Avinžirnių miltai

Avinžirnių miltai yra miltai be glitimo, tradicinis Indijos virtuvės ingredientas, visame pasaulyje populiarėjantis kaip alternatyva kvietiniams miltams. Tikriausiai jau žinote avinžirnius, dar kitaip vadinamus garbanzo pupelėmis. Jie dominuoja kaip pagrindinis ingredientas tokiuose patiekaluose kaip humusas, falafeliai ir chana masala. Arr avinžirnių miltai yra tiesiog paprasti, sumalti avinžirniai? Atsakymas yra ir taip ir ne.

Kas yra avinžirnių miltai?

Yra keletas skirtingų avinžirnių miltų rūšių, o pagrindinis skirtumas tarp jų yra tas, kad jie gaminami iš dviejų skirtingų rūšių avinžirnių: kabuli avinžirnių, kurie yra įprasti gelsvos spalvos avinžirniai, kuriuos turbūt jau esate įpratę matyti, ir desi avinžirnių, kurie yra mažesni ir šiurkštesnio lukšto. Desi avinžirniai taip pat būna tamsesnių spalvų – nuo ​​žalios ar rudos iki beveik juodos, priklausomai nuo to, kada nuskintos ankštys. Tradicinė avinžirnių miltų rūšis gaminama iš rudos spalvos desi avinžirnių, dar žinomų kaip kala chana arba bengalijos avinžirniai. Norint pagaminti miltus, iš džiovintų avinžirnių pašalinami tamsūs lukštai, o tada suskaidoma vidinė sėkla. Gautas suskilęs avinžirnis kartais vadinamas chana dal, o tai gali sukelti šiek tiek painiavos, nes žodis dal dažnai reiškia lęšius. Iš tiesų, lukštenti ir skaldyti desi avinžirniai primena geltonuosius lęšius arba geltonuosius skaldytus žirnelius. Nors lęšiai, žirniai ir avinžirniai yra iš tos pačios botaninės šeimos Fabaceae, jie yra visiškai skirtingos rūšys. Viena iš avinžirnių miltų rūšių gaminami sumalant chana dalą į smulkius miltelius. Kita rūšis gaminama sumalant džiovintus rudos spalvos mums įprastus kabuli avinžirnius iki miltų. Abu šie produktai yra panašūs, nors ir ne identiški. Miltai, pagaminti iš desi avinžirnių, bus smulkesni ir tankesni. Tuo tarpu iš paprastų garbanzų pagaminti avinžirnių miltai bus kiek rupesni ir puresni. Skonis bus panašus, tačiau didžiausias skirtumas yra tai, kiek skysčio reikės, kad pagamintumėte tokios pat konsistencijos tešlą. Idealiu atveju, recepte, kurio laikotės, bus nurodyta, kokios rūšies avinžirnių miltus naudoti bet kokiam gaminimui.

Kur naudojami avinžirnių miltai?

Avinžirnių miltai gali būti naudojami kaip rišamasis ingredientas daržovių mėsainiuose, kaip padažų, sriubų ir troškinių tirštiklis, ruošiant papločius ir tešlinį maistą, pvz., blynus ir vaflius, ir gaminant tešlą, skirtą kitiems maisto produktams kepti. Tai taip pat puikus ingredientas, kurį galima derinti su kitais miltais be glitimo gaminant greitą duoną, sausainius ir bandeles. Kaip ir kiti miltai, avinžirnių miltai yra neutralaus skonio, o su jais ruošiami patiekalai savo skonį įgaus iš kvapiųjų medžiagų, prieskonių, aliejų, riebalų ir pagrindinių patiekalo sudedamųjų dalių, o ne iš pačių avinžirnių miltų. Jei paragautumėte jų tiesiai iš pakelio, jie būtų sauso, švelnaus miltelių skonio.

Avinžirnių miltai yra miltai be glitimo, tradicinis Indijos virtuvės ingredientas, visame pasaulyje populiarėjantis kaip alternatyva kvietiniams miltams. Tikriausiai jau žinote avinžirnius, dar kitaip vadinamus garbanzo pupelėmis. Jie dominuoja kaip pagrindinis ingredientas tokiuose patiekaluose kaip humusas, falafeliai ir chana masala. Arr avinžirnių miltai yra tiesiog paprasti, sumalti avinžirniai? Atsakymas yra ir taip ir ne.

Kas yra avinžirnių miltai?

Yra keletas skirtingų avinžirnių miltų rūšių, o pagrindinis skirtumas tarp jų yra tas, kad jie gaminami iš dviejų skirtingų rūšių avinžirnių: kabuli avinžirnių, kurie yra įprasti gelsvos spalvos avinžirniai, kuriuos turbūt jau esate įpratę matyti, ir desi avinžirnių, kurie yra mažesni ir šiurkštesnio lukšto. Desi avinžirniai taip pat būna tamsesnių spalvų – nuo ​​žalios ar rudos iki beveik juodos, priklausomai nuo to, kada nuskintos ankštys. Tradicinė avinžirnių miltų rūšis gaminama iš rudos spalvos desi avinžirnių, dar žinomų kaip kala chana arba bengalijos avinžirniai. Norint pagaminti miltus, iš džiovintų avinžirnių pašalinami tamsūs lukštai, o tada suskaidoma vidinė sėkla. Gautas suskilęs avinžirnis kartais vadinamas chana dal, o tai gali sukelti šiek tiek painiavos, nes žodis dal dažnai reiškia lęšius. Iš tiesų, lukštenti ir skaldyti desi avinžirniai primena geltonuosius lęšius arba geltonuosius skaldytus žirnelius. Nors lęšiai, žirniai ir avinžirniai yra iš tos pačios botaninės šeimos Fabaceae, jie yra visiškai skirtingos rūšys. Viena iš avinžirnių miltų rūšių gaminami sumalant chana dalą į smulkius miltelius. Kita rūšis gaminama sumalant džiovintus rudos spalvos mums įprastus kabuli avinžirnius iki miltų. Abu šie produktai yra panašūs, nors ir ne identiški. Miltai, pagaminti iš desi avinžirnių, bus smulkesni ir tankesni. Tuo tarpu iš paprastų garbanzų pagaminti avinžirnių miltai bus kiek rupesni ir puresni. Skonis bus panašus, tačiau didžiausias skirtumas yra tai, kiek skysčio reikės, kad pagamintumėte tokios pat konsistencijos tešlą. Idealiu atveju, recepte, kurio laikotės, bus nurodyta, kokios rūšies avinžirnių miltus naudoti bet kokiam gaminimui.

Kur naudojami avinžirnių miltai?

Avinžirnių miltai gali būti naudojami kaip rišamasis ingredientas daržovių mėsainiuose, kaip padažų, sriubų ir troškinių tirštiklis, ruošiant papločius ir tešlinį maistą, pvz., blynus ir vaflius, ir gaminant tešlą, skirtą kitiems maisto produktams kepti. Tai taip pat puikus ingredientas, kurį galima derinti su kitais miltais be glitimo gaminant greitą duoną, sausainius ir bandeles. Kaip ir kiti miltai, avinžirnių miltai yra neutralaus skonio, o su jais ruošiami patiekalai savo skonį įgaus iš kvapiųjų medžiagų, prieskonių, aliejų, riebalų ir pagrindinių patiekalo sudedamųjų dalių, o ne iš pačių avinžirnių miltų. Jei paragautumėte jų tiesiai iš pakelio, jie būtų sauso, švelnaus miltelių skonio.

Rezultatų: 1

Filtruoti

Produkto tipas

Savybės

Gamintojas

Filtruoti
    Krepšelis
    Krepšelyje produktų nėraGrįžti į parduotuvę
      Calculate Shipping
        Scroll to Top