Žodis cukrus daugeliui žmonių asocijuojasi su neigiamais dalykais. Be abejo, taip yra visai ne be reikalo. Vartojamas saikingai pastarasis gali puikiai papildyti mūsų mitybą. Visgi, nemaža dalis asmenų persistengia – tokiu atveju, cukrus ima kenkti sveikatai. Kita vertus, neretai susitelkiame vien į tradicinį, mums visiems puikiai žinomą produkto variantą. Tačiau, gana mažai kalbama apie nerafinuotą cukrų. Tad, kurį variantą pasirinkti geriausia? Ir kuo apskritai skiriasi šie du produktai? Įprastas, daugumos žmonių vartojamas cukrus dažniausiai yra rafinuotas. Visgi, savo sudėtyje pastarasis neturi jokių naudingų medžiagų, mat yra perdirbamas. Be to, toks cukrus nėra naudingas mūsų sveikatai dėl to, jog šis beveik iškart patenka į kraują, sukeldamas nemažą insulino šuolį. Tad, nors trumpam įgaunate papildomos energijos, pastaroji nusilpsta labai greitai. Pavartojus įprasto cukraus, dauguma žmonių vos po valandos ar dviejų ir vėl nori valgyti. Be to, neišnaudojus sukauptos energijos, ši ima kauptis kaip atsargos bei didinti mūsų svorį. Taipogi, kai kurie tyrimai teigia, jog bėgant laikui žmonės gali jausti priklausomybę bei cukraus norėti vis dažniau. Nerafinuotas cukrus yra sveikesnė šio produkto versija. Pirmiausiai, pastarojo sudėtyje neretai galima rasti tokių medžiagų, kaip geležis, magnis ar kalcis. Be to, šis variantas apskritai yra gerokai naudingesnis, todėl labiau tinka subalansuotai mitybai. Nerafinuotas cukrus išgaunamas iš cukranendrės, o pastarosios sudėtyje gausu tokių medžiagų, kaip enzimai, mineralai, vitaminai, skaidulos. Kadangi šis nėra pilnai apdorojamas, jį vartodami gaunate gerokai daugiau naudos, negu kalbant apie tradicinį cukrų. Be to, nerafinuotas produktas suteikia ilgesnį sotumo jausmą, sumažina apetitą. Dėl šios priežasties, pastarąjį pravartu pasirinkti ir tiems, kurie stengiasi prisižiūrėti figūrą. Kaip jau minėjome kiek anksčiau, nerafinuotas cukrus savo sudėtyje turi šiek tiek naudingų medžiagų. Dėl šios priežasties, pastarasis gali pasitarnauti sveikatai keletu būdų: Be abejo, cukrus yra cukrus, tad, nesvarbu, kaip šis pagamintas, tai niekada nebus tuo produktu, kurį vertėtų vartoti kasdien bei dideliais kiekiais. Kita vertus, gyventi pernelyg save ribojant nėra sveika, ypatingai psichologine prasme. Taigi, suprantama, jog su tam tikru cukraus kiekiu kasdienybėje susidursime praktiškai kiekvienas. Visgi, renkantis tarp dviejų variantų, esant galimybei, visuomet pravartu apsistoti ties nerafinuotu produktu. Savo sudėtyje pastarasis turi bent jau šiek tiek naudingų medžiagų, todėl tai yra daug geriau, negu nieko. Kita vertus, tai nereiškia, jog turite bėgti nuo įprasto cukraus. Tačiau, patartina bent truputį apmažinti jo vartojimą bei viską daryti saikingai.
Susiję produktaiRafinuotas cukrus
Nerafinuotas cukrus
Nerafinuoto cukraus privalumai
Kurį variantą pasirinkti?
Nerafinuotas cukranendrių cukrus Golden Caster BILLINGTON‘S 1kg
This product has multiple variants. The options may be chosen on the product page
Nerafinuotas cukranendrių cukrus kubeliais Demerara BILLINGTON‘S 500g
This product has multiple variants. The options may be chosen on the product page
Nerafinuotas cukranendrių cukrus Molasses BILLINGTON‘S 500g
This product has multiple variants. The options may be chosen on the product page