MALTOS JAUTIENOS IR GNOCCHI APKEPAS POMIDORŲ IR RIKOTOS PADAŽE
Receptas pagal AML – Ant medinės lentelės.
Itin papprastai paruošiami GNOCCHI pagal mūsų draugės Kristinos – ant medinės lentelės įkūrėjos receptą. Kristina dalinasi: „Skonis patinka visiems nuo mažiausio iki didžiausio, o gamyba užtrunka vos 10 minučių, tada dar 15 minučių orkaitėje ir vakarienė garuoja.” Išbandykite!

Receptas:
1
Jums reikės:
- 400 g maltos jautienos
- Aliejaus kepimui
- 2 skiltelių česnako
- 1 a.š. maltos paprikos
- 1/2 a.š. džiovinto raudonėlio
- Druskos, pipirų
- 1 skardinės (400 g) smulkintų konservuotų pomidorų savo sultyse
- 3 v.š. rikotos
- 500 g Al Dente Gnocchi
- 100 g mocarelos
- 30 g parmezano ar kietojo sūrio
- Šviežių žolelių | Patiekimui
2
Gaminame:
- Keptuvėje įkaitiname aliejų, dedame maltą jautieną ir iškepame.
- Įtarkuojame česnaką, beriame maltos paprikos, raudonėlio, druskos, pipirų. Maišydami pakepiname dar minutę.
- Supilame pomidorus, dedame rikotą, viską išmaišome. Paragaujame ir jei trūksta, pridedame druskos ir pipirų.
- Pasūdytame verdančiame vandenyje 2 minutes verdame Gnocchi.
- Išvirusius Gnocchi dedame į keptuvę su mėsos padažu, išmaišome.
- Išdėliojame plėšytos mocarelos gabalėlius, pabarstome tarkuotu parmezanu arba kietuoju sūriu.
- Kepame 180 laipsnių orkaitėje 15 minučių.
3
Patiekiame:
Patiekiant galima pabarstyti smulkintomis šviežiomis žolelėmis: baziliku, raudonėliu ar petražolėmis.
SKANAUS!