Juodoji arbata yra viena iš pačių populiariausių arbatos rūšių Vakaruose, greičiausiai dėl savo išraiškingo skonio ir ilgo galiojimo laiko. Juodosios arbatos kategorijoje skonių natų yra labai įvairių, įskaitant keletą populiarių veislių, tokių kaip English Breakfast ir Earl Grey. Indijoje gaminama didžiausia dalis pasaulio juodosios arbatos, taip pat ši arbatos rūšis gaminama ir Šri Lankoje bei Afrikoje. Juodąja arbata galime mėgautis tiek tradiciškai karšta, tiek ir šalta. Tai – jau klasika tapusi pusryčių juodoji pusryčių arbata, atrinkta tik iš aukščiausios kokybės ekologiškų arbatžolių. Mūsų arbata tai Assam ir Ceylon regionų arbatžolių derinys, pasižymintis itin sodriu ir išlaikytu skoniu.

Kas yra Juodoji Arbata?

Juodoji arbata yra tikra arbata, išgaunama iš Camellia sinensis augalo. Juodosios arbatos lapams leidžiama visiškai oksiduotis prieš juos apdorojant ir džiovinant, todėl lapai tampa tamsiai rudi ir suteikia arbatai būdingo skonio profilį. Juodoji arbata yra išraiškinga ir gaivi, dažnai apibūdinama kaip sutraukianti. Kinijoje juodoji arbata yra žinoma kaip hong cha (arba raudonoji arbata) dėl rausvos jos spalvos. Tačiau Rytuose juodoji arbata vartojama rečiau nei žalioji.

Juodos arbatos rūšys

Viena populiariausių arbatos rūšių yra Earl Grey arbata. Earl Grey yra garsiausia Vakarų aromatizuota arbata, kuri tradiciškai būna gardinama bergamočių citrusinių vaisių eteriniu aliejumi. Šiandien kai kuriose Earl Grey arbatose naudojamas natūralių ir dirbtinių citrusinių skonių mišinys. Yra daug Earl Grey variantų, įskaitant Lady Grey (Earl Grey su rugiagėlėmis), London Fog (Earl Grey arbatos latte su vanile) ir Earl Green (bergamočių skonio žalioji arbata). Dėl išskirtinio Earl Grey skonio, ši arbata tapo populiarus šokoladų, kepinių ir kokteilių ingredientas. Jei jums patinka Earl Grey, jums gali patikti ir kiti arbatos mišiniai, tokie kaip masala chai, vaisių juodosios arbatos ir gėlių juodosios arbatos.
Ceilono arbatos kilusios iš Šri Lankos salų tautos. Ceilono arbatos paprastai yra išraiškingo skonio, stiprios ir sodrios, kartais su šokolado ar prieskonių natomis. Dažnai į Ceilono arbatą dedami tokie priedai, kaip pienas, citrina, cukrus ir medus. Ceilono arbata yra įprastas Earl Grey mišinių pagrindas.

Kaip geriama juodoji arbata?

Juodąją arbatą galima gerti tiek karštu, tiek šaltu jos pavidalu. Kai kurios juodosios arbatos yra skirtos gerti su pienu ir cukrumi, o kitos yra geriamos be jokių kitokių priedų. Arbata, kuri tradiciškai geriama su pienu ir cukrumi, yra masala chai, English Breakfast ir Asamo juodoji arbata. Arbata, kuri tradiciškai geriama su citrina ir cukrumi yra Earl Grey (ši tradiciškai nėra vartojama su pienu), ledinė Ceilono arbata ir Nilgiri juodoji arbata. Daugelis geriausių pusryčių ir popietės arbatų yra juodosios arbatos. Dėl išraiškingo juodosios arbatos skonio ji idealiai tinka derinti su vakarietiškais patiekalais, tačiau juodoji arbata taip pat gali būti gerai derinama su kai kuriais Indijos, Tailando ir Afrikos maisto produktais. Iš visų arbatos rūšių juodąją arbatą paruošti yra lengviausia. Vienam puodeliui karšto vandens naudokite apie 1 arbatinį šaukštelį arbatos lapelių. Vandenį galima pilnai užvirti, arba užpilti arbatą su beveik užvirusiu vandeniu. Įdėkite lapus į verdantį vandenį ir palikite 2–6 minutes. Laikas priklausys nuo jūsų skonio ir juodosios arbatos rūšies. Arbatos lapelius nukoškite ir gerkite ją tokią, kokia yra, arba, jei norite, įpilkite pieno, įberkite cukraus ar įdėkite citrinos. Norėdami paruošti ledinę juodąją arbatą, padvigubinkite arbatos lapelių kiekį, užvirkite arbatą kaip įprasta ir karštą arbatą užpilkite ant ledukų.

Filtruoti

Produkto tipas

Savybės

Gamintojas

Filtruoti
0
    Krepšelis
    Krepšelyje produktų nėraGrįžti į parduotuvę
    Scroll to Top