Kukurūzų miltai

Greičiausiai bakalėjos parduotuvėje jau pastebėjote kukurūzų miltus, bet galbūt nežinojote, ką su jais daryti. Kaip paaiškėjo, yra daugybė priežasčių, kodėl verta papildyti savo spinteles šiais itin smulkiais miltais. Čia rasite viską, ką reikia žinoti apie kukurūzų miltus, įskaitant tai, kaip juos naudoti ir kaip atskirti nuo kukurūzų krakmolo. Kukurūzų miltai yra be glitimo. Puikiai tinka kaip įprastų miltų pakaitalas bei tiems, kurie netoleruoja glitimo. Kukurūzų miltai – birūs ir gelsvos spalvos, malami iš džiovintų kukurūzų grūdų. Kukurūzų miltai vartojami kepti duonai, blynams, sklindžiams, pyragams, tirštinti uogienėms ir padažams, apvolioti kepamiems produktams. Kukurūzų miltai lengvai virškinami, neturi glitimo, juose daug angliavandenių ir mineralų.

Kas yra kukurūzų miltai?

Kukurūzų miltai yra miltų rūšis, malta iš džiovintų nesmulkintų kukurūzų branduolių. Jame yra kukurūzų lukštas, gemalas ir endospermas, todėl jie laikomi viso grūdo miltais. Kukurūzų miltai dažniausiai būna geltoni, bet gali būti ir balti arba mėlyni, priklausomai nuo naudojamų kukurūzų veislės. Konsistencija smulki ir lygi, panaši į viso grūdo kvietinius miltus. Kaip ir visi miltai, kukurūzų miltai suteikia kepiniams ir kitiems maisto produktams struktūrą. Jie dažnai maišomi su rišikliu, pavyzdžiui, kiaušiniais, kad suteiktų formą. Kukurūzų miltai nėra labai skanūs neapdoroti, bet gaminant – ar tai būtų kepama keptuvėje, ar kepama ant grotelių – atskleidžiamas žemiškas saldus skonis. Kukurūzų miltai yra labai universalūs, todėl juos galite įtraukti kaip ingredientą į duonos, bandelių, vaflių, blynų, plaktų ir keptų maisto produktų gaminimą. Nepainiokite kukurūzų miltų su masa harina – pagrindiniais meksikietiškos virtuvės miltais, kurie naudojami tortilijų, tamalų ir pupusų gamybai. Masa harina yra smulkios, glotnios tekstūros ir gaminama iš smulkiai sumaltų kukurūzų branduolių, mirkytų kalkių vandenyje arba kalcio hidrokside.

Kuo skiriasi kukurūzų krakmolas nuo kukurūzų miltų?

Kukurūzų krakmolas ir kukurūzų miltai, nors abu produktai yra išgaunami iš kukurūzų, turi skirtingą išvaizdą, tekstūrą ir paskirtį. Kukurūzų krakmolas yra baltą kreidą primenantys milteliai, naudojami kaip padažų ir troškinių tirštiklis. Skirtingai nuo kukurūzų miltų, kurie gaminami iš sveikų branduolių, kukurūzų krakmolas gaminamas iš kukurūzų branduolio endospermo. Endospermo viduje esantis krakmolas pašalinamas, nuplaunamas, išdžiovinamas ir sumalamas į smulkius miltelius (dar žinomas kaip kukurūzų krakmolas). Kitos branduolio dalys, lukštas ir gemalas, yra atskiriamos ir perdirbamos į kitus kukurūzų produktus, tokius kaip kukurūzų aliejus ir kukurūzų sėlenos.

Kur naudojami kukurūzų miltai?

Kukurūzų miltai yra universalus ingredientas, galintis pagerinti daugelio maisto produktų tekstūrą ir skonį. Kukurūzų miltus naudokite gaminant keptos žuvies apkepą, įmaišykite į vaflių ar blynų tešlą, kad pasistiprintumėte sočiais pusryčiais, arba dėkite į tokius kepinius, kaip duona, bandelės ar pyragai. Kukurūzų miltus taip pat galite derinti su kitais miltais, pavyzdžiui universaliais miltais ir viso grūdo miltais. Kadangi šie miltai yra be glitimo, kukurūzų miltai yra populiarus pasirinkimas kepiniams be kviečių, nuo duonos iki vaflių. Pridėkite mūsų pilno grūdo kukurūzų miltų į savo mėgstamų blynų, sausainių ar duonos receptus, kad išgautumėte papildomą ir unikalų skonį.

Greičiausiai bakalėjos parduotuvėje jau pastebėjote kukurūzų miltus, bet galbūt nežinojote, ką su jais daryti. Kaip paaiškėjo, yra daugybė priežasčių, kodėl verta papildyti savo spinteles šiais itin smulkiais miltais. Čia rasite viską, ką reikia žinoti apie kukurūzų miltus, įskaitant tai, kaip juos naudoti ir kaip atskirti nuo kukurūzų krakmolo. Kukurūzų miltai yra be glitimo. Puikiai tinka kaip įprastų miltų pakaitalas bei tiems, kurie netoleruoja glitimo. Kukurūzų miltai – birūs ir gelsvos spalvos, malami iš džiovintų kukurūzų grūdų. Kukurūzų miltai vartojami kepti duonai, blynams, sklindžiams, pyragams, tirštinti uogienėms ir padažams, apvolioti kepamiems produktams. Kukurūzų miltai lengvai virškinami, neturi glitimo, juose daug angliavandenių ir mineralų.

Kas yra kukurūzų miltai?

Kukurūzų miltai yra miltų rūšis, malta iš džiovintų nesmulkintų kukurūzų branduolių. Jame yra kukurūzų lukštas, gemalas ir endospermas, todėl jie laikomi viso grūdo miltais. Kukurūzų miltai dažniausiai būna geltoni, bet gali būti ir balti arba mėlyni, priklausomai nuo naudojamų kukurūzų veislės. Konsistencija smulki ir lygi, panaši į viso grūdo kvietinius miltus. Kaip ir visi miltai, kukurūzų miltai suteikia kepiniams ir kitiems maisto produktams struktūrą. Jie dažnai maišomi su rišikliu, pavyzdžiui, kiaušiniais, kad suteiktų formą. Kukurūzų miltai nėra labai skanūs neapdoroti, bet gaminant – ar tai būtų kepama keptuvėje, ar kepama ant grotelių – atskleidžiamas žemiškas saldus skonis. Kukurūzų miltai yra labai universalūs, todėl juos galite įtraukti kaip ingredientą į duonos, bandelių, vaflių, blynų, plaktų ir keptų maisto produktų gaminimą. Nepainiokite kukurūzų miltų su masa harina – pagrindiniais meksikietiškos virtuvės miltais, kurie naudojami tortilijų, tamalų ir pupusų gamybai. Masa harina yra smulkios, glotnios tekstūros ir gaminama iš smulkiai sumaltų kukurūzų branduolių, mirkytų kalkių vandenyje arba kalcio hidrokside.

Kuo skiriasi kukurūzų krakmolas nuo kukurūzų miltų?

Kukurūzų krakmolas ir kukurūzų miltai, nors abu produktai yra išgaunami iš kukurūzų, turi skirtingą išvaizdą, tekstūrą ir paskirtį. Kukurūzų krakmolas yra baltą kreidą primenantys milteliai, naudojami kaip padažų ir troškinių tirštiklis. Skirtingai nuo kukurūzų miltų, kurie gaminami iš sveikų branduolių, kukurūzų krakmolas gaminamas iš kukurūzų branduolio endospermo. Endospermo viduje esantis krakmolas pašalinamas, nuplaunamas, išdžiovinamas ir sumalamas į smulkius miltelius (dar žinomas kaip kukurūzų krakmolas). Kitos branduolio dalys, lukštas ir gemalas, yra atskiriamos ir perdirbamos į kitus kukurūzų produktus, tokius kaip kukurūzų aliejus ir kukurūzų sėlenos.

Kur naudojami kukurūzų miltai?

Kukurūzų miltai yra universalus ingredientas, galintis pagerinti daugelio maisto produktų tekstūrą ir skonį. Kukurūzų miltus naudokite gaminant keptos žuvies apkepą, įmaišykite į vaflių ar blynų tešlą, kad pasistiprintumėte sočiais pusryčiais, arba dėkite į tokius kepinius, kaip duona, bandelės ar pyragai. Kukurūzų miltus taip pat galite derinti su kitais miltais, pavyzdžiui universaliais miltais ir viso grūdo miltais. Kadangi šie miltai yra be glitimo, kukurūzų miltai yra populiarus pasirinkimas kepiniams be kviečių, nuo duonos iki vaflių. Pridėkite mūsų pilno grūdo kukurūzų miltų į savo mėgstamų blynų, sausainių ar duonos receptus, kad išgautumėte papildomą ir unikalų skonį.

Rezultatų: 1

Filtruoti

Produkto tipas

Savybės

Gamintojas

Filtruoti
    Krepšelis
    Krepšelyje produktų nėraGrįžti į parduotuvę
      Calculate Shipping
        Scroll to Top