Miltai yra dažnas daugelio maisto produktų, įskaitant duoną, desertus ir makaronus, ingredientas. Jie taip pat dažnai naudojami kaip padažų ir sriubų tirštiklis. Dauguma produktų gaminami iš baltų arba kvietinių miltų. Nors daugeliui tai nekelia problemų, žmonės, dėl tam tikrų priežasčių vengiantys glitimo, neturėtų vartoti šių dviejų rūšių miltų. Laimei, rinkoje yra įvairių miltų be glitimo, kurių kiekvienas turi skirtingą skonį, tekstūrą ir maistinę sudėtį.

Migdolų miltai be glitimo

Migdolų miltai yra vieni iš labiausiai paplitusių miltų be glitimo ir grūdų. Jie gaminami iš maltų, blanširuotų migdolų, o tai reiškia, kad jų lukštai būna pašalinti. Viename puodelyje migdolų miltų yra apie 90 migdolų ir šie miltai dažniausiai būna riešutų skonio. Jie dažniausiai naudojami kepiniuose ir gali būti džiūvėsėlių alternatyva be grūdų. Paprastai juos galima pakeisti santykiu 1:1 vietoj įprastų arba kvietinių miltų. Jei kepate su tokio tipo miltais, papildomai naudokite vieną kiaušinį. Atminkite, kad tešla bus tirštesnė, o galutinis produktas tankesnis. Nors migdolai ir visi riešutai natūraliai jau yra be glitimo, vis tiek svarbu perskaityti pakuotę, kad įsitikintumėte, jog miltai nebuvo pagaminti glitimo perdirbimo įrenginyje.

Grikių miltai be gliuteno

Grikių miltuose, kaip ir pačiuose grikiuose, nėra glitimo. Grikių miltai suteikia sodrų, žemišką skonį ir yra tinkami greitos ir mielinės duonos kepimui. Dėl to, kad juose nėra glitimo, jie būna gan trapūs. Norint pagaminti kokybišką produktą, grikių miltus galima derinti su kitais miltais be glitimo, pavyzdžiui, rudųjų ryžių miltais.

Avinžirnių miltai be gliuteno

Avinžirniai yra ankštinių augalų šeimos dalis. Avinžirnių miltai gaminami iš sausų avinžirnių ir taip pat žinomi kaip garbanzo miltai, gramų miltai ir besanas. Avinžirniai yra riešutinio skonio ir grūdėtos tekstūros, populiarūs Vidurio Rytų ir Indijos virtuvėje. Avinžirnių miltai naudojami falafeliams, humusui ir paplotinei socca gaminti.

Kokosų miltai be glitimo

Kokosų miltai gaminami iš džiovintos kokosų mėsos ir pasižymi švelniu kokoso skoniu. Dėl lengvos jų tekstūros, gaunamas rezultatas gali būti panašus kaip ir įprastų miltų, todėl tinka duonai ir desertams kepti. Atkreipkite dėmesį, kad kokosų miltai sugeria daug daugiau vandens nei įprasti ar migdolų miltai. Kokosų miltai yra geras pasirinkimas tiems, kurie alergiški riešutams ir glitimui. Jis gali būti užteršti glitimu perdirbimo etape, todėl būtinai pasižiūrėkite, kur buvo pagaminti jūsų miltai.

Kukurūzų miltai be glitimo

Kukurūzų miltai gaminami iš viso branduolio, įskaitant sėlenas, gemalus ir endospermą.
Jie dažniausiai naudojami kaip skysčių tirštiklis ir gali būti naudojami gaminant tortilijas ir duoną. Kukurūzų miltai yra baltos ir geltonos spalvos ir gali būti derinami su kitais miltais be glitimo, kad pagaminti skanią picos plutelę.

Avižiniai miltai be gliuteno

Avižiniai miltai gaminami malant viso grūdo avižas. Tai suteikia kepiniams daugiau skonio nei universalūs miltai, todėl jų tekstūra tampa traškesnė ir trapesnė. Kepant su avižiniais miltais jūsų patiekalas greičiausiai bus drėgnesnis. Dėl to, kad juose nėra glitimo, kai kuriuos ingredientus reikės koreguoti, kad kepiniai būtų lengvi ir purūs.

Rudųjų ryžių miltai be glitimo

Rudųjų ryžių miltai gaminami iš maltų rudųjų ryžių. Jie laikomi viso grūdo miltais, juose yra sėlenų, gemalų ir endospermo. Šie miltai turi riešutų skonį ir gali būti naudojami ruošiant ruksą, tirštinti padažus arba ruošti tokius patiekalus, kaip žuvis ir vištiena. Rudųjų ryžių miltai dažnai naudojami makaronams gaminti ir gali būti sumaišomi su kitais miltais be glitimo duonos, sausainių ir pyragų receptams gaminti.

Rezultatų: 1

Filtruoti

Produkto tipas

Savybės

Gamintojas

Filtruoti
0
    Krepšelis
    Krepšelyje produktų nėraGrįžti į parduotuvę