Kavos nauda: Ar tikrai sveika ją gerti?
Kava yra ko gero vienas populiariausių ir daugelio mėgstamiausių gėrimų pasaulyje. Kokios yra kavos rūšys, ar ji padeda numesti svorio, apie jos naudą, žalą bei kontraindikacijas, taip pat kaip ją teisingai pasirinkti ir laikyti, aptarkime straipsnyje. Kokios yra kavos rūšys? Pasaulyje yra daug kavos rūšių, iš kurių žinomiausios yra trys: Arabika yra pati populiariausia kavos [...]
Kokia yra žalios arbatos nauda?
Apie žalios arbatos naudą sveikatai kalbama jau šimtmečius. Kinijoje ir Indijoje žalioji arbata buvo naudojama tradicinei medicinai - kontroliuoti kraujavimą, virškinimo sutrikimams palengvinti ir reguliuoti kūno temperatūrą. Tačiau ir šiais laikais žalioji arbata plačiai vartojama dėl savo naudingų savybių, kadangi savo sudėtyje turi antioksidantų ir naudingų polifenolių. Taigi, kuo žalioji arbata naudinga mūsų organizmui? Naudingos [...]
Kokį alyvuogių aliejų pasirinkti kepimui?
Kalbant apie alyvuogių aliejaus naudą, dažniausiai manoma, kad jis visas naudingas savybes išlaiko tik naudojant jį šaltiems patiekalams pagardinti, o kepant jas praranda. Tačiau iš tiesų, alyvuogių aliejų galite naudoti ir kepimui. Svarbiausia tinkamai pasirinkti. Koks alyvuogių aliejus yra geriausias kepimui? Renkantis alyvuogių aliejų kepimui, svarbu žinoti jo smilkimo temperatūra: įkaitinus iki šios temperatūros, [...]
Kodėl verta rinktis baltą arbatą?
Baltoji arbata yra gana reta arbatos rūšis. Ji ypač vertinama tarp Kinijos arbatos mėgėjų. Šis gėrimas išpopuliarėjo dėl savo skonio ir naudingų savybių sveikatai. Baltoji arbata išsiskiria tuo, kad gamybos metu ji yra minimaliai apdorojama ir pažeidžiama, todėl išlaiko daugiausiai maistinių medžiagų ir vitaminų. Šiai arbatai renkami pumpurai ir dar pilnai neišsiskleidę lapeliai, jie [...]
Kaip gaminamas obuolių actas?
Kaip gaminamas obuolių actas? Obuolių acto gamyba nėra labai sudėtingas procesas. Jis gaminamas iš sulčių, gautų iš susmulkintų obuolių, fermentacijos proceso metu. Tada į sultis pridedama mielių, kurių dėka cukrus virsta alkoholiu. O paskutinis etapas yra alkoholio pavertimas acto rūgštimi. Norint tai padaryti, į fermentuotas sultis dedama bakterijų, vadinamų Acetobacter. Obuolių actas iš tiesų [...]
Geriausias aliejus kepimui – ką svarbu žinoti ir kokį pasirinkti?
Geriausias aliejus kepimui - ką svarbu žinoti ir kokį pasirinkti? Kepimas yra vienas iš labiausiai pamėgtų maisto gaminimo būdų, kuris puikiai išryškina skirtingų ingredientų skonį ir suteikia jiems ypatingą aromatą bei tekstūrą. Todėl tinkamo aliejaus pasirinkimas yra ypač svarbus, norint pagaminti tobulą patiekalą. Rinkoje yra gausu skirtingų aliejų, tačiau kiekvienas jų turi savo unikalų [...]
Grikių nauda?
Grikių nauda Grikiai yra vienos sveikiausių kruopų, kurias vertėtų įtraukti į savo mitybos racioną. Juose yra daugybė mikroelementų ir vitaminų, reikalingų optimaliai žmogaus organizmo veiklai palaikyti. Grikiai yra geras baltymų, skaidulų ir energijos šaltinis. Juose nėra glitimo, todėl žmonėms, sergantiems celiakija ar netoleruojantiems glitimo, grikiai bei grikių miltai gali padėti praturtinti mitybą naudingomis medžiagomis. [...]
Imbiero nauda sveikatai
Imbiero nauda sveikatai Imbieras – vienas žinomiausių vaistinių augalų, naudojamas tiek medicinoje, įvairių ligų prevencijai, tiek kulinarijoje, kad patiekalams būtų suteiktas ypatingas, pikantiškas skonis. Imbieras yra galingas antioksidantas, padedantis apsaugoti organizmą nuo laisvųjų radikalų sukeliamos žalos. Imbiero nauda Įvairiapusė imbiero nauda sveikatai žinoma jau tūkstančius metų. Tai tikras gyvybingumo ir sveikatos šaltinis. Padeda kovoti [...]
Ketogeninė dieta – kas tai ir kaip teisingai jos laikytis?
Ketogeninė dieta yra daug riebalų ir labai mažai angliavandenių turinti dieta, kurios tikslas – sumažinti svorį, priverčiant jūsų organizmą pereiti į riebalus deginančios ketozės būseną. Keto dieta ne tik padeda numesti svorio, bet ir mažina alkį bei padeda subalansuoti cukraus kiekį kraujyje. Tačiau laikytis šios dietos gali būti pakankamai sunku, kadangi jai taikomos gan [...]
Sveikų riebalų šaltiniai jūsų mityboje
Sveiki riebalai yra vienas iš pagrindinių mitybos elementų, kuris yra būtinas organizmo sveikatai ir gyvybinėms funkcijoms palaikyti. Svarbiausia yra subalansuotas jų vartojimas, renkantis įvairius riebalų šaltinius, kad būtų užtikrintas optimalus jų kiekis mityboje. Riebalai – tai makroelementai, kuriuose yra didelis koncentruotas energijos kiekis. Jie atlieka svarbų vaidmenį formuojant hormonų veiklą, ląstelių membranų struktūrą, taip [...]
Viskas apie braunį
Braunis (brownie) - visame pasaulyje labai pamėgtas šokoladinis pyragas. Tikriausiai nėra žmogaus, kuris bent kartą gyvenime nebūtų ragavęs šio nuostabaus deserto. Kadangi, rasti jį galite bene kiekvienoje kavinėje. Nuo paprastų šokoladinių pyragų braunis skiriasi savo ypatinga konsistencija - jis yra drėgnas, tankios tekstūros, o viršutinė plutelė dažniausiai būna traški. Taigi, norint iškepti tobulą, purų [...]
Arbata pakeliuose – ar tikrai prastas pasirinkimas?
Arbata pakeliuose yra ne tik patogus būdas mėgautis puikiu gėrimu, bet tuo pačiu metu atskleidžia paslaptingą pasaulį, pilną skirtingų skonių ir aromatų. Pasižymi itin dideliu skonių pasirinkimu: nuo tradicinės juodosios arbatos iki egzotiškų vaisių ir žolelių derinių. Tai išsigelbėjimas šiuolaikiniam pasauliui su greitu gyvenimo tempu, kuriame dažnai svarbiausias yra patogumas ir laikas. Tai išties [...]
Ghee sviesto nauda
Ghee sviesto nauda Šiandien ghi sviestas yra laikomas vertingu supermaistu, todėl vis daugiau sveikatos ekspertų atkreipia dėmesį į šį produktą. Per pastaruosius kelerius metus šis produktas įgijo didelį populiarumą dėl savo naudingų savybių ir panaudojimo galimybių. Ghee sviestas yra puikus vitaminų, antioksidantų ir sveikųjų riebalų šaltinis. Žinoma, riebalus reikia vartoti saikingai, tačiau įtraukus [...]
Italijos virtuvės paslaptys: Tradiciniai bulvių patiekalai
Italijos virtuvės paslaptys: Tradiciniai bulvių patiekalai Italijos virtuvė - tai kultūrinis palikimas, kuris išsiskiria įvairių regionų unikaliais skoniais ir tradicijomis. Tarp daugelio skirtingų ingredientų, bulvės užima ypatingą vietą italų kulinarinio paveldo sąraše. Čia kiekvienas ingredientas ir kiekvienas skonis turi savo unikalų vaidmenį. O italų virtuvės išskirtinumas glūdi ne tik skaniuose patiekaluose, bet ir kultūroje, [...]
Kanapių aliejus kaip sveikos mitybos papildas
Kanapių aliejus tapo gan populiariu sveikos mitybos papildu. O taip yra dėl aukštos maistinės vertės ir daugelio kitų naudingų savybių. Taigi, išsiaiškinkime kokių! Svarbiausi komponentai kanapių aliejaus sudėtyje Kanapių aliejus yra aukštos biologinės vertės produktas, nepakeičiamų riebalų rūgščių ir kitų natūralių elementų, reikalingų organizmo sveikatai ir jaunystei palaikyti, šaltinis. Kanapių aliejus yra lyderis pagal [...]
Grikių antioksidantai: natūrali gynyba nuo laisvųjų radikalų
Grikiai yra praturtinti dideliu kiekiu flavonoido rutino, vieno iš galingiausių antioksidantų. Flavonoidai yra antioksidantai, kovojantys su oksidaciniu stresu, padedantys mums susidoroti su neigiamu aplinkos toksinų poveikiu ir mūsų pačių laisvųjų radikalų atakomis.[1] Rutino, kuris taip pat vadinamas vitaminu P, uždaviniai – užtikrinti optimalią širdies ir smegenų veiklą, kovoti su lėtiniais uždegimais, palaikyti normalią kraujagyslių [...]
Avižiniai dribsniai – skanu ir sveika
Avižiniai dribsniai išgaunami juos apdorojant aukštoje temperatūroje ir specialiu presu suspaudžiant išlukštentas avižų grūdų kruopas. Taip avižų dribsniai išlaiko visas savo naudingąsias savybes. Pastarieji yra vertingas skaidulų, vitaminų ir mineralų šaltinis. Be to, jie išverda greičiau nei avižų kruopos, todėl gali būti puikus pasirinkimas pusryčiams. Avižinių dribsnių nauda organizmui Avižų dribsniai ne tik skanūs [...]
Obuolių actas – kas tai ir kokią naudą jis teikia organizmui?
Obuolių sidro actas yra labai naudingas mūsų sveikatai – teigiamai veikia organizmą, padeda susidoroti su daugeliu ligų ar jų išvengti. Šis natūralus produktas gaminamas iš fermentuotų obuolių sulčių. Produktas yra gausiai prisotintas naudingų medžiagų. Jame yra A, B, C, E, P grupių vitaminų, kalcio, magnio, geležies, pektino ir dar daug svarbių organizmui naudingų elementų. [...]
Kokosų kremas – viskas, ką turite žinoti
Kas yra kokosų kremas ir kaip jis gaminamas? Kokoso kremas - tai dar vienas unikalus produktas, kuris išgaunamas iš kokoso riešutų. Jis yra tirštos konsistencijos, kreminės tekstūros bei švelnaus skonio. Pastarasis yra gaminamas iš kokoso riešutų viduje esančios masės. Minkštoji kokoso dalis susmulkinama, taip gaunamos kokoso drožlės, o tada malant jau šią susmulkintą masę [...]
Linų sėmenų aliejus – geros savijautos ir grožio šaltinis
Tai augalinis aliejus, išgaunamas iš linų sėklų, gali būti šviesiai geltonos ar gintarinės spalvos, turintis tikrai unikalų skonį. Linų sėmenų aliejus spaudžiamas tiek šaltu, tiek karštu būdu, tačiau maistinis aliejus dažniausiai naudojamas spaustas šaltu būdu. Dėl savo unikalios sudėties, linų sėmenų aliejaus nauda yra neįkainojama. Šis aliejus gali būti naudojamas tiek sveikatos, tiek grožio [...]
Avinžirniai: kaip ruošti ir su kuo patiekti, skaniausi receptai
Avinžirniai: kaip ruošti ir su kuo patiekti, skaniausi receptai Kalbant apie įvairius maisto produktus, avinžirniai tikrai nėra pirmas dalykas, kuris ateina į galvą. Tačiau tai viena iš seniausiai pasaulyje naudojamų ankštinių daržovių, apie kurios naudą organizmui jūs privalote žinoti. Avinžirniai yra vadinami visaverčiais baltymais, nes juose yra visos devynios aminorūgštys, kurias turime gauti su [...]
Kanapių aliejaus nauda: Kaip jis gaminamas, kur naudojamas ir kokia jo įtaka sveikatai
Kanapių aliejaus nauda: Kaip jis gaminamas, kur naudojamas ir kokia jo įtaka sveikatai Kanapių aliejus - tai natūralus aliejus, kuris išgaunamas iš kanapių sėklų. Šis maisto papildas yra plačiai naudojamas sveikatingumo srityje dėl savo įspūdingų savybių ir potencialių naudų sveikatai. Šis aliejus yra puikus omega-3 ir omega-6 riebalų rūgščių, baltymų, vitamino E ir kitų svarbių [...]
3 būdai, kaip skaniai patiekti bulvių virtinukus
Bulvių virtinukų, dar žinomų kaip gnocchi, istorija prasideda dar senovės Romos laikais, kai šie buvo gaminami iš miežinių ar kvietinių miltų, kiaušinių ir sūrio. Šie minkšti, maži bulvių kukuliai šiandien yra ne tik populiari Italijos virtuvės dalis, bet ir reikšmingas kultūrinis fenomenas, kurį galima gaminti įvairiais būdais, o šie būdai kiekvienoje šalyje vis kitokie. Gnocchi [...]
Kokosų aliejus yra naudingas ir stebuklingas produktas
Kokosų aliejus yra naudingas ir stebuklingas produktas Kokosų aliejus - tai tikras gamtos stebuklas, kuris gali pagerinti jūsų sveikatą ir grožį. Šis aliejus išgaunamas iš kokosų riešutų ir yra žinomas dėl savo puikių savybių. Tai puikus odos ir plaukų kondicionierius, turintis antimikrobines ir priešuždegimines savybes. Be to, kokosų aliejus yra populiarus maisto gaminimo komponentas, praturtinantis [...]
Kavos Pupelės
Kavos Pupelės Kavos pupelės – tai neatsiejama kiekvieno kavos mylėtojo kasdienybės dalis. Juk gaivinantis puodelis kavos, kuris padeda mums pradėti dieną, ir prasideda nuo kavos pupelės. O ką jau kalbėti apie pietų pertrauką, kai užsikaitiname arbatinį ar įsijungiame kavos aparatą su ta mintim, kad galėtumėme atgaivinti savo protą. Bet ar kada nors pagalvojote, iš kur [...]
Kanapių Aliejaus Paslaptys: Gavyba, Pasirinkimas ir Platus Panaudojimas
Šiandien susipažinsime su nuostabiu natūraliu produktu, kuris pastaruoju metu vis dažniau aptinkamas mūsų virtuvėse, grožio rutinoje ir net sveikuoliškuose gėrimuose. Tai – kanapių aliejus. Pastarasis yra išgaunamas iš kanapių sėklų ir tai vienas iš populiariausių ir sveikiausių augalinių aliejų, kuris gali naudingas jūsų sveikatai, grožiui ir gali būti puikus priedas jūsų patiekalams. Šiame straipsnyje mes [...]
Kavos pupelių paslaptys – kaip išsirinkti kokybiškas
Kava yra ne tik vienas iš populiariausių pasaulio gėrimų, bet ir nuostabus ritualas, padedantis mums maloniai pradėti savo dieną, susirinkti su draugais, ar tiesiog pasimėgauti ramia akimirka. Tačiau, ar kada nors pagalvojote, kiek įvairovės slypi kiekvienoje mažoje kavos pupelėje? Pupelių pasirinkimas yra menas, ir kiekvienas pasirinkimas gali pakeisti jūsų kavos puodelio skonį. Šiame straipsnyje pasinersime [...]
Ramunėlių Arbatos Paslaptys: Nuo Senovės Tradicijų iki Šiuolaikinio Gėrimo
Ramunėlių arbata - tai daugiau nei keli žiedlapiai, plūduriuojantys karštame vandenyje jūsų puodelyje. Tai - kelionė per laiką ir erdvę, istorijos, medicinos ir tradicijos susijungimas, tai gėrimas, kuris iki šiol atlieka svarbų vaidmenį mūsų kasdieniame gyvenime. Ne veltui ši yra laikoma viena iš populiariausių žolelių arbatų visame pasaulyje - jos subtilus skonis ir gydomosios savybės [...]
Avokadų aliejus: viskas, ką reikia žinoti
Neabejotinai pastebėjote, kad avokadų aliejus nepaprastai išpopuliarėjo per pastaruosius metus. Šis aliejus, išgaunamas iš avokadų, puikiai tinka tiek maisto gamybai, tiek odos ir plaukų priežiūrai. Kiekvienas, kuris nori mėgautis sveika ir skania mityba, turėtų artimai susipažinti su šiuo nepaprastu produktu. Avokadų aliejus - tobulas pasirinkimas Šis produktas yra populiarus daugelyje šalių, ypač tarp žmonių, kurie [...]
Makaronai: visuotinė meilė ir mėgavimasis
Pasaulis visada buvo susižavėjęs makaronais. Tai maisto produktas, kurio populiarumas niekada neišblėsta, o skirtingose šalyse ir kultūrose jis yra naudojamas vis įvairesniais būdais. Jie yra neįtikėtinai universalus produktas, kuris gali būti paruoštas beveik bet kokiu būdu, naudojant beveik bet kokius ingredientus, ir jis bus skanus. Jie yra maistingi, lengvi ir greiti gaminti, o svarbiausia - [...]
Perlinis kuskusas – egzotinių patiekalų karalius
Kiekvienas, kas bent kartą atsidūrė prie virtuvės puodų, žino, kad naujas ingredientas gali sukelti nerimą, tačiau kartu ir suteikti naujo postūmio kulinariniams išbandymams. Šiandien kalbėsime apie perlinį kuskusą, kuris, esant tinkamai motyvacijai ir šiek tiek laisvo laiko, gali tapti tikru kulinariniu atradimu. Nors ši kruopų rūšis Lietuvoje nėra tokia populiari kaip ryžiai ar makaronai, vis [...]
Pagrindiniai kavos privalumai ir trūkumai
Kava – tai produktas, apie kurį žinome daug ir mažai vienu metu. Nors didelis kiekis žmonių kasdien aptarinėja šio gėrimo privalumus, visuomenėje vis dar sklando nemažai mitų apie pastarojo trūkumus. Be abejo, teiginių patikimumas labai priklauso ir nuo to, kokį produkto tipą vartojate patys. Juk šiais laikais jų gausu – malta ar tirpi kava, su [...]
Paprastas vs. Nerafinuotas cukrus – ką pasirinkti?
Žodis cukrus daugeliui žmonių asocijuojasi su neigiamais dalykais. Be abejo, taip yra visai ne be reikalo. Vartojamas saikingai pastarasis gali puikiai papildyti mūsų mitybą. Visgi, nemaža dalis asmenų persistengia – tokiu atveju, cukrus ima kenkti sveikatai. Kita vertus, neretai susitelkiame vien į tradicinį, mums visiems puikiai žinomą produkto variantą. Tačiau, gana mažai kalbama apie nerafinuotą [...]
Kakava – ar ji naudinga mūsų sveikatai?
Vieni šį gėrimą mato kaip naudingą mūsų sveikatai. Kiti – lyg nekaltą skanėstą vaikams. Treti – kaip produktą, kurio turėti savo virtuvėje apskritai neapsimoka. Tad, kas yra kakava? Pastaroji buvo atrasta Pietų Amerikoje, vėliau pristatyta ir visai Europai. Dabartiniais laikais kakavos pupelės yra naudojamos labai plačiu mastu. Pastebėta, jog kiekvienais metais suvartojama apie 4,5 milijono [...]
6 priežastys, kodėl į savo mitybą turėtumėte įtraukti makaronus
Makaronai – tai produktas, apipintas daugybe įvairių mitų. Kai kurie į šiuos žvelgia lyg į didžiausią priešą manydami, jog pastarieji netinka į sveiką mitybą, sukelia svorio prieaugį, neturi jokios maistinės vertės. Tačiau, iš tikrųjų yra atvirkščiai. Makaronai yra ganėtinai naudingas produktas, kuris puikiai dera subalansuotoje mityboje. Tad, pateikiame 6 priežastis, kodėl pastaruosius turėtumėte pradėti valgyti [...]
5 populiariausios miltų rūšys – naudojimas, pagrindiniai privalumai ir kiti patarimai
Miltus savo kasdienybėje, daugiau ar mažiau, naudoja beveik kiekvienas žmogus. Su jais kepame gardžiausius blynus pusryčiams, kuriame desertus, apkepame net mėsą ar daržoves, taip pat panaudojame dalies lietuviškų patiekalų gamybai. Visgi, šiais laikais, parduotuvių lentynose atsiranda vis daugiau skirtingų miltų rūšių. Kai kurie žmonės lieka ties tradiciniu pasirinkimu, tačiau kiti yra linkę ieškoti alternatyvų. Į [...]
Viskas, ką reikėtų žinoti apie avižines kruopas
Avižinės kruopos yra ganėtinai dažnas pasirinkimas pusryčių meniu. Iš pastarųjų gaminamos košės puikuojasi tiek restoranuose, tiek daugelio asmenų namuose. Tai išties protingas, maistingas ir įvairiapusiškai mums naudingas pasirinkimas. Be to, avižinės kruopos suteikia ilgalaikį sotumo jausmą, o tai užtikrina puikią dienos pradžią bene kiekvienam žmogui. Visgi, nors nemaža dalis asmenų šį produktą vartoja praktiškai [...]
Kuskusas – ar jis naudingas mūsų sveikatai?
Kuskusas – tai įvairiapusis, maistingas ir puikiu skoniu pasižymintis produktas. Šios kruopos gali pasigirti tiek didele savo sudėtyje esančių medžiagų įvairove, tiek nemaža nauda kiekvieno iš mūsų sveikatai. Ir visgi, pastarosios dar nėra naudojamos taip dažnai, kaip kai kurie kiti tos pačios kategorijos produktai. Tad, skubame priminti, jog kuskusas yra be galo naudingas, skanus ir [...]
Sezamų aliejus – kiek jis naudingas kiekvienam iš mūsų?
Šiais laikais, daugybės žmonių virtuvėse puikuojasi įvairiausi produktai. Galime sau leisti kaip niekada daug, įskaitant ir skirtingo, mūsų organizmams naudingo maisto įtraukimą į kasdienį racioną. Valgome įvairias daržoves, išbandome egzotiškus vaisius bei daugybė kitų produktų. Taipogi, vis didesnė žmonių dalis nusprendžia įsigyti skirtingų aliejų. Pastarieji yra įvairiapusiškai naudingi mūsų sveikatai. Visgi, nemažai asmenų susitelkia tik […]
Kokosų aliejus vs. Kokosų sviestas – ką pasirinkti?
Kokosų aliejus yra puikiai visiems pažįstamas produktas. Tarp kitų aliejų šis išsiskiria savo universalumu, plačiomis panaudojimo galimybėmis, gera maistine verte. Tuo tarpu, kokosų sviestas nėra taip plačiai pagarsėjęs mūsų visuomenėje. Dalis žmonių galvoja, jog tai apskritai yra vienas ir tas pats produktas. Be abejo, šie išties turi nemažai panašumų. Be to, kartais kokosų aliejus yra [...]
7 makaronų rūšys ir kaip geriausia jas panaudoti
Skanūs, įvairiai panaudojami ir labai populiarūs – būtent tokie yra šių dienų makaronai. Rūšys ir skirtingos kainos, taip pat daugybės patiekalų galimybė, be jokios abejonės, kai kuriuos iš jų padaro kiek labiau mėgstamais nei kitus. Tačiau, nors egzistuoja nemažai skirtingų makaronų, dauguma asmenų tiksliai nežino, kaip šiuos panaudoti geriausia. Tad, šį kartą apžvelgsime 7 populiariausias [...]
Ar rapsų aliejus iš tiesų yra sveikas pasirinkimas?
Kasdien besisukiojantys virtuvėje į savo rutiną yra įtraukę daugiau nei vieną aliejų. Populiariausiais pasirinkimais vis dar išlieka alyvuogių, saulėgrąžų, kokosų ir avokadų. Dar vienas ganėtinai dažnas variantas – tai rapsų aliejus. Ir visgi, nemaža dalis žmonių yra linkę šią produkciją skirstyti į blogą bei gerą. Tačiau, tai daryti ne visai teisinga. Juk, kai kurie aliejai [...]
Viskas, ką reikėtų žinoti apie kanapių aliejų
Maistingas, naudingas, skanus ir universalus – būtent toks yra kanapių aliejus. Kaina, skirtingi poreikiai bei informacijos trūkumas dažnai paskatina žmones šį produktą nustumti į šalį. Juk pastaruoju metu diskutuojama vien apie alyvuogių ar kokosų aliejų. Tačiau, egzistuoja ir daugiau naudingų produktų, kuriuos pravartu įtraukti į savo racioną. Kanapių aliejus – vienas iš jų. Nustebtumėte, kokiu [...]
Kuskusas ar ryžiai – ką pasirinkti naudingiau?
Maistinės skaidulos, lėto pasisavinimo angliavandeniai, baltymai, vitaminai, mineralai – visa tai galima apjungti į dar kitą žodį kuskusas. Nauda, palyginus su tuo, ką gauname iš kai kurių kitų kruopų yra tiesiog nepamatuojama. Tačiau, vis dar galima pastebėti, jog kuskusas nėra toks populiarus kaip dalis kitų produktų, pavyzdžiui, ryžiai. Kita vertus – galbūt pastaruosius rinktis yra [...]
Kaip kasdienybėje panaudoti kokosų aliejų
Kokosų aliejus – tai augalinis produktas išgaunamas tiesiai iš kokosų. Pastaruoju metu šis išties populiarėja mūsų visuomenėje. Kokosų aliejus prisideda prie geresnės širdies sveikatos, yra siejamas su svorio metimu. Be to, jis dažnai naudojamas ir kosmetikos pramonėje – dantims, plaukams ar odai. Kita vertus, aplinkui išties gausu patarimų, kaip į pagalbą pasitelkti kokosų aliejų. Tačiau, [...]
Jūros druska – naudojimo ypatumai, privalumai ir trūkumai
Jūros druska yra tai, ką daugelis žmonių savo virtuvėje naudoja nuo neatmenamų laikų. Tačiau, labai svarbu atskirti dvi sąvokas – jūros druską ir įprastą druską, mat tai yra šiek tiek skirtingi produktai. Įprasta druska yra išgaunama iš akmens telkinių. Jūros druska gaunama garinant sūrų vandenį. Pastaroji yra kur kas naudingesnė, mat savo sudėtyje turi jodo. [...]
Gaminimo ABC – kurį aliejų saugu naudoti kepimui?
Ne kiekvienas aliejus yra tinkamas gaminimui aukštoje temperatūroje. Kai kurie iš jų kur kas labiau pagardina sriubas, salotas, taip pat įvairius padažus. Vienu iš labiausiai kepimui tinkančių ir vis labiau populiarėjančių variantų vis dar išlieka ghee sviestas. Kaina, be abejo, dalį žmonių gali paskatinti pasirinkti ką nors pigesnio. Tokių variantų rinkoje taip pat gausu. Kita [...]
EKKO ekologiškas rafinuotas aliejus – metų gaminys!
EKKO LT kokybės vadovė išskyrė naudingas rapsų aliejaus savybes
Ekologiškų produktų nauda žmogaus organizmui
Ekologiškų produktų nauda žmogaus organizmui
EKKO LT kokybės vadovė išskyrė naudingas rapsų aliejaus savybes
EKKO LT kokybės vadovė išskyrė naudingas rapsų aliejaus savybes
Varžybų dalyviai džiaugėsi CUPPER ekologiškomis arbatomis
Varžybų dalyviai džiaugėsi CUPPER ekologiškomis arbatomis
Tvarios aplinkos puoselėjimas EKKO LT gamykloje
Ekko aliejus – metų gaminys! Iškilmingos apdovanojimų ceremonijos metu įteiktas aukso medalis
Ekko aliejus – metų gaminys! Iškilmingos apdovanojimų ceremonijos metu įteiktas aukso medalis
Ekko aliejus – metų gaminys! Iškilmingos apdovanojimų ceremonijos metu įteiktas aukso medalis
NATURALISIMO ALYVUOGIŲ ALIEJUS – Nugalėtojas pakuotės dizaino konkurse!
Mūsų kurtas pakuotės dizainas, pateko tarp konkurso nugalėtojų ir buvo paskelbtas geriausiu pakuotės dizainu visoje Lietuvoje.
Ghee sviestas- puikus produktas kasdieniam naudojimui
Pasaulyje sparčiai populiarėjantis indiškas lydytas sviestas „ghi“ – produktas, kurį atranda ir dažnas lietuvis.
Apie actą. Kuo ypatingas vyno, balzamiko bei obuolių actas?
Pagrindinės acto rūšys bei jų savybės- kuom jie ypatingi ir kur galima naudoti.
Alyvuogių aliejus – kaip išsirinkti geriausią produktą?
Toks kasrytinis ritualas yra ypač naudingas gerai savijautai.
Kuo ekologiška kava naudingesnė už paprastą – reguliarią?
Ekologiškai užaugintos pupelės – be sintetinių cheminių medžiagų.
Dietologė išgyrė saulėgrąžų aliejų: patarė rūšį, kurią reikėtų rinktis
Jeigu mūsų mitybos racione vyrauja tik riebalai, tai nėra palanku sveikatai.
Acto įvairovė – kam juos naudoti?
Saujomis ryjamos česnakų skiltelės apsisaugoti nuo virusų nepadės, kaip ir kas rytą geriamos apelsinų sultys.