Kava

Kava yra gėrimas, pagamintas iš kavos pupelių, kurios yra skrudinti Coffea arabica krūmo vaisiai. Nesvarbu, ar nešatės kelioninį kavos puodelį pakeliui į darbą, ar po sunkios paskaitos skubate nusipirkti skanios latte kavos, sunku įsivaizduoti dieną be puodelio kavos. Kava džiugina, o gurkšnojant garuojantį puodelį kažkas neįtikėtinai ramina. Turbūt svarbu žinoti, kuo skiriasi kavos rūšys viena nuo kitos ir kokias kavos pupeles pasirinkti. Mes atsakysime į jūsų klausimus ir išsirinkti taps daug paprasčiau!

Kavos pupelių rūšys

Įprastai prekybos centruose rasite dviejų rūšių parduodamų kavos pupelių: arabikos ir robustos. Jums gali kilti klausimas, ar yra skirtumas tarp arabikos ir robustos? O, tikrai yra. Eikime tiesiai prie to. Arabika yra pati populiariausia kavos rūšis. Priklausomai nuo to, ko klausiate, daugelis kavos entuziastų renkasi arabikos pupeles dėl jų skonio. Paprastai naudojamos juodajai kavai, arabikos pupelės yra saldesnio, sudėtingesnio skonio, ir šią kavą galite gerti gryną. Juokingas dalykas yra tai, kad nors arabikos pupelės yra populiariausias pasirinkimas, jos neturi tiek kofeino, kaip Robusta. Nors Arabika yra populiariausia, Robusta yra pigesnė ir stipresnė. Dėl kartaus skonio Robusta paprastai naudojama espreso gėrimams ir tirpios kavos mišiniams. Jei jūsų pirmadienio rytas ne itin nusisekęs, griebkite puodelį kavos, kurioje yra robustos pupelės. Didelis kofeino kiekis pažadins jus iš karto! Kavos augintojai, siekdami užauginti kuo didesnį kavos derlių, dažnai ją purškia chemija. Chemijos pagalba kava būna apsaugota nuo nepageidaujamų ligų ir parazitų. Tam, kad išvengti šios chemijos patekimo į mūsų organizmą, turime rinktis natūraliai auginamą kavą – ekologišką kavą. Tokia kava auginama nenaudojant jokių chemikalų ir pesticidų. Vien dėl to kavos derlius būna mažesnis, tačiau ir kava tyresnė. Ekologiška kava puikiai atskleidžia savo tyrą, natūralų skonį bei aromatą.

Kavos gėrimų įvairovė

Mes tikime, kad kartais savo ryto ritualą norisi paįvairinti, todėl laikas kartas nuo karto pakeisti įprastą ekologišką juodą kavą puodeliu skanios kavos su pienu. O tą akimirką, kai norėsis kažko įmantresnio – įvairios kavos gėrimų rūšys čia pat. Latte, americano, affogato… Neįtikėtina, kiek galima padaryti su keliomis mažomis kavos pupelėmis. Nesvarbu, ar esate kavos naujokas, ar laikote save kavos žinovu, galite atrasti daugybę kavos gėrimų rūšių.
Juoda kava yra pati paprasčiausia, gaminama iš maltų kavos pupelių, užpiltų karštu vandeniu. O jei norite kiek įmantriau, juodą kavą galite vadinti kitu jos pavadinimu – cafe noir. Kadangi ji nėra apdorojama pienu ar cukrumi, kavos kokybė yra ypač svarbi, todėl rekomenduojame rinktis natūralią, ekologišką kavą.
Latte – populiariausias kavos gėrimas. Šią kavą sudaro šlakelis espreso ir garinto pieno su vos trupučiu putos. Galima pasigaminti paprastą arba su bet kokio skonio prieskoniu – nuo ​​vanilės iki moliūgų prieskonių.
Cappuccino yra latė, pagaminta daugiau iš pieno putų, nei garinto pieno. Ant viršaus dažnai pabarstoma kakavos miltelių arba cinamono. Kartais galite rasti variantų, kuriuose vietoj pieno naudojama grietinėlė. Ji taip pat gali būti gardinama sirupais ir kitokiais prieskoniais.
Amerikano – Panašaus skonio kaip juoda kava, americano gaminama iš espreso kavos, praskiesto karštu vandeniu. Profesionalo patarimas: jei gaminate patys, pirmiausia įpilkite espreso, tada įpilkite karšto vandens.
Espreso kavos puodelis gali būti patiekiamas vienas arba naudojamas kaip daugelio kavos gėrimų, pavyzdžiui, latte ir macchiato, pagrindas.
Doppio – dvigubas espreso kavos puodelis. Šis gėrimas puikiai tinka, norint įnešti papildomos jėgos į savo dienos rutiną.
Cortado – yra puikus espreso ir šilto garinto pieno balansas. Pienas naudojamas espreso rūgštingumui sumažinti.
“Red eye” – raudona akis. Pilnas puodelis karštos kavos su espreso kavos puodeliu tikrai akimirksniu įneš žvalumo į jūsų rutiną.
Lungo yra ilgai traukiamas espresas. Kuo ilgesnis traukimas, tuo daugiau jame kofeino.
Macchiato yra dar vienas espreso gėrimas, kurio viršuje yra nedidelis putų kiekis.
Mocha yra šokoladinis espreso gėrimas su garintu pienu ir puta.
Ristretto yra espreso kavos gėrimas. Sunaudojama mažiau karšto vandens, todėl sukuriamas saldesnis skonis, palyginti su kartaus tradicinio espreso ar doppio kavos skoniu.
Flat White – Šis gėrimas iš esmės yra kapučinas be putos ar šokolado pabarstymo. Tai espreso gėrimas su garintu pienu.
Affogato – vienas ar du shot’ai espreso, patiekiami su ledais.
Café au Lait – į juodą kavą įpilkite šlakelį pieno.
Airišką kavą sudaro juoda kava, viskis ir cukrus, užpiltas plakta grietinėle. Tobulas receptas, kuris akimirksniu jus sušildys.

Kavos nauda organizmui

Kokybiškos kavos pupelės garantuoja ne tik puikų skonį, tačiau ir didelę naudą kiekvieno žmogaus organizmui. Įrodyta, jog šis gėrimas prisideda prie medžiagų apykaitos gerinimo, spartina virškinimo sistemos darbą, pagelbėja susikaupti. Kava taip pat mažina kai kurių širdies bei kraujagyslių ligų tikimybę, papildomai saugo nuo specifinių vėžio rūšių. Vertėtų paminėti, jog tame dalyvauja ne tik kofeinas, tačiau ir kitos medžiagos, tarkime, polifenoliai. Pastarieji ne tik sureguliuoja cukraus kiekį kraujyje, bet prisideda ir prie žarnyno veiklos gerinimo. Tad, jeigu neįsivaizduojate nei vieno ryto be didelio puodelio gardžios kavos – nerimauti nereikėtų. Saikingai vartojant, šis gėrimas atneš nemažai naudos Jūsų organizmui.

Kava yra gėrimas, pagamintas iš kavos pupelių, kurios yra skrudinti Coffea arabica krūmo vaisiai. Nesvarbu, ar nešatės kelioninį kavos puodelį pakeliui į darbą, ar po sunkios paskaitos skubate nusipirkti skanios latte kavos, sunku įsivaizduoti dieną be puodelio kavos. Kava džiugina, o gurkšnojant garuojantį puodelį kažkas neįtikėtinai ramina. Turbūt svarbu žinoti, kuo skiriasi kavos rūšys viena nuo kitos ir kokias kavos pupeles pasirinkti. Mes atsakysime į jūsų klausimus ir išsirinkti taps daug paprasčiau!

Kavos pupelių rūšys

Įprastai prekybos centruose rasite dviejų rūšių parduodamų kavos pupelių: arabikos ir robustos. Jums gali kilti klausimas, ar yra skirtumas tarp arabikos ir robustos? O, tikrai yra. Eikime tiesiai prie to. Arabika yra pati populiariausia kavos rūšis. Priklausomai nuo to, ko klausiate, daugelis kavos entuziastų renkasi arabikos pupeles dėl jų skonio. Paprastai naudojamos juodajai kavai, arabikos pupelės yra saldesnio, sudėtingesnio skonio, ir šią kavą galite gerti gryną. Juokingas dalykas yra tai, kad nors arabikos pupelės yra populiariausias pasirinkimas, jos neturi tiek kofeino, kaip Robusta. Nors Arabika yra populiariausia, Robusta yra pigesnė ir stipresnė. Dėl kartaus skonio Robusta paprastai naudojama espreso gėrimams ir tirpios kavos mišiniams. Jei jūsų pirmadienio rytas ne itin nusisekęs, griebkite puodelį kavos, kurioje yra robustos pupelės. Didelis kofeino kiekis pažadins jus iš karto! Kavos augintojai, siekdami užauginti kuo didesnį kavos derlių, dažnai ją purškia chemija. Chemijos pagalba kava būna apsaugota nuo nepageidaujamų ligų ir parazitų. Tam, kad išvengti šios chemijos patekimo į mūsų organizmą, turime rinktis natūraliai auginamą kavą – ekologišką kavą. Tokia kava auginama nenaudojant jokių chemikalų ir pesticidų. Vien dėl to kavos derlius būna mažesnis, tačiau ir kava tyresnė. Ekologiška kava puikiai atskleidžia savo tyrą, natūralų skonį bei aromatą.

Kavos gėrimų įvairovė

Mes tikime, kad kartais savo ryto ritualą norisi paįvairinti, todėl laikas kartas nuo karto pakeisti įprastą ekologišką juodą kavą puodeliu skanios kavos su pienu. O tą akimirką, kai norėsis kažko įmantresnio – įvairios kavos gėrimų rūšys čia pat. Latte, americano, affogato… Neįtikėtina, kiek galima padaryti su keliomis mažomis kavos pupelėmis. Nesvarbu, ar esate kavos naujokas, ar laikote save kavos žinovu, galite atrasti daugybę kavos gėrimų rūšių.
Juoda kava yra pati paprasčiausia, gaminama iš maltų kavos pupelių, užpiltų karštu vandeniu. O jei norite kiek įmantriau, juodą kavą galite vadinti kitu jos pavadinimu – cafe noir. Kadangi ji nėra apdorojama pienu ar cukrumi, kavos kokybė yra ypač svarbi, todėl rekomenduojame rinktis natūralią, ekologišką kavą.
Latte – populiariausias kavos gėrimas. Šią kavą sudaro šlakelis espreso ir garinto pieno su vos trupučiu putos. Galima pasigaminti paprastą arba su bet kokio skonio prieskoniu – nuo ​​vanilės iki moliūgų prieskonių.
Cappuccino yra latė, pagaminta daugiau iš pieno putų, nei garinto pieno. Ant viršaus dažnai pabarstoma kakavos miltelių arba cinamono. Kartais galite rasti variantų, kuriuose vietoj pieno naudojama grietinėlė. Ji taip pat gali būti gardinama sirupais ir kitokiais prieskoniais.
Amerikano – Panašaus skonio kaip juoda kava, americano gaminama iš espreso kavos, praskiesto karštu vandeniu. Profesionalo patarimas: jei gaminate patys, pirmiausia įpilkite espreso, tada įpilkite karšto vandens.
Espreso kavos puodelis gali būti patiekiamas vienas arba naudojamas kaip daugelio kavos gėrimų, pavyzdžiui, latte ir macchiato, pagrindas.
Doppio – dvigubas espreso kavos puodelis. Šis gėrimas puikiai tinka, norint įnešti papildomos jėgos į savo dienos rutiną.
Cortado – yra puikus espreso ir šilto garinto pieno balansas. Pienas naudojamas espreso rūgštingumui sumažinti.
“Red eye” – raudona akis. Pilnas puodelis karštos kavos su espreso kavos puodeliu tikrai akimirksniu įneš žvalumo į jūsų rutiną.
Lungo yra ilgai traukiamas espresas. Kuo ilgesnis traukimas, tuo daugiau jame kofeino.
Macchiato yra dar vienas espreso gėrimas, kurio viršuje yra nedidelis putų kiekis.
Mocha yra šokoladinis espreso gėrimas su garintu pienu ir puta.
Ristretto yra espreso kavos gėrimas. Sunaudojama mažiau karšto vandens, todėl sukuriamas saldesnis skonis, palyginti su kartaus tradicinio espreso ar doppio kavos skoniu.
Flat White – Šis gėrimas iš esmės yra kapučinas be putos ar šokolado pabarstymo. Tai espreso gėrimas su garintu pienu.
Affogato – vienas ar du shot’ai espreso, patiekiami su ledais.
Café au Lait – į juodą kavą įpilkite šlakelį pieno.
Airišką kavą sudaro juoda kava, viskis ir cukrus, užpiltas plakta grietinėle. Tobulas receptas, kuris akimirksniu jus sušildys.

Kavos nauda organizmui

Kokybiškos kavos pupelės garantuoja ne tik puikų skonį, tačiau ir didelę naudą kiekvieno žmogaus organizmui. Įrodyta, jog šis gėrimas prisideda prie medžiagų apykaitos gerinimo, spartina virškinimo sistemos darbą, pagelbėja susikaupti. Kava taip pat mažina kai kurių širdies bei kraujagyslių ligų tikimybę, papildomai saugo nuo specifinių vėžio rūšių. Vertėtų paminėti, jog tame dalyvauja ne tik kofeinas, tačiau ir kitos medžiagos, tarkime, polifenoliai. Pastarieji ne tik sureguliuoja cukraus kiekį kraujyje, bet prisideda ir prie žarnyno veiklos gerinimo. Tad, jeigu neįsivaizduojate nei vieno ryto be didelio puodelio gardžios kavos – nerimauti nereikėtų. Saikingai vartojant, šis gėrimas atneš nemažai naudos Jūsų organizmui.

Showing all 6 results

Filtruoti

Produkto tipas

Savybės

Gamintojas

Filtruoti
    Krepšelis
    Krepšelyje produktų nėraGrįžti į parduotuvę
      Calculate Shipping
        Scroll to Top