Avižinės kruopos

Avižos yra javų grūdai, auginami vidutinio klimato zonose. Jie gerai auga vėsiame klimate ir gali toleruoti daugiau lietaus nei kiti javų grūdai. Avižos naudojamos kaip grūdai ir kepiniuose. Jie taip pat dažnai naudojami kaip pašaras gyvuliams ir kartais naudojami sriuboms. Kepimui dažniausiai naudojamos įprastos avižos ir greitai paruošiamos avižos. Jei jūsų recepte reikalaujama greitai paruoštų avižų, o jūs turite tik įprastas avižas, keletą kartų prasukite įprastas avižas virtuvės kombaine. Jei recepte vietoje įprastų avižų bus naudojamos greitai paruošiamos avižos, tekstūra bus kitokia, tačiau tai tikriausiai turės labai mažai reikšmės daugeliui receptų. Taip pat iš avižų galite pasigaminti avižų miltus. Maltiems avižiniams miltams pagaminti reikia tik trintuvo arba virtuvinio kombaino. Maltos avižos be glitimo gali būti naudojamos pakeisti įprastus miltus daugelyje šiuolaikinių receptų. Ekologiškos pilno grūdo avižinės kruopos Bionaturalis – nuostabus pusryčių patiekalas! Kruopų sudėtyje – B grupės vitaminai, mineralai – geležis, magnis, fosforas, kalis, cinkas ir selenas.

Avižų rūšys

Nesmulkintų avižų kruopos yra pilnas avižų grūdas, pašalinus lukštus. Jas virti reikia ilgiausiai.

Kapotos avižos – tai kruopos, aštriais ašmenimis supjaustytos į 2 arba 3 dalis. Jie išverda greičiau nei nesmulkintų avižų kruopos ir išlaiko malonią, kramtomąją tekstūrą.

Škotijos avižiniai dribsniai yra akmenimis sumalti avižiniai dribsniai. Kruopos sumalamos ir susmulkinamos į mažus gabalėlius.
Įprastos avižos yra avižų kruopos, virtos garuose ir susuktos į dribsnius. Tai reiškia, kad aliejai stabilizuojasi, o avižos ilgiau išlieka šviežios. Didesnis jų paviršiaus plotas lemia tai, kad jos iškeps greičiau nei iš kapotos avižos.
Greitai paruošiamos avižos supjaustomos į daugiau gabalėlių, ploniau kočiojamos, ilgiau troškinamos. Jos neturės tokios tekstūros kaip įprastos avižos arba kapotos avižos, bet išvirs greičiau

Tirpios avižos paprastai yra labai panašios į greitai paruošiamas avižas, bet gali būti dar ploniau supresuotos ir dar mažesnės. Jas išvirus, jos gali tapti labiau lipnios ir į vientisą košę panašios tekstūros, tačiau jų paruošimo laikas yra itin trumpas.
Avižų sėlenos yra išorinis avižų grūdų sluoksnis, esantis tiesiai po lukštu. Avižų sėlenos yra įpratų avižų ir kapotų avižų dalis. Avižų sėlenų galima įsigyti ir atskirai.
Avižiniai miltai (arba maltos avižos) kartais derinami su kitais miltais be glitimo bei kepiniams, kur nėra glitimo.

Avižos yra javų grūdai, auginami vidutinio klimato zonose. Jie gerai auga vėsiame klimate ir gali toleruoti daugiau lietaus nei kiti javų grūdai. Avižos naudojamos kaip grūdai ir kepiniuose. Jie taip pat dažnai naudojami kaip pašaras gyvuliams ir kartais naudojami sriuboms. Kepimui dažniausiai naudojamos įprastos avižos ir greitai paruošiamos avižos. Jei jūsų recepte reikalaujama greitai paruoštų avižų, o jūs turite tik įprastas avižas, keletą kartų prasukite įprastas avižas virtuvės kombaine. Jei recepte vietoje įprastų avižų bus naudojamos greitai paruošiamos avižos, tekstūra bus kitokia, tačiau tai tikriausiai turės labai mažai reikšmės daugeliui receptų. Taip pat iš avižų galite pasigaminti avižų miltus. Maltiems avižiniams miltams pagaminti reikia tik trintuvo arba virtuvinio kombaino. Maltos avižos be glitimo gali būti naudojamos pakeisti įprastus miltus daugelyje šiuolaikinių receptų. Ekologiškos pilno grūdo avižinės kruopos Bionaturalis – nuostabus pusryčių patiekalas! Kruopų sudėtyje – B grupės vitaminai, mineralai – geležis, magnis, fosforas, kalis, cinkas ir selenas.

Avižų rūšys

Nesmulkintų avižų kruopos yra pilnas avižų grūdas, pašalinus lukštus. Jas virti reikia ilgiausiai.

Kapotos avižos – tai kruopos, aštriais ašmenimis supjaustytos į 2 arba 3 dalis. Jie išverda greičiau nei nesmulkintų avižų kruopos ir išlaiko malonią, kramtomąją tekstūrą.

Škotijos avižiniai dribsniai yra akmenimis sumalti avižiniai dribsniai. Kruopos sumalamos ir susmulkinamos į mažus gabalėlius.
Įprastos avižos yra avižų kruopos, virtos garuose ir susuktos į dribsnius. Tai reiškia, kad aliejai stabilizuojasi, o avižos ilgiau išlieka šviežios. Didesnis jų paviršiaus plotas lemia tai, kad jos iškeps greičiau nei iš kapotos avižos.
Greitai paruošiamos avižos supjaustomos į daugiau gabalėlių, ploniau kočiojamos, ilgiau troškinamos. Jos neturės tokios tekstūros kaip įprastos avižos arba kapotos avižos, bet išvirs greičiau

Tirpios avižos paprastai yra labai panašios į greitai paruošiamas avižas, bet gali būti dar ploniau supresuotos ir dar mažesnės. Jas išvirus, jos gali tapti labiau lipnios ir į vientisą košę panašios tekstūros, tačiau jų paruošimo laikas yra itin trumpas.
Avižų sėlenos yra išorinis avižų grūdų sluoksnis, esantis tiesiai po lukštu. Avižų sėlenos yra įpratų avižų ir kapotų avižų dalis. Avižų sėlenų galima įsigyti ir atskirai.
Avižiniai miltai (arba maltos avižos) kartais derinami su kitais miltais be glitimo bei kepiniams, kur nėra glitimo.

Rezultatų: 1

Filtruoti

Produkto tipas

Savybės

Gamintojas

Filtruoti
    Krepšelis
    Krepšelyje produktų nėraGrįžti į parduotuvę
      Calculate Shipping
        Scroll to Top