Actas

Actas yra rūgštus skystis, kuris būna išgaunamas fermentuojant bet kurį iš daugelio praskiestų alkoholinių skysčių į skystį, kuriame yra acto rūgšties. Actas gali būti gaminamas iš įvairių produktų: obuolių ar vynuogių (vyno arba sidro acto); salyklinių miežių arba avižų (salyklo actas); ir pramoninio alkoholio (distiliuotas baltasis actas). Taip pat yra actų, pagamintų iš alaus, cukrų, ryžių ir kitų medžiagų. Tačiau, kaip komercinis produktas, actas pirmiausiai buvo gaminamas iš vyno. Mūsų asortimente – jūsų pamėgtas, neskaidrintas, nefiltruotas ir nepasterizuotas ekologiškas obuolių actas, ekologiškas obuolių sidro actas, ekologiškas Modenos balzaminis actas, ekologiškas baltojo vyno actas, ekologiškas raudonojo vyno actas bei ekologiškas obuolių sidro acto kremas – Apple glaze. Actas yra puikus pagalbininkas virtuvėje gaminant gaivias salotas, marinuojant mėsą (jai suteikia minkštumo) bei ruošiant kitus jūsų pamėgtus patiekalus. Tinkamu laiku naudojant tinkamą actą, galite pagaminti puikų patiekalą ir paversti jį kažkuo nepaprastu. Verta turėti tinkamą actą tinkama situacijai. Ir nors mes nesakome, kad savo spintelėje turite turėti visų rūšių acto vienu metu, tačiau tikrai turėtumėte turėti daugiau nei vieną. Įvairovė suteikia gyvenimui skonį! Be to, jie visi turi savo stipriąsias ir silpnąsias puses.Ir štai ką reikia žinoti apie kiekvieną iš jų:

Raudonojo vyno actas

Raudonojo vyno actas gaminamas iš raudonojo vyno. Tai reiškia, kad antrinis skonis (už visos tos spalvos) yra vaisiai. Iš visų vyno actų, raudonojo vyno būna aštresnis, vyrauja ryškesnis vynuogių skonis. Šio acto skonis ypatingas ir stiprus, itin priešingas subtiliam. Lygiai taip pat, kaip ir derintumėte geriamąjį raudonąjį vyną, mes mėgstame naudoti raudonojo vyno actą raudonos mėsos marinatui, įmaišytą į sočius lęšius ar gaspačą ir įmaišytą į plonus vinaigretes, ypač kai salotose yra kreminės ar sūrios sudedamosios dalies. Jei kalbame apie itališkas salotas, visada siekiame raudonojo vyno acto.

Baltojo vyno actas

Raudonojo ir baltojo vyno actas skiriasi taip pat, kaip raudonasis ir baltasis vynas. Žinoma, jų abiejų skonis primena vynuoges, tačiau naudojami jie skirtingiems patiekalams ruošti. Baltojo vyno actas paprastai būna šiek tiek lengvesnis ir subtilesnio skonio, o tai reiškia, kad jis ne itin gerai derinamas su tokiais ingredientais kaip raudona mėsa. Baltojo vyno actą itin tinka naudoti keptuvėms nuglaistyti, gaminti sviestinį padažą, marinuoti paukštieną ar pagardinti subtilesnes salotas. Jei kada nors blaškotės tarp raudonojo ir baltojo vyno acto, paklauskite savęs: kokio tipo vyną noriu gerti su šiuo maistu?

Obuolių sidro actas

Obuolių sidro actas yra vidutinio aštrumo actas, pasižymintis išskirtine vaisių kokybe. Kaip ir vyno actas, obuolių sidro acto skonis panašus į vaisių, kurie buvo naudojami jo gamybai. Obuolių sidro acto skonis panašus į obuolių sidro skonį. O tai reiškia, kad prieš jį naudojant, reikia gerai pagalvoti, kaip tas skonis derės su viskuo kitu jau paruoštame patiekale. Galite naudoti obuolių sidrą beveik taip pat, kaip ir vyno actą, bet jis ypač tinka salotoms, kuriose jau yra obuolių, gardinti. Taip pat jis tinka kiaulienos marinatams ruošti ir troškintų kiaulienos patiekalų gaminimui.

Ryžių actas

Pagamintas iš fermentuotų ryžių, dar žinomų kaip ryžių vynas, šis actas yra svarbus japonų, korėjiečių, kinų ir vietnamiečių virtuvės ingredientas ir šiek tiek skiriasi visur, kur jis gaminamas. Švelnus, vos salstelėjęs skonis yra mažiausiai aštrus iš visų actų rūšių. Be to, dėl šio švelnumo jį galima gaminti įvairiapusiškiausiu būdu, suteikiant šiek tiek rūgšties, kuri pagardins jūsų patiekalą. Nesvarbu, ar mes gardiname suši ryžius, ruošiame marinatą, pagardiname virtas daržoves ar gardiname salotas, ryžių actas yra tikras pagalbininkas mūsų virtuvėse. Taip pat svarbu pažymėti, kad ryžių actas būna įprastas ir pagardintas (su druska ir cukrumi). Siekdami švaraus ryžių acto skonio rinksimės įprastą ryžių actą.

Actas yra rūgštus skystis, kuris būna išgaunamas fermentuojant bet kurį iš daugelio praskiestų alkoholinių skysčių į skystį, kuriame yra acto rūgšties. Actas gali būti gaminamas iš įvairių produktų: obuolių ar vynuogių (vyno arba sidro acto); salyklinių miežių arba avižų (salyklo actas); ir pramoninio alkoholio (distiliuotas baltasis actas). Taip pat yra actų, pagamintų iš alaus, cukrų, ryžių ir kitų medžiagų. Tačiau, kaip komercinis produktas, actas pirmiausiai buvo gaminamas iš vyno. Mūsų asortimente – jūsų pamėgtas, neskaidrintas, nefiltruotas ir nepasterizuotas ekologiškas obuolių actas, ekologiškas obuolių sidro actas, ekologiškas Modenos balzaminis actas, ekologiškas baltojo vyno actas, ekologiškas raudonojo vyno actas bei ekologiškas obuolių sidro acto kremas – Apple glaze. Actas yra puikus pagalbininkas virtuvėje gaminant gaivias salotas, marinuojant mėsą (jai suteikia minkštumo) bei ruošiant kitus jūsų pamėgtus patiekalus. Tinkamu laiku naudojant tinkamą actą, galite pagaminti puikų patiekalą ir paversti jį kažkuo nepaprastu. Verta turėti tinkamą actą tinkama situacijai. Ir nors mes nesakome, kad savo spintelėje turite turėti visų rūšių acto vienu metu, tačiau tikrai turėtumėte turėti daugiau nei vieną. Įvairovė suteikia gyvenimui skonį! Be to, jie visi turi savo stipriąsias ir silpnąsias puses.Ir štai ką reikia žinoti apie kiekvieną iš jų:

Raudonojo vyno actas

Raudonojo vyno actas gaminamas iš raudonojo vyno. Tai reiškia, kad antrinis skonis (už visos tos spalvos) yra vaisiai. Iš visų vyno actų, raudonojo vyno būna aštresnis, vyrauja ryškesnis vynuogių skonis. Šio acto skonis ypatingas ir stiprus, itin priešingas subtiliam. Lygiai taip pat, kaip ir derintumėte geriamąjį raudonąjį vyną, mes mėgstame naudoti raudonojo vyno actą raudonos mėsos marinatui, įmaišytą į sočius lęšius ar gaspačą ir įmaišytą į plonus vinaigretes, ypač kai salotose yra kreminės ar sūrios sudedamosios dalies. Jei kalbame apie itališkas salotas, visada siekiame raudonojo vyno acto.

Baltojo vyno actas

Raudonojo ir baltojo vyno actas skiriasi taip pat, kaip raudonasis ir baltasis vynas. Žinoma, jų abiejų skonis primena vynuoges, tačiau naudojami jie skirtingiems patiekalams ruošti. Baltojo vyno actas paprastai būna šiek tiek lengvesnis ir subtilesnio skonio, o tai reiškia, kad jis ne itin gerai derinamas su tokiais ingredientais kaip raudona mėsa. Baltojo vyno actą itin tinka naudoti keptuvėms nuglaistyti, gaminti sviestinį padažą, marinuoti paukštieną ar pagardinti subtilesnes salotas. Jei kada nors blaškotės tarp raudonojo ir baltojo vyno acto, paklauskite savęs: kokio tipo vyną noriu gerti su šiuo maistu?

Obuolių sidro actas

Obuolių sidro actas yra vidutinio aštrumo actas, pasižymintis išskirtine vaisių kokybe. Kaip ir vyno actas, obuolių sidro acto skonis panašus į vaisių, kurie buvo naudojami jo gamybai. Obuolių sidro acto skonis panašus į obuolių sidro skonį. O tai reiškia, kad prieš jį naudojant, reikia gerai pagalvoti, kaip tas skonis derės su viskuo kitu jau paruoštame patiekale. Galite naudoti obuolių sidrą beveik taip pat, kaip ir vyno actą, bet jis ypač tinka salotoms, kuriose jau yra obuolių, gardinti. Taip pat jis tinka kiaulienos marinatams ruošti ir troškintų kiaulienos patiekalų gaminimui.

Ryžių actas

Pagamintas iš fermentuotų ryžių, dar žinomų kaip ryžių vynas, šis actas yra svarbus japonų, korėjiečių, kinų ir vietnamiečių virtuvės ingredientas ir šiek tiek skiriasi visur, kur jis gaminamas. Švelnus, vos salstelėjęs skonis yra mažiausiai aštrus iš visų actų rūšių. Be to, dėl šio švelnumo jį galima gaminti įvairiapusiškiausiu būdu, suteikiant šiek tiek rūgšties, kuri pagardins jūsų patiekalą. Nesvarbu, ar mes gardiname suši ryžius, ruošiame marinatą, pagardiname virtas daržoves ar gardiname salotas, ryžių actas yra tikras pagalbininkas mūsų virtuvėse. Taip pat svarbu pažymėti, kad ryžių actas būna įprastas ir pagardintas (su druska ir cukrumi). Siekdami švaraus ryžių acto skonio rinksimės įprastą ryžių actą.

Showing all 6 results

Filtruoti

Produkto tipas

Savybės

Gamintojas

Filtruoti
    Krepšelis
    Krepšelyje produktų nėraGrįžti į parduotuvę
      Calculate Shipping
        Scroll to Top