ANANASINIS VARŠKĖS TORTAS SU EKOLOGIŠKU KOKOSŲ PIENU🍍🥥
Sveikas pasirinkimas norintiems savo artimuosius pavaišinti gaiviu bei puikaus skonio desertu! 🍰
Receptas:
1
Kokosiniam sluoksniui reikės:
- 400 ml ekologiško kokosų pieno BIONATURALIS
- 300 g varškės 5%
- 20 g kokoso drožlių
- 70 g cukraus pudros
- 20 g želatinos
2
Ananasiniam sluoksniui reikės:
- 250 g konservuotų ananasų
- 100 ml ananasų sirupo
- 10 g želatinos
- 100 ml vandens
3
Gaminame:
- Želatiną užpilkite šaltu vandeniu ir palikite 20 min., kad išbrinktų. Po to garų vonelėje pašildykite išbrinkusią želatiną, kol ištirps ir taps skysta iki vientisos masės. Atvėsinkite.
- Ananasus išimkite iš skardinės, sirupą supilkite į stiklinę.
- Į maisto smulkintuvą sudėkite ananasus, supilkite sirupą ir sublenderiuokite iki vientisos masės. Po to supilkite želatiną ir gerai išmaišykite.
- Į atsegamos torto formos apačią įklokite kepimo popierių, sudėkite sublenderiuotą ananasų masę (iš išorės formą apvyniokite aliuminio folija ar maistinė plėvele). Padėkite 30 minučių į šaldiklį arba pusantros valandos į šaldytuvą, kad sluoksnis apstingtų.
- Kol sluoksnis stingsta, želatiną užpilkite 100 ml kokoso pienu ir palikite 20 min., kad išbrinktų. Po to garų vonelėje pašildykite išbrinkusią želatiną, kol ištirps ir taps skysta iki vientisos masės. Atvėsinkite.
- Į maisto smulkintuvą sudėkite varškę, cukraus pudrą, supilkite likusį 300 ml kokoso pieną ir viską sublenderiuokite iki vientisos masės. Po to supilkite želatiną ir gerai išmaišykite.
- Suberkite kokoso drožles ir viską sumaišykite. Varškės masę užpilkite ant ananasų sluoksnio ir statykite tortą į šaldytuvą stingti mažiausiai 5 val., o geriausiai per naktį.
SKANAUS!