Kokosinė granola su šokoladu
Receptas pagal AML – Ant medinės lentelės.
Granola – ypač gardus pusryčių maistas! Gaminkite iš to ką turite virtuvėje, o skanaukite su pienu arba natūraliu jogurtu. Granolą pagaminti labai lengva, tačiau svarbu pasirinkti kokybiškas sudedamąsias dalis. Mūsų draugė Kristina- Ant medinės lentelės įkūrėja, siūlo lengvą, greitą ir sveiką granolos receptą. Išbandykite!

Receptas:
1
Jums reikės:
- 3 stiklinių ekologiškų avižinių dribsnių Bionaturalis
- 1/2 stiklinės pekano karijų riešutų
- 1/2 stiklinės lazdyno riešutų
- 1/2 stiklinės stambių kokoso drožlių
- 1/2 stiklinės smulkių kokoso drožlių
- 1 a.š. cinamono
- Žiupsnelio druskos
- Žiupsnelio vanilės
- 1/4 stiklinės ekologiško kokosų aliejaus Bionaturalis
- 1/4 stiklinės klevų sirupo | Tinka ir medus arba agavų sirupas
- 100 g juodojo šokolado
2
Gaminame:
- Dideliame dubenyje sumaišome avižinius dribsnius, visus riešutus, cinamoną, druską ir vanilę.
- Jei kokosų aliejus sukietėjęs, išlydykite jį puode ar keptuvėje.
- Prie birių produktų supilame skystą kokosų aliejų ir klevų sirupą, viską gerai išmaišome.
- Kepame 150 laipsnių orkaitėje 30 min, kas 10 min pamaišydami.
- Iškepusią granolą atvėsiname – vėsdama granola tampa traški.
- Šokoladą sukapojame ir sumaišome su atvėsusia granola.
3
Patiekiame:
Atvėsusią granolą maišome su jogurtu, užpilame pienu ar gardiname ja savo košę. Likusią granolą galima suberti į stiklinį indą ir laikyti tamsioje vietoje iki dviejų savaičių.
SKANAUS!