Kakaviniai keksiukai su tikra ekologiška kakava
Receptas pagal Nestorasmaistas.
Mūsų draugė Ieva – Nestorasmaistas įkurėja, siūlo sveikesnio deserto idėją – kakavinius keksiukus su tikra ekologiška kakava. Ieva dalinasi: „Sveikesnė, nes šie šokoladiniai keksiukai yra saldinti tik natūraliais produktais, o taip pat į ingredientų sąrašą paslapčia įmaišiau burokėlį, apie kurio naudas plėstis turbūt nereikia (pažadu, kad skonio jis tikrai nesugadina!)“. Siūlome patiems išbandyti ir įsitikinti!
Receptas:
1
Jums reikės:
Keksiukams:
- 50g juodojo šokolado
- 30g ekologiško kokosų aliejaus Bionaturalis
- 1 virtas burokėlis
- 60g datulių
- 1 kiaušinis
- 1,5 v. šaukšto ekologiškų kokosų miltų Bionaturalis
- 20g ekologiškos, 100% kakavos be cukraus Naturela
- 1/2 a. šaukštelio kepimo miltelių
Glaistui:
- 100g datulių
- 100ml karšto vandens
- 2 v. šaukštai ekologiškos, 100% kakavos be cukraus Naturela
2
Gaminame:
- Sudedame 100g datulių į maisto smulkintuvą, užpilame karštu vandeniu ir palaikome apie 10min.
- Puode ištirpiname šokoladą ir kokosų aliejų.
- Maisto smulkintuve susmulkiname burokėlį iki košės konsistencijos.
- Į maisto smulkintuve esantį burokėlį sudedame datules, įpilame šokolado ir kokosų aliejaus masę ir viską susmulkiname iki vientisos masės.
- Visą šią masę perkeliame į kitą indą, įmušame kiaušinį, kokosų miltus, kakavą, kepimo miltelius.
- Tešlą paskirstome į aliejumi pateptas keksiukų formeles ir kepu ~20min 190C.
- Kol keksiukai kepa – gaminame glaistą. Datules, kurios buvo užpiltos karštu vandeniu, susmulkiname, įmaišome kakavos ir dedame į šaldytuvą.
3
Patiekiame:
Iškepus keksiukams tepame jų paviršių glaistu, pabarstome skrudintais lazdyno riešutais ir uogomis.
SKANAUS!