Ryžių miltai

Ryžių miltai – tai smulkiai malti ryžiai, daugiausia naudojami gaminant patiekalus be glitimo. Ryžių miltai, rudi arba rafinuoti, naudojami kepiniuose be glitimo kaip pagrindinis ingredientas polimeriniam tinklui formuoti ir kaip milteliai drėkinti tešlą, kad tešla nesuliptų. Jie dažniausiai turi neutralų skonį, jų spalva svyruoja nuo baltos iki rudos (priklausomai nuo sėlenų kiekio, taip pat jie lengvai virškinami.

Kas yra ryžių miltai ir kur jie naudojami?

Ryžių miltai yra smulkūs miltai, pagaminti iš maltų ryžių. Juose visiškai nėra glitimo, įskaitant net „lipnius ryžių miltus“, pagamintus iš saldžių ryžių, kurie yra būtini gaminant japoniškus skanėstus, tokius kaip mochi. Ryžių miltai gali būti naudojami įvairiems kulinariniams tikslams ir yra labai populiarus makaronų pagrindas daugelyje Azijos virtuvių. Galima naudoti ir kaip padažų tirštiklį, keptų patiekalų aptepą bei įvairių kepinių pagrindą. Galima įsigyti baltos spalvos, pagamintos iš poliruotų baltųjų ryžių, ir rudos spalvos, pagamintos iš viso grūdo rudųjų ryžių. Abiejų rūšių miltai gaminant pagal receptą veikia beveik vienodai, tačiau turi šiek tiek skirtingus skonius ir spalvas. Pavyzdžiui, rudųjų ryžių miltai gali virti ilgiau, kai jie yra makaronų pavidalu, nes ruduosius ryžius išvirti užtrunka ilgiau nei baltuosius. Ryžių miltai labai dažnai naudojami kepiniuose be glitimo, kad suteiktų jiems struktūrą ir turinį, tačiau jie taip pat yra populiarus priedas prie kepinių be glitimo dėl savo unikalios ir šiek tiek primenantį smėlį tekstūros. Pavyzdžiui, nedidelis baltųjų ryžių miltų kiekis sviestinės trapios tešlos recepte gali padaryti tą trapią tešlą ypač minkštą, tirpstančią burnoje. Tiek restoranuose, tiek namuose virėjai vis dažniau naudoja ryžių miltus gruzdindami maistą. Gruzdintame maiste pakeitus kvietinius miltus ryžių miltais, gaunama gaivi alternatyva, kuri yra lengvesnė, traškesnė ir švelnesnė. Tobulos, auksinės spalvos traškios gruzdintos bulvytės prieš kepant dažnai apibarstomos ryžių miltais, kad priduoti joms malonų traškumą.

Ryžių miltų blynai – Receptas

Šie lengvučiai ir minkšti ryžių miltų blynai tikrai paįvairins jūsų pusryčių stalą.

Jums reikės:
3 kiaušiniai
½ stiklinės pieno
1 valgomasis šaukštas augalinio aliejaus
½ arbatinio šaukštelio druskos
1 puodelis ryžių miltų

Kaip paruošti:
Kiaušinius išplakite maišymo dubenyje; įmaišykite pieną, augalinį aliejų ir druską. Suberkite. ryžių miltus, maišykite, kol neliks sausų gumuliukų. Uždenkite dubenį ir palikite pastovėti kambario temperatūroje 1 valandą arba šaldytuve per naktį.
Ant vidutinės-stiprios ugnies įkaitinkite lengvai aliejumi apteptas keptuves. Tešlą dideliais šaukštais pilkite antkeptuvės ir kepkite, kol susidarys burbuliukai, o kraštai išdžius. Apverskite ir kepkite, kol apskrus iš kitos pusės. Pakartokite su likusia tešla.

Ryžių miltai – tai smulkiai malti ryžiai, daugiausia naudojami gaminant patiekalus be glitimo. Ryžių miltai, rudi arba rafinuoti, naudojami kepiniuose be glitimo kaip pagrindinis ingredientas polimeriniam tinklui formuoti ir kaip milteliai drėkinti tešlą, kad tešla nesuliptų. Jie dažniausiai turi neutralų skonį, jų spalva svyruoja nuo baltos iki rudos (priklausomai nuo sėlenų kiekio, taip pat jie lengvai virškinami.

Kas yra ryžių miltai ir kur jie naudojami?

Ryžių miltai yra smulkūs miltai, pagaminti iš maltų ryžių. Juose visiškai nėra glitimo, įskaitant net „lipnius ryžių miltus“, pagamintus iš saldžių ryžių, kurie yra būtini gaminant japoniškus skanėstus, tokius kaip mochi. Ryžių miltai gali būti naudojami įvairiems kulinariniams tikslams ir yra labai populiarus makaronų pagrindas daugelyje Azijos virtuvių. Galima naudoti ir kaip padažų tirštiklį, keptų patiekalų aptepą bei įvairių kepinių pagrindą. Galima įsigyti baltos spalvos, pagamintos iš poliruotų baltųjų ryžių, ir rudos spalvos, pagamintos iš viso grūdo rudųjų ryžių. Abiejų rūšių miltai gaminant pagal receptą veikia beveik vienodai, tačiau turi šiek tiek skirtingus skonius ir spalvas. Pavyzdžiui, rudųjų ryžių miltai gali virti ilgiau, kai jie yra makaronų pavidalu, nes ruduosius ryžius išvirti užtrunka ilgiau nei baltuosius. Ryžių miltai labai dažnai naudojami kepiniuose be glitimo, kad suteiktų jiems struktūrą ir turinį, tačiau jie taip pat yra populiarus priedas prie kepinių be glitimo dėl savo unikalios ir šiek tiek primenantį smėlį tekstūros. Pavyzdžiui, nedidelis baltųjų ryžių miltų kiekis sviestinės trapios tešlos recepte gali padaryti tą trapią tešlą ypač minkštą, tirpstančią burnoje. Tiek restoranuose, tiek namuose virėjai vis dažniau naudoja ryžių miltus gruzdindami maistą. Gruzdintame maiste pakeitus kvietinius miltus ryžių miltais, gaunama gaivi alternatyva, kuri yra lengvesnė, traškesnė ir švelnesnė. Tobulos, auksinės spalvos traškios gruzdintos bulvytės prieš kepant dažnai apibarstomos ryžių miltais, kad priduoti joms malonų traškumą.

Ryžių miltų blynai – Receptas

Šie lengvučiai ir minkšti ryžių miltų blynai tikrai paįvairins jūsų pusryčių stalą.

Jums reikės:
3 kiaušiniai
½ stiklinės pieno
1 valgomasis šaukštas augalinio aliejaus
½ arbatinio šaukštelio druskos
1 puodelis ryžių miltų

Kaip paruošti:
Kiaušinius išplakite maišymo dubenyje; įmaišykite pieną, augalinį aliejų ir druską. Suberkite. ryžių miltus, maišykite, kol neliks sausų gumuliukų. Uždenkite dubenį ir palikite pastovėti kambario temperatūroje 1 valandą arba šaldytuve per naktį.
Ant vidutinės-stiprios ugnies įkaitinkite lengvai aliejumi apteptas keptuves. Tešlą dideliais šaukštais pilkite antkeptuvės ir kepkite, kol susidarys burbuliukai, o kraštai išdžius. Apverskite ir kepkite, kol apskrus iš kitos pusės. Pakartokite su likusia tešla.

Rezultatų: 1

Filtruoti

Produkto tipas

Savybės

Gamintojas

Filtruoti
Pirkite už 35 eurus ar daugiau ir gaukite dovanų pakelį ekologiškų Bionaturalis spageti makaronų!
x
    Krepšelis
    Krepšelyje produktų nėraGrįžti į parduotuvę
      Calculate Shipping
        Scroll to Top