Kuskusas – tai įvairiapusis, maistingas ir puikiu skoniu pasižymintis produktas. Šios kruopos gali pasigirti tiek didele savo sudėtyje esančių medžiagų įvairove, tiek nemaža nauda kiekvieno iš mūsų sveikatai. Ir visgi, pastarosios dar nėra naudojamos taip dažnai, kaip kai kurie kiti tos pačios kategorijos produktai. Tad, skubame priminti, jog kuskusas yra be galo naudingas, skanus ir greitai pagaminamas, todėl skubėkite jį įtraukti į savo racioną bei pasimėgauti šio suteikiamais privalumais.
Kuskuso nauda
Kuskusą lengvai būtų galima įtraukti net į labiausiai savo mitybą prisižiūrinčių asmenų racioną. Pirmiausiai, kaip jau minėjome kiek anksčiau, pastarasis pasižymi nebloga maistine verte. Be to, šis taip pat yra išties naudingas mūsų sveikatai. Savo sudėtyje kuskusas turi nemažai skaidulų, kurios yra reikalingos kiekvieno žmogaus virškinimui. Taipogi, šis nėra itin kaloringas, beveik neturi riebalų. Jo sudėtyje galima rasti šiek tiek baltymų, taip pat įvairių vitaminų ir mineralų.
Kaip kuskusas prisideda prie kiekvieno iš mūsų sveikatos? Pirmiausiai, dėl jo sudėtyje esančių skaidulų dažnai pagerėja virškinimas, tuštinimasis, be to, šis puikiai tinka metantiems svorį. Ląsteliena yra naudinga ir dėl daugelio kitų priežasčių, pavyzdžiui, ji mažina blogąjį cholesterolį, taip pat reguliuoja cukraus kiekį kraujyje. Kai kurie tyrimai rodo, jog kuskusas gali sumažinti riziką susirgti įvairiomis širdies ligomis, diabetu, tam tikrų rūšių vėžiu (ypatingai krūtų ir žarnyno). Kadangi pastarojo sudėtyje yra šiek tiek baltymų, jis naudingas ir žmonėms, nevalgantiems mėsos. Be to, šios kruopos gali pasigirti selenu, kuris yra itin reikalingas kiekvieno iš mūsų ląstelėms bei jų apsaugai. Kaip jau užsiminėme kiek anksčiau, dėl nedidelio kalorijų kiekio bei naudingų skaidulų, kuskusas labai tinka žmonėms, kurie nusprendė mesti svorį. Šis bus sotus, sveikatai naudingas pasirinkimas, o greičiausiai šiek tiek sumažins ir Jūsų apetitą.
Kuskuso vartojimo ir laikymo ypatumai
Pirmą kartą įsigijusiems šias kruopas, gali kilti nemažai klausimų. Vienas iš jų – kaip apskritai pastarąsias pagaminti? Įprastai kuskusas yra verdamas lyg košė, naudojant vandenį arba pieną, priklausomai nuo Jūsų poreikių. Išvirus, geriausia palikti šį trumpam pastovėti, maždaug dešimčiai minučių, puodą vis dar uždengus dangčiu, jog kruopos kiek išbrinktų. Visgi, tiksli gaminimo procedūra priklauso nuo konkrečiai įsigytos prekės, todėl nepamirškite atskirai panagrinėti instrukcijos.
Kuskuso laikymo sąlygos taip pat nėra labai įmantrios ar sudėtingos. Geriausia šį laikyti sausoje, vėsioje vietoje, į kurią nepatenka tiesioginiai saulės spinduliai. Pagamintą produktą, be jokios abejonės, reikėtų laikyti šaldytuve.
Kaip geriausia patiekti kuskusą?
Kaip jau minėjome kiek anksčiau, kuskusas yra ganėtinai įvairiapusiškai panaudojamas produktas. Visgi, jeigu pirmą kartą šį įsigijote, greičiausiai gali pritrūkti idėjų, kaip jį sunaudoti. Kai kurie žmonės kuskusą sumaišo su mėgstamomis daržovėmis ir valgo lyg „salotas“. Dalis panašų patiekalą gamina ir su ryžiais, tačiau čia taip pat tiks kitų kruopų įvairovė. Taipogi, norint paįvairinti skonį, galima naudoti skirtingų žolelių, prieskonių, galbūt net padažų. Dalis žmonių kuskusą pagardina riešutais, kiti – kokybišku aliejumi. Kita vertus, pastarąjį galima pateikti kaip garnyrą šalia mėsos, žuvies ar panašių gaminių. Taipogi, nemaža dalis asmenų šį naudoja kaip rytinės košės pakaitalą. Tokiu atveju, galite kuskusą pagardinti džiovintais vaisiais ar cinamonu. Bet kokiu atveju, šis produktas pasižymi maloniu, tačiau tikrai ne per daug specifiniu skoniu. Taigi, jį lengva priderinti įvairiems patiekalams bei varijuoti virtuvėje.
Susiję produktai
-
Ekologiškas perlinis kuskusas BIONATURALIS 900g
This product has multiple variants. The options may be chosen on the product page -
Kuskusas paprikų ir špinatų skonio NATURALISIMO 900g
This product has multiple variants. The options may be chosen on the product page -
Perlinis kuskusas NATURALISIMO 900g
This product has multiple variants. The options may be chosen on the product page