Kuskusas

Nepaisant populiarių įsitikinimų, kad kuskusas yra nesmulkintų grūdų rūšis, nes jis atrodo beveik taip pat, kaip ryžiai, tai iš tikrųjų yra makaronai, pagaminti iš manų kruopų ir kvietinių miltų, kurie drėkinami ir maišomi, kol susidaro maži rutuliukai. Šis Šiaurės Afrikos kuokštelinis patiekalas išpopuliarėjo visame pasaulyje dėl savo universalumo, leidžiančio gaminti daugybę receptų variantų su daugybe papildomų ingredientų. Vaisiai, daržovės ir mėsa naudojami kaip priedai, todėl kuskusas yra puikus pagrindinis patiekalas arba garnyras, kuris įtiks beveik bet kokiam gomuriui. Tai, kad jis taip pat išverda labai greitai, daro kuskusą mėgstamu ingredientu greitoje virtuvėje. Tradicinis kuskusas gaminamas marokietiškame puode, vadinamame couscoussier ir reikalauja trijų garinimų. Mūsų kuskusas pasižymi itin unikaliu skoniu bei malonia tekstūra, kuri ypač dera su jūsų pamėgtais padažais, todėl šis kuskusas yra puiki alternatyva tradiciniams garnyrams, tokiems kaip makaronai ar ryžiai. Kuskukas gali būti naudojamas kaip pagrindas troškiniui, garnyras šalia mėsos ar daržovių. Kuskusas puikiausiai tiks ir sriuboms bei salotoms.

Kas yra kuskusas ir kaip jis ruošiamas?

Kadangi kuskusas yra populiarus produktas daugelyje kultūrų, yra ir daugybė jo rūšių. Trys dažniausiai pasitaikančios kuskuso rūšys yra marokietiškas, izraelietiškas ir libanietiškas.
Marokietiškas kuskusas yra pats smulkiausias kuskusas, kurio kiekvienas grūdelis tik šiek tiek didesnis už manų kruopas. Dėl mažo dydžio jis išverda vos per kelias minutes. Izraelietiškas kuskusas, dar vadinamas perliniu kuskusu, yra daug didesnis nei Maroko kuskusas ir labai panašus į mažus makaronų rutuliukus. Jis primena riešutų skonį ir yra kramtesnės tekstūros nei mažesnės rūšies kuskusas ir jo virimas užtrunka apie 10 minučių. Libanietiškas kuskusas, dar žinomas kaip moghrabieh kuskusas, yra didžiausias iš trijų rūšių ir jį paruošti užtrunka ilgiausiai. Jei norite sveikesnio pasirinkimo, rinkitės viso grūdo kuskusą, kuris gaminamas iš viso grūdo kietojo grūdo miltų. Artimųjų Rytų šalyse dėžutėje supakuotas kuskusas dažnai gaminamas rankomis – tai ilgas procesas, kurį įvaldyti reikia tam tikrų įgūdžių. Maisto prekių parduotuvėse randamas kuskusas gaminamas mašina ir dažniausiai iš anksto išgarinamas, todėl jis yra „momentinio“ maisto gaminimo variantas. Kuskusą galima virti panašiai kaip ryžius: Puode įkaitinkite sviestą ir 1 puodelį kuskuso, maišydami, kad apsemtų. Įpilkite 1 1/2 puodelio vandens arba sultinio, tada užvirinkite. Sumažinkite temperatūrą iki žemiausio lygio, uždenkite ir toliau kepkite, kol susigers visas skystis. Nevirkite per ilgai, kitaip jis bus minkštas, o ne purus.

Perlinis kuskusas

Perlinis kuskusas yra tradicinio kuskuso variantas, pagamintas iš didesnių, lygesnių, sferinių granulių. Perlinis kuskusas yra šiek tiek kramtesnės tekstūros nei įprastas kuskusas. Virimas taip pat užtrunka ilgiau. Tačiau kadangi jis didesnis, mažiau tikėtina, kad jis taps guminis, ir jūs netgi galite jį virti naudodami plovo metodą, kai prieš pilant kepimo skystį, kuskusą pakepina aliejuje, kad šiek tiek apskrustų. Yra daugybė kuskuso receptų, kurie iš esmės yra šios technikos variantai, ir jie gali būti sūrūs arba šiek tiek saldūs, atsižvelgiant į pridedamus ingredientus. Galima ruošti su citrina, skrudintais migdolais, žirneliais, razinomis, serbentais ar kitais džiovintais vaisiais, net obuoliais ar abrikosais. Patiekiant kuskusą, kartais įprasta jį suformuoti į formeles suspaudžiant į mažus dubenėlius, tada apverčiant ant serviravimo indo prieš formuojant. Kuskusas taip pat dažnai naudojamas salotoms, tokiu atveju jis išviriamas, po to atšaldomas prieš sumaišant su kitais ingredientais. O kad būtų dar skaniau, galite paruošti saldų kuskusą kaip desertą ar net pusryčius, naudodami pieną vietoje vandens kaip virimo skystį, panašiai kaip ruoštumėte avižinius dribsnius.

Kuskuso nauda organizmui

Renkantis tinkamas kruopas, į kuskusą atsižvelgti itin pravartu. Pastarojo sudėtyje yra maistinių skaidulų, ypač naudingų žarnynui. Taipogi, šį verta įtraukti ir į vegetarišką mitybą, ieškant papildomų būdų, kaip gauti baltymų. Kuskusas taip pat pasižymi B grupės vitaminais, savo sudėtyje turi seleno. Pastarasis yra puikus antioksidantas, itin svarbus skydliaukės hormonams. Be to, kuskusas gali pagelbėti kovojant su bloguoju cholesteroliu, palengvinti svorio metimą. Vienoje pastarojo porcijoje kalorijų išties nedaug, todėl šių kruopų bijoti nereikėtų – būtinai jas įtraukite į savo racioną. Tai ypač svarbu vegetarišką mitybą propaguojantiems asmenims, tačiau tokia įvairovė praverstų kiekvienam. Visgi, netoleruojantiems gliuteno, kuskuso geriau nesirinkti – jį pakeiskite kitomis kruopomis.

Nepaisant populiarių įsitikinimų, kad kuskusas yra nesmulkintų grūdų rūšis, nes jis atrodo beveik taip pat, kaip ryžiai, tai iš tikrųjų yra makaronai, pagaminti iš manų kruopų ir kvietinių miltų, kurie drėkinami ir maišomi, kol susidaro maži rutuliukai. Šis Šiaurės Afrikos kuokštelinis patiekalas išpopuliarėjo visame pasaulyje dėl savo universalumo, leidžiančio gaminti daugybę receptų variantų su daugybe papildomų ingredientų. Vaisiai, daržovės ir mėsa naudojami kaip priedai, todėl kuskusas yra puikus pagrindinis patiekalas arba garnyras, kuris įtiks beveik bet kokiam gomuriui. Tai, kad jis taip pat išverda labai greitai, daro kuskusą mėgstamu ingredientu greitoje virtuvėje. Tradicinis kuskusas gaminamas marokietiškame puode, vadinamame couscoussier ir reikalauja trijų garinimų. Mūsų kuskusas pasižymi itin unikaliu skoniu bei malonia tekstūra, kuri ypač dera su jūsų pamėgtais padažais, todėl šis kuskusas yra puiki alternatyva tradiciniams garnyrams, tokiems kaip makaronai ar ryžiai. Kuskukas gali būti naudojamas kaip pagrindas troškiniui, garnyras šalia mėsos ar daržovių. Kuskusas puikiausiai tiks ir sriuboms bei salotoms.

Kas yra kuskusas ir kaip jis ruošiamas?

Kadangi kuskusas yra populiarus produktas daugelyje kultūrų, yra ir daugybė jo rūšių. Trys dažniausiai pasitaikančios kuskuso rūšys yra marokietiškas, izraelietiškas ir libanietiškas.
Marokietiškas kuskusas yra pats smulkiausias kuskusas, kurio kiekvienas grūdelis tik šiek tiek didesnis už manų kruopas. Dėl mažo dydžio jis išverda vos per kelias minutes. Izraelietiškas kuskusas, dar vadinamas perliniu kuskusu, yra daug didesnis nei Maroko kuskusas ir labai panašus į mažus makaronų rutuliukus. Jis primena riešutų skonį ir yra kramtesnės tekstūros nei mažesnės rūšies kuskusas ir jo virimas užtrunka apie 10 minučių. Libanietiškas kuskusas, dar žinomas kaip moghrabieh kuskusas, yra didžiausias iš trijų rūšių ir jį paruošti užtrunka ilgiausiai. Jei norite sveikesnio pasirinkimo, rinkitės viso grūdo kuskusą, kuris gaminamas iš viso grūdo kietojo grūdo miltų. Artimųjų Rytų šalyse dėžutėje supakuotas kuskusas dažnai gaminamas rankomis – tai ilgas procesas, kurį įvaldyti reikia tam tikrų įgūdžių. Maisto prekių parduotuvėse randamas kuskusas gaminamas mašina ir dažniausiai iš anksto išgarinamas, todėl jis yra „momentinio“ maisto gaminimo variantas. Kuskusą galima virti panašiai kaip ryžius: Puode įkaitinkite sviestą ir 1 puodelį kuskuso, maišydami, kad apsemtų. Įpilkite 1 1/2 puodelio vandens arba sultinio, tada užvirinkite. Sumažinkite temperatūrą iki žemiausio lygio, uždenkite ir toliau kepkite, kol susigers visas skystis. Nevirkite per ilgai, kitaip jis bus minkštas, o ne purus.

Perlinis kuskusas

Perlinis kuskusas yra tradicinio kuskuso variantas, pagamintas iš didesnių, lygesnių, sferinių granulių. Perlinis kuskusas yra šiek tiek kramtesnės tekstūros nei įprastas kuskusas. Virimas taip pat užtrunka ilgiau. Tačiau kadangi jis didesnis, mažiau tikėtina, kad jis taps guminis, ir jūs netgi galite jį virti naudodami plovo metodą, kai prieš pilant kepimo skystį, kuskusą pakepina aliejuje, kad šiek tiek apskrustų. Yra daugybė kuskuso receptų, kurie iš esmės yra šios technikos variantai, ir jie gali būti sūrūs arba šiek tiek saldūs, atsižvelgiant į pridedamus ingredientus. Galima ruošti su citrina, skrudintais migdolais, žirneliais, razinomis, serbentais ar kitais džiovintais vaisiais, net obuoliais ar abrikosais. Patiekiant kuskusą, kartais įprasta jį suformuoti į formeles suspaudžiant į mažus dubenėlius, tada apverčiant ant serviravimo indo prieš formuojant. Kuskusas taip pat dažnai naudojamas salotoms, tokiu atveju jis išviriamas, po to atšaldomas prieš sumaišant su kitais ingredientais. O kad būtų dar skaniau, galite paruošti saldų kuskusą kaip desertą ar net pusryčius, naudodami pieną vietoje vandens kaip virimo skystį, panašiai kaip ruoštumėte avižinius dribsnius.

Kuskuso nauda organizmui

Renkantis tinkamas kruopas, į kuskusą atsižvelgti itin pravartu. Pastarojo sudėtyje yra maistinių skaidulų, ypač naudingų žarnynui. Taipogi, šį verta įtraukti ir į vegetarišką mitybą, ieškant papildomų būdų, kaip gauti baltymų. Kuskusas taip pat pasižymi B grupės vitaminais, savo sudėtyje turi seleno. Pastarasis yra puikus antioksidantas, itin svarbus skydliaukės hormonams. Be to, kuskusas gali pagelbėti kovojant su bloguoju cholesteroliu, palengvinti svorio metimą. Vienoje pastarojo porcijoje kalorijų išties nedaug, todėl šių kruopų bijoti nereikėtų – būtinai jas įtraukite į savo racioną. Tai ypač svarbu vegetarišką mitybą propaguojantiems asmenims, tačiau tokia įvairovė praverstų kiekvienam. Visgi, netoleruojantiems gliuteno, kuskuso geriau nesirinkti – jį pakeiskite kitomis kruopomis.

Rodomi visi rezultatai: 3

Filtruoti

Produkto tipas

Savybės

Gamintojas

Filtruoti
    Krepšelis
    Krepšelyje produktų nėraGrįžti į parduotuvę
      Calculate Shipping
        Scroll to Top