Cezario salotos su makaronais be glitimo
Cezario salotos su makaronais be glitimo – tai puiki tradicinių Cezario salotų alternatyva tiems, kurie ypatingai mėgsta šių salotų padažą, tačiau nori jaustis sotūs visą dieną!
Receptas:
1
Jums reikės:
- 250g makaronų Al Dente BE GLITIMO
- 1 pakuotės romane/iceberg salotų
- 30g Parmezano (arba kito smulkinto, kietojo sūrio)
- Druskos Naturalisimo ir pipirų (pagal skonį)
Skrebučiams:
- 2 valgomųjų šaukštų ekologiško alyvuogių aliejaus Bionaturalis
- 2 valgomųjų šaukštų ištirpinto sviesto
- 1 valgomojo šaukšto smulkintų petražolių
- 1/2 arbatinio šaukštelio raudonėlio
- 1/2 arbatinio šaukštelio džiovinto baziliko
- 1/4 arbatinio šaukštelio smulkintų česnakų
- Kubeliais pjaustytos mėgstamos baltos duonos (Ciabata ir pan.)
Užpilui:
- 350g majonezo
- 50g Parmezano (arba kito smulkinto, kietojo sūrio)
- 60ml citrinų sulčių
- 2 valgomųjų šaukštų alyvuogių aliejaus
- 1 arbatinio šaukštelio Vorčesterio padažo
- Ančiuvių (pagal skonį)
- 2 skiltelių česnako (smulkintų)
- Druskos Naturalisimo ir pipirų pagal skonį
2
Gaminame:
- Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros.
- Mažame dubenyje sumaišykite alyvuogių aliejų, sviestą, petražoles, raudonėlį, baziliką ir česnaką.
- Sudėkite duonos kubelius ant kepimo skardos, užpilkite alyvuogių aliejaus miksą, švelniai sumaišykite. Įdėkite į orkaitę ir leiskite kepti iki kol kubeliai pasidarys traškūs ir gražiai apskrus. Apie 4-5 min. Kai paskrus – atidėkite šalin.
- Visus ingredientus skirtus užpilui sumaišykite ir atidėkite.
- Išvirkite makaronus pagal instrukcijas, pasūdytame vandenyje. Nusausinkite ir leiskite atvėsti.
- Sudėkite romane salotas į didelį dubenį, suberkite makaronus, parmezaną, druską, pipirus. Salotas apšlakstykite paruoštu užpilu ir išmaišykite.
3
Patiekiame:
Paruoštas salotas apibarstykite skrebučiais ir ragaukite.
SKANAUS!