. Jis išgaunamas troškinant susmulkintą kokoso minkštimą vandenyje ir tada nukošiant kokoso kietąsias medžiagas. Gautas skystis paliekamas atsiskirti, o nuo viršaus nubraukiamas tirštas, pusiau kietas kokosų kremas. Nepainiokite kokoso kremo su kremu, pagamintu iš kokoso, kuris dažniausiai būna saldinamas ir naudojamas desertuose bei gėrimuose, pavyzdžiui, pina colada. Kokosų kremas turi daug riebalų, kurių dauguma yra sočiųjų. Iš esmės, kokosų kremas yra tas pats, kas ir kokosų pienas, tačiau kremas turi mažesnį vandens kiekį.

Kokosų pienas

Kokosų pienas gaminamas tuo pačiu būdu, kaip ir kokosų kremas. Susmulkintas kokosas užplikomas vandeniu, o tada kietos dalys nukošiamos. Kai užvirinamas skystis, tirštas kokosų pienas iškils į viršų, o plonas kokosų pieno sluoksnis, kurio išvaizda yra skaidresnė, liks apačioje. Tai įprastas Azijos ir Indijos virtuvės ingredientas, iš kurio galima gaminti sriubas, padažus, karį ir gėrimus. Jis dažnai derinamas su aštriais ingredientais, nes riebi, kreminė tekstūra vėsina gomurį. Vartotojams vis dažniau ieškant pieno produktų alternatyvų, rinkoje atsirado antroji kokosų pieno rūšis. Šio tipo kokosų pienas turi daug mažesnį riebumą nei tradicinis kokosų pienas ir dažnai parduodamas didelėse dėžutėse. Jis naudojamas kaip įprasto karvės pieno pakaitalas ir pilamas ant dribsnių, į kavą arba geriamas kaip gėrimas. Dauguma receptų, kuriuose prašoma naudoti kokosų pieną, nurodo įprastą kokosų pieną, o ne jo geriamąją alternatyvą. Kokosų pienas yra puikus ingredientas, tinkantis veganiškam maisto gaminimui ir kepimui, nes jis suteikia lengvą skonį ir malonią riebalų dozę, todėl daugeliui maisto produktų suteikia sodrumo ir kremiškumo. Priklausomai nuo to, kaip jis naudojamas, kokoso skonį galima lengvai sustiprinti arba lengvai užmaskuoti kitais skoniais tiek saldžiai, tiek sūriai. Kokosų pienas suteikia labai sodrią tekstūrą tokiems receptams kaip padažai, pudingai, kariai, veganiški ledai ir kt. Taip pat kokosų pienas puikiai tiks gaminant įvairius glotnučius.

Kokosų vanduo

Kokosų vanduo gerokai skiriasi nuo kokosų pieno ir kokosų kremo. Šį skaidrų skystį galima rasti jaunų kokosų centre ir jame nėra riebalų, gaunamų iš kokoso minkštimo.Kokosų vanduo mėgstamas dėl švelniai saldaus, gaivaus skonio. Atogrąžų regionuose kokosų vanduo dažnai parduodamas gatvėje ir geriamas tiesiai iš paties kokoso. Tačiau kokosų vanduo buteliuose yra plačiai prieinamas ir esant toli nuo šių regionų.

Filtruoti

Produkto tipas

Savybės

Gamintojas

Filtruoti
0
    Krepšelis
    Krepšelyje produktų nėraGrįžti į parduotuvę