Tirpios kavos galima rasti beveik visur. Tai patogi alternatyva įprastai kavai ir ji patinka daugeliui, ieškančių ne itin brangaus ir greito kofeino kiekio. Mūsų 100% ARABICA ekologiška tirpi kava – tai išskirtinai sodraus skonio ir kvapo kava, auginama nenaudojant jokių sintetinių trąšų ar pesticidų, švarioje žemėje. Dėl šios priežasties surenkamas kavos pupelių derlius yra ženkliai mažesnis, tačiau aukščiausios kokybės. Nesvarbu, ar esate tirpios kavos gerbėjas, ar žmogus, kuris jos visiškai vengė, ar tikrai žinote, kas tai yra?

Kas yra tirpi kava ir kaip ji gaminama?

Paprastai tariant, tirpi kava yra tas pats kas ir reguliariai gaminama kava, tačiau iš tirpios kavos pašalinamas beveik visas vanduo. Tai paprastas procesas ir jo metu nevyksta jokių cheminių pakitimų. Tirpi kava yra tiesiog gryna kava be skysčio. Tačiau vienas svarbus skirtumas yra tas, kad tirpi kava dažniausiai gaminama naudojant robusta kavos pupeles, o ne brangesnes arabikos kavos pupeles. Yra du pagrindiniai tirpios kavos kristalų gamybos būdai: džiovinimas šalčiu ir džiovinimas purškiant. Prieš džiovinimą užplikyta kava gali būti daroma koncentruota vienu iš šių dviejų būdų:
Vakuuminis garinimas: procesas, kurio metu kava verda žemoje temperatūroje. Jis taip pat naudojamas kečupui, pieno milteliams ir kitiems komerciniams maisto produktams gaminti.
Koncentracija užšaldymu: skoniui palankesnis procesas, kurio metu pašalinamas vandens pagrindu pagamintas ledas, paliekant labiau koncentruotą skystį. Ši procedūra taip pat naudojama koncentruotų vaisių sulčių, obuolių ir koncentruotų actų gamybai.
Džiovinimo būdai:
Džiovinimo šalčiu metodas išsaugo daugiau kavos skonio, tačiau tai gan sudėtinga procedūra. Tikriausiai už liofilizuotą tirpią kavą teks mokėti daugiau, tačiau puikus jos skonis to vertas. Kava (arba kavos koncentratas, pagamintas koncentruojant šaldymą) greitai užšaldoma iki maždaug -40 C. Ji dedamas į džiovinimo kamerą, kameroje sukuriamas vakuumas ir kamera pašildoma. Kai šaldyta kava įšyla, užšaldytas vanduo greitai išplečiamas į dujas, ir ten vyksta procesas, vadinamas sublimacija. Po sublimacijos lieka sausi kavos grūdeliai.
Purškiamas džiovinimo būdas yra beveik toks pat greitas kaip ir kavos ruošimas. Perėjimas nuo skystos kavos prie tirpios kavos kristalų trunka tik 5–30 sekundžių. Šiuo metodu kava, arba koncentruota kava, purškiama iš aukšto bokšto didelėje karšto oro kameroje. Lašeliams krentant, likęs vanduo išgaruoja, o sausi kavos kristalai krenta į kameros dugną. Deja, aukšta temperatūra šio proceso metu dažnai paveikia kavos aliejų, todėl būna prarandamas kavos skonis. Be to, dažnai pasitaiko, kad susidaro per smulkūs milteliai. Kad konsistencija būtų priimtina vartotojui, grūdai turi būti lydomi kartu su papildomu apdorojimu, kuris apima garus.

Kur naudojama tirpi kava?

Tirpi kava dažnai pasirenkama keliaujant, ir ten, kur nėra tinkamos virtuvės įprastai kavai pasigaminti, pavyzdžiui, traukiniuose, gėrimų kioskuose ir biuruose. Atsiradus vienos porcijos kelioninėms tirpioms kavoms, gerti kavą kelyje yra lengviau nei bet kada anksčiau.

Net jeigu jūs ir negeriate tirpios kavos savo namuose, vis tiek galite ją naudoti, kad suteikti neįprasto skonio kitiems gėrimams, pavyzdžiui, karštai kakavai. Ji taip pat gali būti naudojama ir maisto gaminimui bei kepiniams.

Rezultatų: 1

Filtruoti

Produkto tipas

Savybės

Gamintojas

Filtruoti
0
    Krepšelis
    Krepšelyje produktų nėraGrįžti į parduotuvę
    Scroll to Top