Salotos su Prosciutto ir Mocarela
Receptas pagal AML – Ant medinės lentelės.
Itin greitai paruošiamos salotos pagal mūsų draugės Kristinos – ant medinės lentelės įkūrėjos receptą. Kristina dalinasi: „Tobulą skonių derinį sukuria traškios daržovės, sultingi ir saldūs nektarinai, kokybiškas Prosciutto kumpis ir Mocarela (skaniausia bus, jei rinksitės šviežią buivolių pieno Mozzarella di Bufala). Žinoma, viską užbaigia ir apjungia kokybiškas alyvuogių aliejus – be jo kokybiškų salotų negaliu įsivaizduoti.“. Išbandykite!

Receptas:
1
Jums reikės:
- 100 g rukolos
- 2 trumpavaisių agurkų
- 2 nektarinų
- Saujos vyšninių pomidorų
- 100 g Prosciutto
- 100 g šviežio Mocarela sūrio
- Šviežio baziliko
- Druskos Naturalisimo
- Pipirų
- Šlakelio ekologiško alyvuogių aliejaus Bionaturalis
- Šlakelio klevų sirupo
- Šlakelio citrinos sulčių
2
Gaminame:
- Rukolą nuplauname ir nusausiname.
- Agurkus, nektarinus, pomidorus nuplauname ir supjaustome.
- Į lėkštę dedame rukolą, agurkus, nektarinus, pomidorus, Prosciutto kumpį, Mocarelos sūrį ir baziliko lapelius.
- Salotas pabarstome druska ir šviežiai grūstais juodaisiais pipirais.
- Apšlakstome alyvuogių aliejumi, klevų sirupu ir citrinos sultimis.
3
Patiekiame
Apšlakstome salotas ir ragaujame!
SKANAUS!