KOKOSINIAI PRANCŪZIŠKI SKREBUČIAI SU MASKARPONĖS KREMU
Receptas pagal ANT MEDINĖS LENTELĖS tinklaraščio autorę – Kristiną Šimkienę
Kokosiniai skrebučiai, švelnus maskarponės kremas ir saldžios braškės – tai gražiausiems jūsų savaitgalio rytams sukurta pusryčių kombinacija. Kiek nuodėminga, bet pasiutusiai skani. Visgi jei norisi maistingesnio varianto, galite rinktis viso grūdo miltų šviesią duoną, o vietoje kremo patiekite skrebučius su graikišku jogurtu ir uogomis. Patys skrebučiai šį kartą kiek nukrypsta nuo klasikos ir džiugina maloniu kokosų aromatu, nes išmirkyti jie kiaušinio ir kokosų pieno plakinyje, o kepami kokosų aliejuje, todėl puikiai tinka ir tiems, kurie nevartoja pieno produktų.
Receptas:
1
Jums reikės:
- 4 riekių šviesios duonos
- 2 kiaušinių
- 100 ml kokosų pieno BIONATURALIS
- 1 v.š. cukraus arba kito saldiklio
- Žiupsnelio cinamono
- Žiupsnelio vanilės
- Bionaturalis kokosų aliejaus kepimui
- Migdolų sviesto | Patiekimui
- Braškių ar kitų uogų | Patiekimui
- Kokoso, migdolų drožlių | Patiekimui
Kremui reikės:
-
- 100 g maskarponės
- 1 v.š. cukraus arba kito saldiklio
- Žiupsnelio vanilės
- Šlakelio citrinos sulčių
- 100 g 35% riebumo grietinėlės
2
Gaminame:
- Ruošiame kremą: elektriniu plaktuvu išplakame maskarponę su cukrumi, vanile ir citrinos sultimis. Vis dar plakdami lėtai supilame grietinėlę, padidiname plakimo greitį ir plakame keletą minučių, kol kremas taps standus (kabinamas pirštu). Perkeliame kremą į šaldytuvą kol ruošime skrebučius.
- Kiaušinius išplakame su kokosų pienu, cukrumi, cinamonu ir vanile.
- Duonos riekes išmirkome kiaušinio plakinyje ir dedame į keptuvę su kokosų aliejumi. Kepame ant vidutinės kaitros apie 7 minutes, kartas nuo karto pavartydami. Svarbiausia, nenustatykite per didelės kaitros, nes skrebučiai gali greitai pajuoduoti.
- Jei kremą tepsite ant skrebučių, tuomet leiskite skrebučiams kiek pravėsti.
3
Patiekiame:
- Skrebučius patiekiame su kremu, apšlakstome migdolų sviestu, apdėliojame braškėmis ir pabarstome kokosų / migdolų drožlėmis.
SKANAUS!