Kakaviniai keksiukai su tikra ekologiška kakava

Receptas pagal Nestorasmaistas.

Mūsų draugė Ieva – Nestorasmaistas įkurėja, siūlo sveikesnio deserto idėją – kakavinius keksiukus su tikra ekologiška kakava. Ieva dalinasi: „Sveikesnė, nes šie šokoladiniai keksiukai yra saldinti tik natūraliais produktais, o taip pat į ingredientų sąrašą paslapčia įmaišiau burokėlį, apie kurio naudas plėstis turbūt nereikia (pažadu, kad skonio jis tikrai nesugadina!)“. Siūlome patiems išbandyti ir įsitikinti!

Receptas:

1

Jums reikės:
Keksiukams:
  • 50g juodojo šokolado
  • 30g ekologiško kokosų aliejaus Bionaturalis
  • 1 virtas burokėlis
  • 60g datulių
  • 1 kiaušinis
  • 1,5 v. šaukšto ekologiškų kokosų miltų Bionaturalis
  • 20g ekologiškos, 100% kakavos be cukraus Naturela
  • 1/2 a. šaukštelio kepimo miltelių
Glaistui:
  • 100g datulių
  • 100ml karšto vandens
  • 2 v. šaukštai ekologiškos, 100% kakavos be cukraus Naturela

2

Gaminame:
  • Sudedame 100g datulių į maisto smulkintuvą, užpilame karštu vandeniu ir palaikome apie 10min.
  • Puode ištirpiname šokoladą ir kokosų aliejų.
  • Maisto smulkintuve susmulkiname burokėlį iki košės konsistencijos.
  • Į maisto smulkintuve esantį burokėlį sudedame datules, įpilame šokolado ir kokosų aliejaus masę ir viską susmulkiname iki vientisos masės.
  • Visą šią masę perkeliame į kitą indą, įmušame kiaušinį, kokosų miltus, kakavą, kepimo miltelius.
  • Tešlą paskirstome į aliejumi pateptas keksiukų formeles ir kepu ~20min 190C.
  • Kol keksiukai kepa – gaminame glaistą. Datules, kurios buvo užpiltos karštu vandeniu, susmulkiname, įmaišome kakavos ir dedame į šaldytuvą.

3

Patiekiame:

Iškepus keksiukams tepame jų paviršių glaistu, pabarstome skrudintais lazdyno riešutais ir uogomis.

SKANAUS!

Receptui reikės

0
    Krepšelis
    Krepšelyje produktų nėraGrįžti į parduotuvę
    Scroll to Top