Falafeliai

Falafeliai

Receptas pagal AML – Ant medinės lentelės.

Falafeliai – tradicinis arabiškas patiekalas iš avinžirnių, patiekiamas su rytietiška duona, vadinama pita, arba tiesiog lėkštėje su salotomis ir padažu. Mūsų draugė Kristina- ant medinės lentelės įkurėja siūlo falafelių receptą, kuri be vargo pavyks kiekvienam. Kristina dalinasi: „Aš labai mėgstu falafelius. Man tai vienas skaniausių, o gal net ir pats skaniausias augalinės kilmės patiekalas iš avinžirnių. Internete galite rasti gana daug įvairių falafelių variacijų ir teisingos gamybos “taisyklių“, bet aš noriu pasidalinti receptu, kuris be jokio vargo pavyksta kiekvieną kartą.“ Išbandykite!

Receptas:

1

Jums reikės:
  • Ekologiškų avinžirnių Bionaturalis
  • 1 svogūno | Jei nemėgstate – praleiskite
  • 2 skiltelių česnako
  • Saujos žalumynų | Naudojau petražoles, kalendras, krapus
  • 2 v.š. sezamo sėklų
  • 1 a.š. malto kumino
  • 1/2 a.š. druskos Naturalisimo
  • 1/4 a.š. pipirų
  • 2 v.š. kukurūzų miltų be glitimo Naturalisimo
  • Saulėgrąžų aliejaus Bionaturalis gruzdinimui

2

Gaminame:
  • Jei naudosite mirkytus avinžirnius, avinžirnius užmerkite mažiausiai 12-ai valandų. Tokiu atveju gaminant falafelius papildomai įpilkite vandens.
  • Į maisto smulkintuvą dedame avinžirnius, smulkiai pjaustytą svogūną ir česnaką, smulkintus žalumynus, sezamo sėklas, prieskonius ir miltus.
  • Triname viską kelias minutes, kartas nuo karto nubraukdami kraštuose susikaupusius produktus. Galutinė tekstūra turi būti labai mažais trupinėliais, o ne vientisa masė.
  • Rankomis formuojame rutuliukus, juos prieš kepimą 1 valandą palaikome šaldytuve.
  • Į gilesnį puodą pilame aliejų. Jo reikia tiek, kad pilnai apsemtų falafelius. Įkaitiname aliejų.
  • Į įkaitintą aliejų dedame po keletą falafelių, kad kepdami per daug nesiliestų tarpusavyje. Gruzdiname kol falafeliai gražiai paruduoja, apie 5 minutes.
  • Iškepusius falafelius perkeliame ant popierinių rankšluosčių, kurie sugers riebalų perteklių.

3

Patiekiame:

Paruoštus falafelius galima valgyti visaip! Su jais pavyks kuo puikiausios salotos ir kruopų – daržovių bowls’ai. O nuotraukose matote man skaniausią variantą: pita su tzatziki padažu, falafeliais, agurku ir marinuotais raudonaisiais kopūstais.

SKANAUS!

Receptui reikės

    Krepšelis
    Krepšelyje produktų nėraGrįžti į parduotuvę
      Calculate Shipping
        Scroll to Top