KOKOSŲ IR MIŠKO UOGŲ LEDAI
Receptas pagal NESTORAS MAISTAS tinklaraščio autorę – Ievą Greičiūnaitę.
Ne kartą esu minėjus, kad tikrai nedemonizuoju ir nevengiu parduotuvinių ledų, bet kartais suvalgyti porciją savo pačios gamintų yra labai smagi patirtis. Tad šįkart natūraliai saldūs ledai su mėlynėm ir kokosais
Receptas:
1
Jums reikės:
-
1 skardinė Bionaturalis kokosų pieno (bent porą valandų laikyto šaldytuve)
-
200g šaldytų mėlynių
-
2 v. šaukštai tahini
-
6 minkštos datulės
-
1 v. šaukštas citrinos sulčių
2
Gaminame:
-
Į maisto smulkintuvą sudedu viršutinę riebiąją kokosų pieno dalį ir porą valgomų šaukštų skystosios dalies.
-
Sudedu visus likusius ingredientus ir smulkinu iki vientisos masės.
-
Masę dedu į indą ir į šaldiklį bent 3 valandoms ar ilgiau.
3
Patiekiame:
Jei šaldymas vyko ilgesnį laiką, tai prieš valgant rekomenduoju 10-15min palaikyti kambario temperatūroje, kad ledai būtų labiau kremiški.
SKANAUS!