Pilno grūdo makaronai

Jei nusprendėte išbandyti pilno grūdo makaronus, o ne įprastus makaronus, laikas taip ir padaryti. Pilno grūdo makaronų tekstūra nėra tokia minkšta, kaip įprastų makaronų, tačiau pilno grūdo makaronai suteikia daugiau vitaminų, mineralų ir skaidulų vienoje porcijoje nei įprasti makaronai. Abi makaronų versijos ruošiamos vienodai ir receptuose galite juos naudoti pakaitomis. Mūsų pilno grūdo makaronai gaminami tik iš ekologiškų, Italijoje užaugintų kietųjų kviečių. Tai tikri itališki makaronai, pagaminti pagal išpuoselėtą ilgametį receptą. Nepriekaištingos kokybės makaronai idealiai tiks su jūsų pamėgtais padažais, mėsos bei žuvies patiekalais. Tai puikus skaidulinių medžiagų ir baltymų šaltinis!

Kas yra pilno grūdo makaronai?

Įprasti makaronai gaminami iš rafinuotų miltų, pavyzdžiui, kvietinių miltų. Malimo procesas apima grūdų sėlenų ir gemalų pašalinimą, todėl miltai įgauna smulkesnę tekstūrą, bet taip pat keičia grūdų maistinę sudėtį. Viso grūdo makaronai gaminami ir iš miltų, tačiau grūdai nėra taip stipriai apdoroti. Didžioji dalis sėlenų ir gemalų išlaikoma viso grūdo makaronuose, suteikiant jiems sotų skonį ir tekstūrą. Geriausias būdas atpažinti viso grūdo makaronus yra perskaityti maistinės vertės etiketę. Pilno grūdo makaronų ingredientų sąraše bus nurodyta „viso grūdo miltai“. Taip pat galite įsigyti pilno grūdo makaronų, pagamintų iš grūdų, tokių kaip rudieji ryžiai ir kvinoja. Augdami visi grūdai susideda iš visos sėklos – sėlenų, gemalo ir endospermo. Grūdus pavertus miltais, ši sudėtis gali pasikeisti. „Viso grūdo“ miltai, naudojami makaronams ir duonai gaminti, yra mažiau apdorojami, todėl išlaiko visas tris dalis. Tačiau naudodami įprastus baltus miltus, gamintojai pašalina sėlenas ir gemalus, palikdami krakmolingą endospermą. Nors daugelis vartotojų renkasi įprastų makaronų skonį, kuris yra minkštesnis, nei pilno grūdo, tačiau balti makaronai perdirbimo metu praranda gyvybiškai svarbias maistines medžiagas. Be nesmulkintų kviečių, pilno grūdo makaronai gali būti gaminami iš burnočių, rudųjų ryžių, kvinojos ir speltos.

Jei nusprendėte išbandyti pilno grūdo makaronus, o ne įprastus makaronus, laikas taip ir padaryti. Pilno grūdo makaronų tekstūra nėra tokia minkšta, kaip įprastų makaronų, tačiau pilno grūdo makaronai suteikia daugiau vitaminų, mineralų ir skaidulų vienoje porcijoje nei įprasti makaronai. Abi makaronų versijos ruošiamos vienodai ir receptuose galite juos naudoti pakaitomis. Mūsų pilno grūdo makaronai gaminami tik iš ekologiškų, Italijoje užaugintų kietųjų kviečių. Tai tikri itališki makaronai, pagaminti pagal išpuoselėtą ilgametį receptą. Nepriekaištingos kokybės makaronai idealiai tiks su jūsų pamėgtais padažais, mėsos bei žuvies patiekalais. Tai puikus skaidulinių medžiagų ir baltymų šaltinis!

Kas yra pilno grūdo makaronai?

Įprasti makaronai gaminami iš rafinuotų miltų, pavyzdžiui, kvietinių miltų. Malimo procesas apima grūdų sėlenų ir gemalų pašalinimą, todėl miltai įgauna smulkesnę tekstūrą, bet taip pat keičia grūdų maistinę sudėtį. Viso grūdo makaronai gaminami ir iš miltų, tačiau grūdai nėra taip stipriai apdoroti. Didžioji dalis sėlenų ir gemalų išlaikoma viso grūdo makaronuose, suteikiant jiems sotų skonį ir tekstūrą. Geriausias būdas atpažinti viso grūdo makaronus yra perskaityti maistinės vertės etiketę. Pilno grūdo makaronų ingredientų sąraše bus nurodyta „viso grūdo miltai“. Taip pat galite įsigyti pilno grūdo makaronų, pagamintų iš grūdų, tokių kaip rudieji ryžiai ir kvinoja. Augdami visi grūdai susideda iš visos sėklos – sėlenų, gemalo ir endospermo. Grūdus pavertus miltais, ši sudėtis gali pasikeisti. „Viso grūdo“ miltai, naudojami makaronams ir duonai gaminti, yra mažiau apdorojami, todėl išlaiko visas tris dalis. Tačiau naudodami įprastus baltus miltus, gamintojai pašalina sėlenas ir gemalus, palikdami krakmolingą endospermą. Nors daugelis vartotojų renkasi įprastų makaronų skonį, kuris yra minkštesnis, nei pilno grūdo, tačiau balti makaronai perdirbimo metu praranda gyvybiškai svarbias maistines medžiagas. Be nesmulkintų kviečių, pilno grūdo makaronai gali būti gaminami iš burnočių, rudųjų ryžių, kvinojos ir speltos.

Rodomi visi rezultatai: 3

Filtruoti

Produkto tipas

Savybės

Gamintojas

Filtruoti
Pirkite už 35 eurus ar daugiau ir gaukite dovanų pakelį ekologiškų Bionaturalis spageti makaronų!
x
0
    Krepšelis
    Krepšelyje produktų nėraGrįžti į parduotuvę
    Scroll to Top